reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
...
Ide jutro do dzieci zdrowych, bo to już przegięcie. Kropki zaczynają rozchodzić się już po klatce piersiowej, trwa to wszystko już trzeci tydzień!!! Nikt mi nie wmówi że to alergia bo w końcu wtedy jeszcze nic nie wprowadzałam a ja tez jadlam wszystko to samo. Spójrzcie same:
Zobacz załącznik 249487Zobacz załącznik 249489Zobacz załącznik 249486Zobacz załącznik 249490Zobacz załącznik 249488
Dziunka
Nie chcę cie straszyć ale to wygląda bardzo podobnie jak te swedzace plamy na brzuszku i udkach Soni. Jedna lekarka powiedziała ze to gronkowiec a inna że jednak uczulenie...
Ciekawa jestem co tobie powiedzą...
Kam
Sonia wokół szyjki tez ma ale to wygląda zupełnie inaczej...

Ostatnia edycja:
nazwa to hydrocortisyl skin ointmet
nie wiem ale chyba masz rację...

mary możesz mi pokazać gdzie to zjęcie? bo nie mogę znaleźć...
Ja nie mam tego na zdjęciu - tekst Dziunki mi sie wkroił a HYDROKORTIZON TO TEZ STERYD
Kamcia - ilo procentową masz ta maść bo maluszkom nie wolno podawać powyżej 0,5% a takiej w ie nie sprzedają - najmniejsza to 1%!!
Jesli tak to to trzeba z gliceryną rozrabiac...

Kamcia olej ta masc! Sterydy dla takiego maluszka :O

Mary a jakie leki bierze teraz Twoja corka? Bo moze to od lekow tak tyje?
I wiesz co, mi przez mysl ciagle chodzil ten gronkowiec choc nawet nie wiem jak sie objawia..to mnie nastraszylas...

Kamcia olej ta masc! Sterydy dla takiego maluszka :O

Mary a jakie leki bierze teraz Twoja corka? Bo moze to od lekow tak tyje?
I wiesz co, mi przez mysl ciagle chodzil ten gronkowiec choc nawet nie wiem jak sie objawia..to mnie nastraszylas...

Jak sie drapie w ciągu dnia to daje Fenistil w kropelkach i jesli jest jazda z drapaniem wieczorno-nocna daje małą łyżeczkę Ataraxu w syropie (zalecenie alergolog) ale to dostaje raz na kilka dni, raz na tydzień...
Z maści używam tylko (i to sporadycznie - raz na kilka dni) maść robioną w pl na receptę zawierającą 0,5%hydrokortizon, gliceryne i witaminy A, D i jakies jeszcze... Tak wiec nie sądzę aby to od tego było...

reklama
Ja nie mam tego na zdjęciu - tekst Dziunki mi sie wkroił a HYDROKORTIZON TO TEZ STERYD
Kamcia - ilo procentową masz ta maść bo maluszkom nie wolno podawać powyżej 0,5% a takiej w ie nie sprzedają - najmniejsza to 1%!!
Jesli tak to to trzeba z gliceryną rozrabiac...
no to 1 %
nie wiedziałam ze to sterydowa, :-:)zawstydzona/y:
to też dlatego kazał smarować 3 dn i tydzieńprzerwy i kolejne 3 dni
toco może jej pomóc??:-(

Do góry