reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Agrafka to się strachu najadłaś. Ale nie martw się - my też mamy parę upadków za sobą, w tym jedna śliwa po uderzeniu w stelaż od wózka jak miała chyba 2 miesiące:dry:

Aśka od rana marudna, spała dużo, nie chce jeść. Zmierzyłam temp - 38 stopni. Akurat byliśmy u znajomych, dostała Ibufen (chyba) i zaraz spadła gorączka, więc to chyba nie trzydniówka.:sorry2: Może zęby? Czas najwyższy!;-)

A właśnie! Tam była tabelka ile ml na jakie dziecko. I według wieku powinna dostać 2,5ml, według wagi 5 ml. Dałam 3,5, czyli po środku bo nie wiedziałam...Jak Wy dajecie?
2.5 ml

reklama
Wg mnie powinno sie dawac wedlug wagi, ale ja pewnie bym tez wysrodkowala.
U nas Julek od rana dostal dziwnej wysypki na plecach i brzuszku. tylko tam. Takie malutkie bezbarwne, troszke wypukle grudki - jakby kaszka. Pomyslalam sobie ze to moze od wody w jeziorze bo bylismy w weekend, ze on malutki, delikatna skora i moze od tego. Ale wieczorem patrze ze i Zuzia ma identyczna, tez na brzuszku i plecach tylko. Nie maja goraczki ani nie swedzi, bo sie Zuzi pytalam, ale ona tylko przykrywa kolderka krostki zeby nie zmarzły :) Moze wiecie co to moze byc? Bo ja to zielona w sprawach wysypek i chorob zakaznych wieku dzieciecego, no i oczywiscie cala spanikowana...

U nas ida dwie górne jedynki:-).

Gratuluję:-)

Ja tam rtęciowym nie wierzę - za długi pomiar, dziecko się wierci, wczoraj byłam zmuszona nim zmierzyć to Joasia zdążyła go całego oblizać. Za to zwykłym elektronicznym tak - mam jeden od kilku dobrych lat i nigdy nie zawiódł;-) A te termometry do ucha czy na czoło to jakaś kompletna pomyłka.

wyjatkowa gratuluje:-)
jezeli chodzi o leki to nam lekarka kazała wyposrodkowac miedzy waga a wiekiem- tak jak dziunka zrobiła.

kasiula nie wkrecaj sobie nic:-) wszystko dobrze jest

Asia obudzona, już ma 37,5 stopnia:-( nie chciała nic jeść, tylko cycka popiła i idę z nią na spacer. Biedulka moja, marudzi cały czas:-(

reklama
Trzydniówka to chyba wysoka temperatura której nie idzie zbić?

Zaraz idę do lekarza jednak do dzieci chorych. Jak doktorka orzeknie że zęby to pójdę zważyć do zdrowych, jak jakaś choroba to będę musiała się wstrzymać.

Kurcze obejrzałam dziąsła jak spała i nic a nic tam nie widzę.:no: mała nic nie je, tylko cyca trochę, z głodu mi padnie. Po Nurofenie trochę temp spadła...

Ach no i kupa zielona, prawie że czarna, taka luźna, ale nie biegunka. Wczoraj takie były cztery ...

Do góry