reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Na rote nie szczepiłam ale jakoś mi się nie chce wierzyć w te ich teorie.Tyle dzieci zaszczepionych a oni dopiero teraz znaleźli powód by nie szczepić.

Patryk miał szczepienie 2 tyg temu .Nie płakał. Nastepna za rok.

reklama
dziewczyny zapytam jeszcze pediatry ale co wy o tym myslicie?: prawdopodobnie od wrzesnia bede pracowac w przedszkolu, maly jest zaszczepiony na pneumo i rota, na co warto go jeszcze zaszczepic? pewnie przywloke co nieco z tego przedszkola:/

dziewczyny mam problem .... :|

Paweł od jakiegos czasu robi kupke 3-4 razy dziennie czasemw wiecej ale dosłownie malutkie kuleczki czasem wieksze a czasem tyci tyci ... do tego twarde i ciemno zielone :| był chory mial antybiotyk ale juz tydzien po wiec nie wiem czy to dalej tak moze byc... :| ? wiem ze pisałyscie co mozna dac dziecku na te zatwardzenie ale nei mam siły szykac tyle wątków i tematów czytacc ... :|

Kira mowia ze na ospe ale ja slyszalam opinie trzech lekarzy na nie, a jedna na tak. Wiec nie wiem. Ale ona ponoc nie chroni przed calkowitym zachorowaniem a jedynie objawy sa lagodniejsze.Jeden lekarz wypowiadal sie ze syn pierwszy przeszedl silna ospe z powiklaniami bez szczepienia a drugie dziecko zaszczepil i ospa byla o wiele lagodniejsza.
Ja Julki nie szczepilam ale ona ospe przeszla normalnie i nie bylo powiklan - mysle ze jak sie zadba o to aby ospy nie przeziebic to bedzie dobrze :) A poza tym lepiej aby dziecko przeszlo ospe w wieku dzieciecym niz pozniej-tak sie mowi. Ale poszperaj, poszperaj :) Moja mama Miłka szczepi, ja Joasi nie mam zamiaru.

to nie o to chodzi, bo on i tak na cyca do mnie przychodzi (poza tym ja pracuję niecałe 4 godziny a do domu mam 5 min drogi spacerem). Chodzi głownie o to, ze ja mleka nie mam, a on nie daje sie dokarmić żadnym sposobem, woli wisieć na pustym cycku albo wcale

No wiec nie masz innego wyjscia, jak walczyc o laktacje... daj mu moze powisiec na nawet i pustym cycku, zawsze cos tam skubnie (ja tez mam czasem puste piersi a mala i tak ciagnie i cos tam przelyka), mysle ze to kryzys tylko chwilowy. Lekarka mi mowila, ze ok. 6 m-ca przychodzi kryzys, bo dziecko zaczyna lepiej trawic i potrzebuje wiecej, a matka ma mniej mleka, ale potem znow przychodzi nawal. U nas to sie sprawdzilo, bo ostatnio tez mialam ciagle puste piersi, a od kilku dni powrot pokarmu. Nie wiem na jak dlugo, ale liczy sie co teraz:)
Swoja droga zobacz, jakie te nasze dzieci potrafia byc madre, maly ci sie uparl, ze jak nie dostanie cyca to nic innego nie zje, woli byc glodny niz jesc byle co, od malego cwany, heh:) Poradzisz sobie. Dobrze, ze choc na caly etat nie pracujesz, bo dopiero bys miala problem...
Mi sie niedlugo tez macierzynski konczy, ale do pracy zamierzam worcic dopiero jak mala skonczy roczek. Wtedy przyjedzie moja mama bawic mala, ale po tobie widze, ze odstawiac od piersi bede musiala zaczac ok. 9 m-ca, bo to dluuuga i cieeezka droga.

Kasiiula soczek z jabłek u nas ma działanie takie, ze kupek jest więcej i sa luzniutkie i zółciutkie. Podobno jeszcze soczek z marchewki surowej (gotowana zatwardza a surowa przeciwnie) - ja nie próbowałam bo nie miałam potrzeby, ale mozna zetrzec i wycisnac soczek. Amoze to brokułek tak wychodzi?

Uleńka z tego co wiem to brokuł nie działa zaparciowo. Ale mogę się mylić ;) Banana chyba podawała sok z suszonych śliwek, ja polecam też herbatkę z jagód.

Asia cała noc kaszlała, suchy kaszel, non stop. Zastanawiam się czy podać syrop na wstrzymanie odruchu kaszlowego, nie można stosować za długo i często, ale póki kaszel suchy to chyba dam... Co ciekawe w dzień nie kaszle podczas aktywności, ale jak tylko zaśnie to kaszle non stop. Myślalam ze dlatego ze sie zgrzała pod kołdrą, ale nie, odkryłam i dalej kaszle. Śpi pół godziny a juz kaszlnęła z 20 razy. Dobrze że się nie budzi chociaż...

Uleńka z tego co wiem to brokuł nie działa zaparciowo. Ale mogę się mylić ;) Banana chyba podawała sok z suszonych śliwek, ja polecam też herbatkę z jagód.

Asia cała noc kaszlała, suchy kaszel, non stop. Zastanawiam się czy podać syrop na wstrzymanie odruchu kaszlowego, nie można stosować za długo i często, ale póki kaszel suchy to chyba dam... Co ciekawe w dzień nie kaszle podczas aktywności, ale jak tylko zaśnie to kaszle non stop. Myślalam ze dlatego ze sie zgrzała pod kołdrą, ale nie, odkryłam i dalej kaszle. Śpi pół godziny a juz kaszlnęła z 20 razy. Dobrze że się nie budzi chociaż...
JAk śpi to leży na pleckach nieruchomo i może wtedy coś jej tam spływa i stąd kaszel?!?!

reklama
Możliwe, albo za suche powietrze. Na razie się uspokoiła, ale chyba pójdę sprawdzić czy wszystko gra :| Tyle że na boku nie chce spać a na brzuchu dwa razy...za ciekawska..

Do góry