reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Biedny Alanek, teraz dopiero zaczęłam czytać to co napisałyście od wczoraj. Rzeczywiście przed truskawkami ostrzegają że potrafią mocno uczulić i sama się boję, chociaż mała nie ma na nic alergii.
Mariczka była zatruta tlenkiem węgla jak miała niecałe 2 miesiące. Lekarze określili stopień zatrucia jako znaczny, bo była utrata przytomności. Tlenek ulatniał się z piecyka gazowego jak szykowałam jej kąpiel. Płakała i nagle zbladła i straciła przytomność. Pamiętam że miałam wtedy ogromny strach, bo byłam z nią sama w domu, a to była noc sylwestrowa. Szybko doszła do siebie i na szczęście rozwija się mega dobrze - po wszystkim zostało tylko nieprawidłowe eeg i przypadki bezdechów. Kontrolujemy się profilaktycznie u neurologa i kardiologa, szczepimy w punkcie konsultacyjnym, bo pierwszy bezdech był po szczepionce.

Ostatnia edycja:
reklama
O rany, Lagajka, Wy to dopiero mialyscie przejscia! Szok! Tak sie ciesze, ze Mariczka dobrze sie rozwija, bo tlenek wega to cichy zabojca...Oby tak dalej i oby nie zostalo po tym incydencie ani sladu!!!

A ja zaczynam dostawac podwyzszonej temperatury...chyba od piersi... :( dobra, ale to nie ten watek. Ten zostawmy dla malenstw :)

Mary multiwitamina (juvi multi)po prostu jak to pediatra nazwała "Aby czegos nie zabrakło " :)
Omeg amed zawiera kwasy omega 3 potrzebne zwłaszcza w drugim półroczu zycia dziecka dla rozwoju mózgu. Ten omega 3 tylko w innej postaci brałąm ja od 6 msca ciazy

lagajka.. współczuję.. ale najważniejsze że wszystko jest ok... i że mała się rozwija dobrze...

właśnie sobie pomyślałam (odpukać) co by było gdyby np dziecko w takiej sytuacji spało ....
szok...

Mary multiwitamina (juvi multi)po prostu jak to pediatra nazwała "Aby czegos nie zabrakło " :)
Omeg amed zawiera kwasy omega 3 potrzebne zwłaszcza w drugim półroczu zycia dziecka dla rozwoju mózgu. Ten omega 3 tylko w innej postaci brałąm ja od 6 msca ciazy
No ale jak to? Ma niedobór tych witamin czy raczej profilaktycznie...?
Dziewczyny, czy wy też podajecie maluszkom jakieś "dopalacze" ;) ? No bo ja nie... Mnie to się wydawało że na tym etapie wszystkie witaminki sa w mleczku i słoiczkach/świeżej żywności...

Mary niestety nie. Omega 3 warto dawac - to samo mowila moja pediatra. Co do tych multiwitaminek-ja wole samą vit c w okresie przeziebien a tak to nie daje.

Ja tylko witaminkę D3, ale może zastanowię się nad tymi Omega, zadzwonię do lekarza. Co do witaminki C jak coś nie tak z małym lub z nami podaję profilaktycznie, ale już dwóch lekarzy powiedziało, ze to i tak nic nie daje.

Ja daję b6 i kwas foliowy na niedokrwistość. Dawałam cebion (wit C), ale pediatra kazała odstawić bo jest prawie we wszystkich słoiczkach owocowych.
Tamten incydent tylko wspominam czasem przy kolejnych wizytach kontrolnych. No i zachęcam wszystkich do zrezygnowania z piecyków gazowych - u nas i inastalacja gazowa i wentylacja były sprawdzane pod koniec mojej ciąży i było wszystko ok... Oczywiście zainstalowaliśmy zaraz po zatruciu termę elktryczną

reklama
Do góry