reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

To co dzisiaj przezyłam przerosło mnie nad wyraz....
Mam takie miejsce gdzie przewijam Sonie - na blacie przewijak (na wysokości mojego pasa), obok umywalka i dalej wanienka....
Przewinełam Sonie, posadziłam na przewijaku po mojej prawej stronie i NIE RUSZAJĄC sie z miejsca wyciagnelam rece pod kran z lewej strony zeby umyc rece i dosłownie w tym momencie usłyszałam HUK!!!!! Obracam sie a to.... Sonia spadła z przewijaka prawie na moich oczach. Leżała jak długa na plecach, rączki i nóżki rozrzucone.... Boże! Jak ona na mnie spojrzała i w płacz.... Ja Nadal ryczę na samo wspomnienie...
Tuliłam, uspokajałam, całowałam i zalewałam się łzami... Sama w domu... Tel do Ł... Ten juz w drodze do nas.... Sonia najpierw zrobiła sie lekko senna ale nie dałam jej usnąć... Uspokoiła sie po ok. 10min Ja nie potrafiłam.... Domyślacie sie jakie myśli krążyły i nadal krążą mi po głowie...
Przyjechał Ł i do szpitala...
W szpitalu juz ja nadal roztrzęsiona a Sonia "podrywała" recepcjonistki i lekarzy - rozhahana, rozgadana
Lekarze zbadali ruchy i odruchy, temp, słuch, obmacali - młoda roześmiana(!)
Dali nurofen i kazali obserwować zachowanie przez najbliższe dni bo wygląda dobrze....
Jedynie mały guz z tyłu głowy - ledwo widoczny.
Nie potrafię sobie wybaczyć!!! :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

mary jestesmy tylko ludzmi:/ dobrze ze nic sie nie stalo, glowa do gory:)

reklama
mary najważniejsze żeby nic jej nie było a skoro czuła się dobrze i się do wszystkich uśmiechała znaczy się wyzdrowieje ,pewnie już o tym nie pamięta a TY musisz być dla niej silna bo twój nastrój się jej udzieli a to niedobrze , głowa do góry

mary najważniejsze żeby nic jej nie było a skoro czuła się dobrze i się do wszystkich uśmiechała znaczy się wyzdrowieje ,pewnie już o tym nie pamięta a TY musisz być dla niej silna bo twój nastrój się jej udzieli a to niedobrze , głowa do góry
Ja to wiem... Tylko jak sobie pomyślę co się mogło stać przez moją nieuwagę...
Ale żebym chociaż odeszła... ale ja tam stałam i dosłownie na 2sekundy odwróciłam wzrok... :(

na szczęście nic się jej nie stało a guzek zniknie bez śladu :tak: , wiem że to przeżywasz bo wiem jak to jest , ja kiedyś niechcący uderzyłam głową Kuby:zawstydzona/y::-( o szafkę na statku jak go z łóżka podnosiłam i on nawet nie pisnął bo ledwo to poczułam a ja się poryczałam jak bóbr :-(
ja między innymi dlatego też nie używam już przewijaka , tylko wszystko robię na łóżku

na szczęście nic się jej nie stało a guzek zniknie bez śladu :tak: , wiem że to przeżywasz bo wiem jak to jest , ja kiedyś niechcący uderzyłam głową Kuby:zawstydzona/y::-( o szafkę na statku jak go z łóżka podnosiłam i on nawet nie pisnął bo ledwo to poczułam a ja się poryczałam jak bóbr :-(
ja między innymi dlatego też nie używam już przewijaka , tylko wszystko robię na łóżku
W sumie to i dobry pomysł ale podejrzewam ze moj kregosłup by tego nie wytrzymal... a i tam na stanowisku wszystkie bajery mamy pod ręka...
ehhhh człowiek myśli że bardziej niż on uważa uważać już nie można a to dosłownie sekunda wystarczy...

