reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my po wizycie u lekarza nadal oskrzela ściśnięte jeszcze wiec inhalujemy sie do piatku i znow na kontrol ... ;] chyba bedzie trzeba przełożyć badanie słuchu
Niedobrze, ze go tak trzyma :((
A co to za badanie sluchu?
My 24go mamy badanie wzroku(to co powinno byc w 4miesiacu, bo wczesniej zapomnialam)

reklama
tak, masakra!!! oczywiście natychmiast się obudził. a jak juz nie spal i probowalismy go nakarmić, bo był głodny: butelką, strzykawką i ta butlą z rurkami na cycek to wył tak potwornie, ze sąsiadka przyszla sprawdzić co się dzieje (a mieszkamy w domu, więc nie mamy sąsiadów przez ścianę tylko przez ulicę)

:( współczuję. Tak, kroplówka jest straszna. Julia strasznie to przeżyła, do tego śniada cera i grubas więc nie mogli jej się wkłuć, a potem jak z płaczu zasnęła to budziła się z rykiem na każdy odgłos chodaków pielęgniarek :(

my po wizycie u lekarza nadal oskrzela ściśnięte jeszcze wiec inhalujemy sie do piatku i znow na kontrol ... ;] chyba bedzie trzeba przełożyć badanie słuchu

Kaśka a zauwazyłaś ze z tym sluchem faktycznie cos nie tak?

Niedobrze, ze go tak trzyma :((
A co to za badanie sluchu?
My 24go mamy badanie wzroku(to co powinno byc w 4miesiacu, bo wczesniej zapomnialam)

Kaśka a zauwazyłaś ze z tym sluchem faktycznie cos nie tak?

\podczas badania w szpitalu cos nie tak im wyszło no i zalecili kontrolne badanie wiec na kontrolnym badaniu znow nie tak wyszło.... ale sprawdzali kanały ma czyste i wsadzali słuchaweczke do ucha i reagował na dzwiek ... ale nie wyszło badanie ... i teraz jakies poważniejsze niby fal mózgowych czy cos ale podobno trzeba zeby dziecko było zdrowe ... bede dzownic i pytac sie co i jak ...
moja sis tak samo miala w szpitalu i u niej na katrce inforamcyjnej jak dziecko przygotowac napiane ze jak dziecko miało katar trzeba czekac 3 tyg i wtedy badanie .... zobaczymy

a słyszy dobrze bo czasem sprawdzam i szepcze np imie jego i szuka rozglada gdzie i kto mowi ... wiec jest ok ... no ale trzeba i tak sprawdzic :|

No tak, tak , sprawdzic trzeba. Z tym katarem to racja, bo on moze zatykac uszka. Ja jak mam katar to gorzej slysze lub uszy mnie troche bola. To jest wszystko powiazane.

U nas dziwna sprawa z tym katarem. W dzien mała ma katar aż pod noskiem - czyli jest taki niby to wodnisty. Pierwszej nocy chrapała aż i ewidentnie nie mogła spać z tym katarkiem, ale drugiej nocy miała tylko problem z zaśnięciem, a teraz, trzeciej nocy, spała super, lepiej jak bez kataru ;) Nos czysty, swobodnie oddychala. Ale nad ranem zebraly sie z dwie zabki, ale to standart.
Czyli moze jednak alergia? Tarza sie po ziemi i zbiera kurze (dosłownie :| ) i jest katar, a jak śpi w nocy to zero. Na spacerze tez nie miała.

Pewnie jednak będzie dziś zaszczepiona.

A z tym zbieraniem kurzy - znalazłam ją wczoraj u nas w pokoju, podnoszę do góry, a z tyłu głowy na włoskach taki kurzowy kot (wiecie o co mi chodzi), farfocle. Nie mam pojęcia gdzie była, staram się takie koty od razu usuwać, a tu coś takiego! Aż mi wstyd było przed dzieckiem.

U nas dziunka też tak dziwny katar...w nocy nic, po nocy sobie odkaszle i jest oki, ale jak w dzień leży na podłodze to mu z nosa leci - bo on nie uleży tylko myk na brzuch i zwiedza cały pokój:sorry2:Może to przez zmianę pozycji i im wszystko z nosa wypływa co tam im zalegało:confused: Zapytam się jutro pani dr

Kilolek wiem , ze pewni wszystkiego próbowałaś a łyzeczka? Teraz jak mu juz cos wprowadzasz to moze łyzeczka załapie?

Jakie badanie wzroku?? Kazde dziecko powinno miec wykonane??

U nas po kontroli i klops. Oskrzela jeszcze świszcza, wczoraj skonczylam podawac antybiotyk i teraz zostaja same inhalacje. We wtorek kolejna kontrola. Mi sie cos wydaje ze te oskrzela to od alergii na jakies pylace krzaczki/drzewka itd. Moj N uczulony na wszysto jest wiec mala pewnie odziedziczyla :wściekła/y:

Kilolek wspołczuje Ci kochana. Moje jedyne pocieszenie dla ciebie ze kiedys zacznie jesc ;-) Mojej kolezanki córka tez nie chciala jesc, byli wiele razy w szpitalu, badania wszystkie wychodzily dobrze, lekarze bezradni , rodzice rowniez. Wkoncu zaczela jesc. Teraz jest duzo zdrowa dziewczynka. Moze twoj synek przez te bakterie w moczu nie chce jesc?? Kiedys pediatra cos mi wspominala o tekim powiazaniu. Trzymaj sie dzielnie kochana
Kasiiula zycze zdrowka dla synka
Dziunka moze to faktycznie jakas alergia na kurz , albo pozycja na brzuszku sprzyja spływaniu kataru

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie badanie wzroku?? Kazde dziecko powinno miec wykonane??

U nas po kontroli i klops. Oskrzela jeszcze świszcza, wczoraj skonczylam podawac antybiotyk i teraz zostaja same inhalacje. We wtorek kolejna kontrola. Mi sie cos wydaje ze te oskrzela to od alergii na jakies pylace krzaczki/drzewka itd. Moj N uczulony na wszysto jest wiec mala pewnie odziedziczyla :wściekła/y:
My przy wypisie ze szpitala dostalismy zalecenie aby do 6tygodnia odiwedzic ortopede dziecicecego i w 3 miesiacu okuliste. Ortopede mamy juz z glowy 2 wizyty, trzecia edzie jak Alanek bedzie pewnie chodzil, a o okuliscie zapomnialam i ddopiero teraz bedziemy sie badac :)

Przykro mi ze oskrzela jeszcze trzymaja...doskonale rozumiem co oddczuwasz. I prawdopodobnie to na tle alergicznym. U nas dr tez powiedziala, ze Alan zaraza sie od brata prawdopodobnie dlatego bo jest alergikiem, i ze chociaz chory to ddobrze wygladal, brzuszek byl w porzadku nie zapadniety, byl gadula, smieszkiem itd, brak oznak dla chorego dziecka...

Dziunka
, u Was to moze faktycznie katar na kurz...
Kilolek...ja od dzisiaj probuje lyzeczka dopajac...chociaz jedzenie z roznym skutkiem idzie...

Do góry