reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No tak sie pytam tylko, bo jak stosowalam masc ze sterydami na kolano to wlasnie skutkiem bylo tycie, poza tym, Kamcia jak sie za czesto smaruje to zanika czucie w tych miejscach!!! Olej ta masc, ja do tej pory moge wbic pol igly w jedno miejsce pod kolanem i nic nie czuje...

Kamcia, jak to od sliny to nam pieknie zasuszyl brode Bepanthen.

mary i co z tym grnkowcem? Do konca zycia z nim bedzie? Co on robi? O matko...

reklama
no to 1 %
nie wiedziałam ze to sterydowa, :-:)zawstydzona/y:
to też dlatego kazał smarować 3 dn i tydzieńprzerwy i kolejne 3 dni
toco może jej pomóc??:-(

Nam pomogla ta maść co wymieniłam (na wczesniejszej stronie)
Tez jest sterydowa ale Soni przeszło po 3 dniach a te kropki to az takie wystające guzki miała.
NIE DAWAJ 1%HYDROKORTIZONU!!!!
Jeśli juz to rozrabiaj z gliceryną

A moze nawilzaj - Nivea jest intensywnie nawilzajacy krem - moze to sucha skora po prostu, za malo nawilzasz?

...
mary i co z tym grnkowcem? Do konca zycia z nim bedzie? Co on robi? O matko...

w skrócie;
Połowa ludzkości ma gronkowca i nie unikniesz kontaktu z nim tylko ze jedni sa tylko nosicielami a u innych wystepuja objawy... Dlatego tez leczenie jest wyłącznie objawowe...
Ja bym podpytała lekarkę (czyt. podpowiedziała) i już. Moze to co innego tylko podobnie wygląda.
Najbardziej charakterystyczne dla tych Soniowych plam jest to ze te plamki są beżowo-czerwone i skora w tych miejscach ma jakby zmieniona strukturę - jakby pociągnieta woskiem - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi...

reklama
A u mnie sie wyjasnilo :) to napinanie i proby wycisniecia kupki choc kupka juz byla podczas lezenia na pleckach spowodowane sa pietruszka!!! kto by pomyslal, takie niewinne warzywo, a tyle bolu mojemu maluszkowi spowodowala :( odstawilam na 3 dni bo wprowadzalam inne jedzonko i pietruszka nie byla mi potrzebna i przeslo jak reka odjal, a dzis znow podalam nie wiedzac ze to powodowala pietruszka i znow sie zaczelo. Do tego pojawia sie po niej dziwny zapach z buzi malucha - tez wczesniej nie wiedzialam, a teraz przynajmniej sie wyjasnilo. Jedziemy teraz do Polski to sprobuje dac polska pietruszke i zobaczymy czy beda skutki uboczne.

Do góry