reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
mary cieszę się że załatwiłaś lekarza który możżliwe że rozwieje wasze wątpliwości i powie co jest grane... :tak:
pisz jak tylko będziesz mogła jakie są wyniki badań i czy z Sonią wszystko ok

my na szczepienie mamy iść za tydzień a dokładnie we wtorek, mm nadzieję że nie zrobią jej zastrszyku tak jak ostatnio:dry:

a na kleszcze też będziemy szczepić al to za pół roku conajmniej...

jak to nie pobieraja krwi ?? u nas dwa razy juz pobierali raz z palca a w srode z zyły jak dorosłemu :| :| bez zadnego znieczulenia .... :| :| a co do tego zeby dziecko bylo naczczo to u nas lekarka mowila ze to przeciez nie realne to po 1 a po 2 chodzi tez pewnie o to zeby nie karmic 10 min przed pobieraniem krwi lepiej wziasc mleko i nakarmic po pobraniu
No widzisz, ja kilka miejsc obdzwoniłam we Wrocku zanim znalazlam...

jak ostatnio tzn jak...?
\tak ciezko bylo?
nie to że było ciężko , ale dała jej w jedną nóżkę i mała zapłakała i sie napięła a ta nie chciała czekać wbiła jej w drugą i się zastrzyk nie rozsedł tylko zrobiła się gula jakbym kulkę grochu włożyła j pod skórę, cały czas jej to próbowałam rozmasować ale bez większego efektu
i poszłąm się dowiedziec co mam zrbić żby jej się to rozeszło...
a lekarkka na to " MYŚLĘ że nic jej nie jest jakby się robilo czewone albo leciala ropa to proszę pzyjć a tak to MYŚLĘ że jest wporządku"
oczwiście romasować się udało i juz po guli śladu nie ma...ale ona nawet nie poradziła tego masować...

U nas tez nie bylo problemu z pobieraniem krwi ani w Zgorzelcu jak Maciejek mial 7dni ani w Szczecinie jak Alan mial 4 miesiace...

Ja z Alanem jeszcze dzisiaj a najpozniej jutro rano jade na dyzur lekarski bo jego zachowanie jest podpadajace...Po drzmce az sie dlawil wydzielina, jak mnie sie udalo jej ciut wyciagnac to byla brzydka zolta...I tep ciut wzrosla...boje sie ze to cichaczem oskrzela sa atakowane...

Mary my tez kilka razy mielismy badanie krwi i jest to niewykonalne zeby było na czczo wiec lekarka wzieła na to tzw.poprawkę :tak:

Mamusie jakie witaminy podajecie dzieciaczkom? My wciaz wit.D, od 2 mscy 5 kropoel juvit multi i od wczoraj omega med. To wszystko z zalecenia pediatry:tak:

reklama
Mary my tez kilka razy mielismy badanie krwi i jest to niewykonalne zeby było na czczo wiec lekarka wzieła na to tzw.poprawkę :tak:

Mamusie jakie witaminy podajecie dzieciaczkom? My wciaz wit.D, od 2 mscy 5 kropoel juvit multi i od wczoraj omega med. To wszystko z zalecenia pediatry:tak:

Tylko wit D3
A dlaczego pediatra zalecił wam całą resztę...?

Do góry