C
Cleo1981
Gość
Dziunka ja też wypatrywałam codziennie ząbków i nic nie było...i nagle zobaczyłam z dnia na dzień...zobaczysz jaka radocha :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny ... sama juz nie wiem :| mały wstal z ciepła głowka wiec zmierzylam temp 36.7 zadna to temp ale ja jakos nie wierze tym elektronicznym :| jest troche marudny ale nie mocno yh ... sama nie wiem !
Gratuluję:-)
Ja tam rtęciowym nie wierzę - za długi pomiar, dziecko się wierci, wczoraj byłam zmuszona nim zmierzyć to Joasia zdążyła go całego oblizać. Za to zwykłym elektronicznym tak - mam jeden od kilku dobrych lat i nigdy nie zawiódł;-) A te termometry do ucha czy na czoło to jakaś kompletna pomyłka.
W 3dniowce jest mega temperatura - 41-42 stopnie, ale udaje sie ja zbic czopkiem. Tomi lecial mi przez rece, do tego byl upal, wiec mu to nie pomagalo. A wysypke mial dopiero po tych 3 dniach, lekka rozowa na calym tulowiu, chociaz lekarka mnie uprzedzala, ze moze byc, ale nie musi.Trzydniówka to chyba wysoka temperatura której nie idzie zbić?
Zaraz idę do lekarza jednak do dzieci chorych. Jak doktorka orzeknie że zęby to pójdę zważyć do zdrowych, jak jakaś choroba to będę musiała się wstrzymać.
Kurcze obejrzałam dziąsła jak spała i nic a nic tam nie widzę.mała nic nie je, tylko cyca trochę, z głodu mi padnie. Po Nurofenie trochę temp spadła...
Ach no i kupa zielona, prawie że czarna, taka luźna, ale nie biegunka. Wczoraj takie były cztery ...
Hejka, u nas jakas alergia albo zatrucie, albo w najgorszym wypadku... nietolerancja glutenu. Mala od wczoraj robi wodniste, bardzo jasne, zolte kupy (takie blade, jak jasne zoltko jaja). Poza tym wczoraj po raz pierwszy zwymiotowala dwa razy. Jedyne, co jadla z nowosci to brokul (przedwczoraj), ale po nim kupa bylaby ciemna, wczoraj kanapeczka (1/3 kromeczki) chlebka z maselkiem i zoltkiem i potem juz nic, tylko cyc, bo zwymiotowala.
Mam pytanie, czy ktoras sie z tym spotkala/ Oba(wiam sie, ze moze to byc nietolerancja glutenu (maz mial celiakie jak byl maly), ale wyszlaby ona chyba jak zaczelam dawac chlebek (kilka tyg. temu)? Zoltko raczej tez ok, bo juz wczesniej jadla w papkach...Po jakim czasie objawia sie nietolerancja? Po pierwszym podaniu? Wiem, ze to za wczesnie isc do lekarza, ale nie wiem co robic. Odstawic gluten i sprobowac za kilka dni, czy dawac dalej i obserwowac?
Hejka, u nas jakas alergia albo zatrucie, albo w najgorszym wypadku... nietolerancja glutenu. Mala od wczoraj robi wodniste, bardzo jasne, zolte kupy (takie blade, jak jasne zoltko jaja). Poza tym wczoraj po raz pierwszy zwymiotowala dwa razy. Jedyne, co jadla z nowosci to brokul (przedwczoraj), ale po nim kupa bylaby ciemna, wczoraj kanapeczka (1/3 kromeczki) chlebka z maselkiem i zoltkiem i potem juz nic, tylko cyc, bo zwymiotowala.
Mam pytanie, czy ktoras sie z tym spotkala/ Oba(wiam sie, ze moze to byc nietolerancja glutenu (maz mial celiakie jak byl maly), ale wyszlaby ona chyba jak zaczelam dawac chlebek (kilka tyg. temu)? Zoltko raczej tez ok, bo juz wczesniej jadla w papkach...Po jakim czasie objawia sie nietolerancja? Po pierwszym podaniu? Wiem, ze to za wczesnie isc do lekarza, ale nie wiem co robic. Odstawic gluten i sprobowac za kilka dni, czy dawac dalej i obserwowac?
Mi koleżanka wczoraj mówiła że jak są przypadki celiaki w rodzinie to wprowadzanie glutenu musi być pod kontrolą lekarza i należy to zrobić jak najpóźniej - tak powiedziała jej lekarka.
Moim zdaniem nie jest za wcześnie, właściwie czas najwyższy się wybrać do lekarza![]()