reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

małemu rosnie temperaturka. w tej chwili ma 39,3 :( dalam mu kolejny czopek, ale one w ogole nie dzialaja. dzwonilam do lekarza, ale nie moga mnie przyjac nawet emergency. kretyni !!!
gorączka jest od wczoraj rana. mial 38, potem 38,5 czopki z paracetamolem co 4,5 godziny. nic nei zbijają. wysypki nei ma. dziąsełka normalne. zadnych opuchniec.
teraz juz nic nie chce jesc. zaciska buzke. pije jedynie herbatke. mleka mu nei daje bo przy takiej temperaturce wiem, ze nie wolno.
poza tym strasznie prutka, nie wiem czy przez ten czopek? kupke robil dwa razy, wodnistą z grudkami.
marudzi, pojekuje, jest caly rozpalony. nei wiem co robic?
czekac na telefon od lekarza (bo niby ma zadzwonic) czyjechac od razu do spzitala?

A czemu dajesz czopki a nie jakis syropek? Ja na nasza ostatnia goraczke dawalam Calpol (paracetamol w syropku) na noc, troche zbilo... a karmisz piersia czy modyfikowanym? bo jak piersia, to lepiej chyba przystawiac wiecej, zeby wiecej pil i sie uspokoil...?

reklama
Kurcze, ja myslalam, ze problemy to my bedziemy mialy tylko z maluszkami, potem bedzie latwiej, ale po sobie i waszych wpisach widze, ze coraz gorzej, goraczki, wysypki i nie wiadomo co i z czego ssie bierze... ehhh, sprawdza sie przyslowie: male dziecko - maly klopot, duze dziecko - duzy klopot....

modyfikowane, paracetamol w czopkach szybciej niby czopki dzialaja

ale jak czopki nie dzialaja, to moze sprobuj syropek...? warto by bylo na pogotowie pojechac, ale znajac tutejsza sluzbe zdrowia....poleca dac paracetamol... u nas tez byla goraczka bez powodu, teraz te krzyki wiec poki co winie zeby.

Dziewczynki zdrówka dla dzieciaczków.

Jakiś czas temu Synek też miał temperaturę, okazało się ze to na zęby chociaż lekarz nic nie widział (zęby ani nie opuchnięte ani nic, Synek nadmiernie paluszków nie wkłądał do buzi, slinił się jak zawsze), myślałam ze to poważniejsza choroba się szykuje bo miał katarek i pokasływał. Okazało się ze taką temperaturkę miał ze 3 dni, ok 38-39 z hakiem. Po paru dniach od temperatury pojawił się ząbek!!!Dziewczyny u nas nie było żadnych opuchniętych i zaczerwienionych dziąsełek a ząbek się pojawł!!! A ja znowu naczytałam się cudów niewidów o ząbkowaniu...
Co do środków na zbijanie temperaturki, czopki paracetamol są tylko przeciwbólowe i obniżają gorączkę. Ja dawałam Nurofen (ibuprofen) bo nie wiedziałam czy jakaś infekcja się nie czai one są przeciwbólowe, obniżają gorączke i przeciwzapalne.

Wiewiora[/B], ile czasu tak ci sie mala meczyla?

przez tydzień strasznie marudziła, to był etep kiedy dziąsła miała bardzo rozpulchnione i zęby zaczynały sie przebijać, a te ataki to nie wiem dlaczego ale zwykle popołudniu ją dopadały
teraz też marudna, ale na szczęście nie wścieka sie tak bardzo

Kasiula głowa do góry!!! Tak jak dziewczyny piszą, dobrze, że tak wcześnie zdiagnozowali niedosłuch. Moja ciotka ma 40 decybeli ale w życiu bym nie powiedziała bo wszystko dobrze słyszy... Pawełek pewnie też, tylko jak pisałaś jakiś tonacji może nie wyłapać... Ale z aparacikiem będzie wszystko ok. Ja też bym poszła wcześniej na badania bo chyba bym nie wytrzymała... Pawełek jest zdolnym chłopczykiem więc ze 100% słuchem czy też ciut słabszym będzie sobie świetnie radził.

reklama
no wiec pisze ... od 3.30 malego trzymalam ale dzielnie dal rade na badaniu spał odrazu ... wyszłedł niedosłuch sredni czyli 60 decybeli ... zalecenie aparatowania ... ::| załamałam sie myslalam ze tam stane i sie rozryczę .... pozniej mielismy wizyte u pana co zajmuje sie aparatami i nam wsyztsko wyjasnil to mnie uspokoilo ... :| wazne ejst aby maly dobrze słyszał teraz gdyz moze miec problem z mowieniem ... i pozniej z nauka ito itd ... to ze słyszy szepty nie znaczy ze słyszy wszystko ... moze pisków np nie słyszec ... :| aparat to koszt 7.5 tys... z czego 3 tys NFZ refunduje ... mozna gdzies jeszcze skladac papiery ale trzeba miec orzeczenie niepełnosprawnosci ... wiec trzeba i o to sie starac .... a to z 2-3 miesiace ito itd .... szok ... no wiec narazie mamy za 2 tyg przyjsc po aparat z banku aparatów puki nie bedziemy mieli swojego ... :( jestem załamana .... i jeszcze tak mi małego szkoda ... od rana cos mu robili i zawsze sila trzymac trzeba było ... :( :( i jeszcze na badaniu krwi bylismy to jakas nie mila baba byla i niedelikatna byla ... aj ten Pawełem ... :(
u nas na listopadzie chyba nei ma wiecej dzieci z niedosłuchem ??? musze poszukac cos na głównym forum ... :( ...

jestem taka załamana ze nei wiem czy wszytsko napisalam :|

mielismy badanie po urodzeniu do kontroli w lutym był kontrolowany i wyszło znow cos nie tak wiec teraz mielismy badanie tzn fal mózgowych przy głębokim snie ... wiec mysle ze to napewno dobrze wyszło :( ...

a kolejna kontrol w listopadzie czyli jak roczek bedzie mial ... zobacyzmy wtedy co dalej :(

kasiiula glowa do gory, dobrze ze tak wczesnie zaczniecie to leczyc...

Do góry