W sumie to i dobry pomysł ale podejrzewam ze moj kregosłup by tego nie wytrzymal... a i tam na stanowisku wszystkie bajery mamy pod ręka...
ehhhh człowiek myśli że bardziej niż on uważa uważać już nie można a to dosłownie sekunda wystarczy...
układam sobie wszystkie potrzebne rzeczy na szafce nocnej i siadam sobie po turecku na łóżku a nogi małego kłade na swoich nogach i oprócz przewijania mamy odrobinę zabawy :)
też mam problemy z kręgosłupem i nie powinnam się schylać zbyt wiele

Mary głowa do góry, obserwuj małą, ale myślę że nic jej nie będzie!
A swoją drogą ja już dawno zrezygnowałam z przewijaka, jak tylko mała się obracać zaczęła, ale co z tego jak z kanapy dwa razy już zleciała :|

Dziewczyny, Asia ma to dopiero od 3 tygodni. Przyjrzałam się temu dziś i dla mnie w niektórych miejscach naprawdę wygląda jakby to miało tam zostać :| Są takie znamiona przecież że wystają ponad skórę...obdzwonilismy rodzinę , nikt nie kojarzy sobie że ktoś miał coś takiego bo to przecież dziedziczne. Trochę się boję że może to być łuszczyca, bo brat A ma...ale lekarz by chyba coś powiedział...ech... No i nie swędzi młłodej nic, przynajmniej nie zauważyłam.

Jeszcze pytanie, napisałam na wadze. Joasia ładnie przybrała 300g w dwa tygodnie , ma teraz 9300g. Ale przez te 2 tyg znowu nic nie urosła!!! Łącznie 0,5 cm w 2 miesiące. Możecie mi powiedzieć ile Wasze dzieci urosły w 5 i 6 miesiącu?

Kamcia te maści to: Pimafucort (to ta silna) i Kermuren (krem mocznikowy z argininą) oraz maść chłodząca.

Mary głowa do góry .... racja jestesmy ludzmi i najlepszym zdarza sie cos nie tak ... pozatym dzieci beda zaraz raczkowac jak szalone i walic głowa o kanty itp ... dobrze ze jej nic nie jest ale tak jak mowili obserwuj i nie denerwuj sie !

a ja przewijam dalej na przewijaku ale mam pasy ze jak musze odejsc nawet na chwile do szafki po cos czy cos zamykam go bo pare razy juz chcial cos sciagnac albo złapac karuzele i prawie wisial z boku

...
Dziewczyny, Asia ma to dopiero od 3 tygodni. Przyjrzałam się temu dziś i dla mnie w niektórych miejscach naprawdę wygląda jakby to miało tam zostać :| Są takie znamiona przecież że wystają ponad skórę...obdzwonilismy rodzinę , nikt nie kojarzy sobie że ktoś miał coś takiego bo to przecież dziedziczne. Trochę się boję że może to być łuszczyca, bo brat A ma...ale lekarz by chyba coś powiedział...ech... No i nie swędzi młłodej nic, przynajmniej nie zauważyłam.
Jeszcze pytanie, napisałam na wadze. Joasia ładnie przybrała 300g w dwa tygodnie , ma teraz 9300g. Ale przez te 2 tyg znowu nic nie urosła!!! Łącznie 0,5 cm w 2 miesiące. Możecie mi powiedzieć ile Wasze dzieci urosły w 5 i 6 miesiącu?
...
Dziunka
na początku 5 m-ca Sonia miała 71cm a na początku 6 m-ca 72cm więc jak widzisz też niewiele urosła. Najbardziej skoczyła miedzy 4-5miesiącem bo aż 5cm!!!!! A teraz prawie stoi w miejscu.
Myśle ze wzrostu nie ma co porównywać szczegółowo bo każde dziecko będzie roslo w swoim tempie...
A ile Asia ma teraz dł..?
A co do tych zmian na skórze to osobiście NIE WIERZĘ ze to znamiona... to MUSI byc zoś innego

reklama
mary najważnejsze że nicjej nie jest, i że już się uśmiecha, pozostaje tylko obserwować.. to wszystko..
wiadomo e uraz zostaje , ale naprawdę nie da się w 100% dopilnować tak ruchliwych dzieciątek które co rusz czymś się interesują....

Do góry