reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Po objawach bo na usg robionym w 6 tyg niby wsio ok. Mam dawac male il pokarmu a czesto. Czyli nic nowego. Az strrach pomyslec ile by wazyla jakby caly pokarm przyswajala i nie chlustala :O

u nas infekcji moczu ciąg dalszy... Już 2 miesiące się ciagnie. Kuracja maścią z antybiotykiem nie przyniosła praktycznie żadnych efektów, no odrobine zmniejszyła ilośc bakterii ale wciąz jest duzo. Znów przestał przybierac na wadze. Mało tego, ma coraz bardziej suchą skórę, na którą dosłownei nic nie pomaga, więc pokaząłm pediatrze - potwierdziła moje obawy, ze zaczyna się p[o mału odwadniać. Mleka mam malusieńko, on nic poza cycem nie chce... tragadia. Dostał antybiotyk na tą bakterię na 10 dni i przykazanie od pediatry, że MUSI zacząć jeść. Jeśli nie zacznie w ciągu tych 10 dni jeśc i przybierac to niestety idziemy do spzitala na dokarmianie dozylne :(((((((((((((((((

Biedactwo, a nie mozesz wziac kilka dni wolnego z pracy? Przeciez on ci sie rozchoruje... potrzebuje widac sporo czasu zeby sie odzwyczaic od mamusi i cycusia... z moja byloby to samo, bo butelki nie tyka, moze sobie co najwyzej pogryzc smoczek, ale jesc to tylko a cyca:( no i zrobila sie mega dzika na ludzi, nawet u taty teraz malo siedzi na rekach, jak mnie widzi wyciaga raczki i tylko czeka, zeby ja wziac... nigdzi nie moge z nia wyjsc, bo sie boi ludzi i krzyczy, nigdzie wyjsc bez niej, bo bez jedzenia 2 godziny wytrzyma a potem, chocby i rob co chcesz, bez cyca jest lament na caly blok.
Niestety, z jednej strony mi to pochlebia, ale z drugiej czasem mam dosc....
Nie poddawaj sie, trzymam kciuki zeby bylo ok.

U nas dziwna sprawa z tym katarem............
Czyli moze jednak alergia? Tarza sie po ziemi i zbiera kurze (dosłownie :| ) i jest katar, a jak śpi w nocy to zero. Na spacerze tez nie miała.

Wyaje mi sie, ze to moze byc alergia. Moze na siersc zwierzat? Mialas tam kiedys jakiegos pieska... albo na kurz, roztocza itp. Ciezko ci bedzie teraz dojsc, niestety. Ale jakby miala katar, to by miala caly czas?

Acha zapomniałam dodać - po prawie pół roku lekarka przyznałą że Asia ma jednak mały refluks :O

Hehe, lepiej pozno niz wcale:)

A u nas chwilowo ok. Wysypka zeszla, kolanka sie wygoily, na szyjce liszaj prawie zniknal, po egzemie wiec ani sladu... no i sprawdzam teraz pietruszke przez 3 dni, a po weekendzie kurczaka, znajde to cholerstwo co ja uczula i bedzie git:) tylko nie wiem przez to wszystko kiedy mam wprowadzic inne miesko, zoltko, rybke, jogurty itd... czasu brak na wszystko ehhh.

dziunka to jesli to refluks to moglas sie zapytac o jakies mleko modyfikowane i tak jak ostatnio rozmawialysmy moglabys to mleczko podac np po kąpaniu raz dziennie, czy co jakis czas. Mała nauczy się troche samodzielnosci, a moze mleczko chociaz troszke pomoze na ulewanie.

dziunka to jesli to refluks to moglas sie zapytac o jakies mleko modyfikowane i tak jak ostatnio rozmawialysmy moglabys to mleczko podac np po kąpaniu raz dziennie, czy co jakis czas. Mała nauczy się troche samodzielnosci, a moze mleczko chociaz troszke pomoze na ulewanie.

Pytałam i nie ma potrzeby jej zdaniem.

Ja jednak z tego też zrezygnowałam - nie chce przyzwyczajac do butli skoro ucze pic z kubka.

Ja jednak z tego też zrezygnowałam - nie chce przyzwyczajac do butli skoro ucze pic z kubka.

Ja tez z tym bylam u lekarza jak mala byla calkiem malutka, powiedzieli ze jesli prawidlowo przybiera na wadze to nie ma sie co martwic i modyfikowanego mleka dawac i ze to jest tylko problem dla mamy, ktora musi czesciej przebierac a dziecko tego nawet nie czuje. Ale mojej tylko z kacika lecialo jak slina, teraz ulewa duzo mniej ale ciagle. Ja bym tez mleka innego nie dawala teraz, tyle wytrzymalas to jeszcze kilka m-cy wytrzymasz przeciez:)
A co do usypiania to pisz jak postepy, ja po powrocie z Polski (koniec czerwca) bede oduczac zasypiania z cycem i ciumkania w nocy co godzine:)

No jak nie chcesz karmic butla to pewnie ze nie ma co jak nie trzeba, ale dalej jestes przy malej uwiazana. Chociaz jak nie wracasz do pracy to tez jest inaczej.

reklama
Do góry