reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

boze jak ciezko zrobic dla dziecka zdjecie z bliska :d a to sznureczek od aparatu a to sam aparat ciekawe ;P
IMG_0055.jpgIMG_0053.jpgIMG_0049.jpg

tak to wyglada .... wiec chyba uczulenie ? :| bosh

reklama
Kasiula to zdecydowanie uczulenie. I w 99 % na truskawki... A mialam pisac wczoraj , ze pediatra zakazałą dawac małemu czegokolwiek co zawiera truskawki przed 1 rokiem.. Powiedziała , ze z wlasnego doswiadczenia wie ,ze nawet czekolada tak nie uczula jak truskawki takie małe dzieci. Wiec z kaszek tez zrezygnujemy

Zalezy od dziecka, moja Julia jadla truskawki w wieku 8 miesiecy, swieze z naszego ogrody i bylo ok ;) ale ta to na nic uczulenia nie miala :D

:D nie gadaj nic, ona mi kazala niedawno ziarenka z truskawki wyciagac :| na szczescie, swirek przeszedl :D

Kasiula, to na 99% uczulenie. Mozliwe ze na truskawki, bo to cholerny alergen, ale moze byc rowniez na antybiotyk. Poczytaj na ulotce jakie sa dzialania niepozadane to bedziesz wiedziec. Moj Macius kiedys zareagowal wysypka(ale na plecach) na leki. I podaj malemu wapno w syropku jak masz-szybciej minie dzialanie niepozadane.
A co do niedosluchu...ja Cie doskonale rozumiem co przezywasz...no prawie. jak sie Macius urodzil, uszkodzili mu glowke podczas porodu(wpisali ze otarcie, ale on mial kilka dziurek!), po tygodniu dowiedzialam sie ze ma pekniety obojczyk(pewni przez wypychanie) a po 3 miesiacach ze ma slabe napiecie miesniowe i musze go rehabilitowac...bylam przekonana, ze swiat mi sie wali, ze Macius bedzie niepelnosprawny ruchowo, psychicznie itd i dlugo trwalo zanim sie z tym wszystkim pogodzilam...A swietnie sie rozwija, jest inteligetny itdd. Nawet jak z Alanem bylam w szpitalu i wypytywali o brata(dokladna sonda) to gdy mowilam o hipotomi miesniowej to zawsze padalo z obawa pytanie: a teraz jak? Dobrze?
Najwazniejsze, ze u Pawelka wada wykryta, dostanie aparacik, bedzie pieknie slyszal(zreszta teraz przeciez tez slyszy!) i mowil. Bedzie dobrze. Trzymaj sie cieplutko! Dacie rade, a Pawel Wam wszystko wynagrodzi!

A Alan dalej smarka(ale tak wewnatrz jakby, bo furkota a z noska leci dopiero jak placze i to przezroczysto-biale), kaszlu juz nie slysze, temp sie nie podnosi...Ma jakby delkatna chrypke, ale juz sama nie wiem...przewrazliwiona jestem...

czy ta jego choroba to mogla byc:

-np reakcja alergiczna na Michalki(wiem, wiem, zgrzeszylam rowno, raz dzeinie 3cukierki czekoladowe z orzeszkami arachidowymi-swoja droga tez najsilniejszy alergen) co jadalam systematycznie od soboty? We wtorek katar mocny zauwazylam...
-albo na zeby?
-albo zwykle przeziebienie, zawianie.

Lagajka-ja przylczam sie do pytania Izy-co sie stalo? czemu zaczadzone???

reklama
widzisz wziełam ulotke do reki i tam jest napisane:

"po doustnym podaniu klarytromycyny wystąpić mogą reakcje alergiczne: od pokrzywki i wykwitów skórnych do reakcji anafilaktycznej i zespołu Stevena-Johnsona oraz tokstycznej rozpływnej martwicy naskórka"

czyli moze byc tez antybiotyk ??

Do góry