reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

u nas infekcji moczu ciąg dalszy... Już 2 miesiące się ciagnie. Kuracja maścią z antybiotykiem nie przyniosła praktycznie żadnych efektów, no odrobine zmniejszyła ilośc bakterii ale wciąz jest duzo. Znów przestał przybierac na wadze. Mało tego, ma coraz bardziej suchą skórę, na którą dosłownei nic nie pomaga, więc pokaząłm pediatrze - potwierdziła moje obawy, ze zaczyna się p[o mału odwadniać. Mleka mam malusieńko, on nic poza cycem nie chce... tragadia. Dostał antybiotyk na tą bakterię na 10 dni i przykazanie od pediatry, że MUSI zacząć jeść. Jeśli nie zacznie w ciągu tych 10 dni jeśc i przybierac to niestety idziemy do spzitala na dokarmianie dozylne :(((((((((((((((((
oj... silny charakter z tego Twojego synka .... ale bedzie dobrze :*

reklama
u nas infekcji moczu ciąg dalszy... Już 2 miesiące się ciagnie. Kuracja maścią z antybiotykiem nie przyniosła praktycznie żadnych efektów, no odrobine zmniejszyła ilośc bakterii ale wciąz jest duzo. Znów przestał przybierac na wadze. Mało tego, ma coraz bardziej suchą skórę, na którą dosłownei nic nie pomaga, więc pokaząłm pediatrze - potwierdziła moje obawy, ze zaczyna się p[o mału odwadniać. Mleka mam malusieńko, on nic poza cycem nie chce... tragadia. Dostał antybiotyk na tą bakterię na 10 dni i przykazanie od pediatry, że MUSI zacząć jeść. Jeśli nie zacznie w ciągu tych 10 dni jeśc i przybierac to niestety idziemy do spzitala na dokarmianie dozylne :(((((((((((((((((

:-(

Uleńka, dzięki. A nie za bardzo go maltretujesz tymi lekami? Bo z tego co wiem to nie można mieszać.
.

Nie maltretuję hehehe, psikałam mu różnymi rodzajami ze 3 razy dziennie lub 4 więc chyba nie za dużo, a jak już zaczął się krecić i wyrywać zaprzestałam.

Kilolek trzymaj się kobietko! Apetyciku dla Synka.

Biedaki, jak mi was żal i brak słów, probowałaś z tą strzykawką??? teraz po tym antybiotyku też pewnie nie bedzie mial apetytu :(((((((((((

No na ten katar to musisz uwazac, bo nam sie od kataru zapalenie oskrzeli zrobiło. Na katar to tez dawalam moje mleczko, opary z rumianku, i wyciaganie frida ale malo to nam pomoglo
tak, masakra!!! oczywiście natychmiast się obudził. a jak juz nie spal i probowalismy go nakarmić, bo był głodny: butelką, strzykawką i ta butlą z rurkami na cycek to wył tak potwornie, ze sąsiadka przyszla sprawdzić co się dzieje (a mieszkamy w domu, więc nie mamy sąsiadów przez ścianę tylko przez ulicę)

tak, masakra!!! oczywiście natychmiast się obudził. a jak juz nie spal i probowalismy go nakarmić, bo był głodny: butelką, strzykawką i ta butlą z rurkami na cycek to wył tak potwornie, ze sąsiadka przyszla sprawdzić co się dzieje (a mieszkamy w domu, więc nie mamy sąsiadów przez ścianę tylko przez ulicę)

kilolek to straszne ty moze wez sobie zwolnienie i zostan z nim w domu, moze on za toba tak teski, juz sama nie wiem, jak on tak wcale nie je to ja bym z nim odrazu jechala na dokarmienie do szpitala i nie czekala tych 10 dni. Strasznie sie meczycie, nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic, ciekawe czemu on tak robi co mu jest

kilolek to straszne ty moze wez sobie zwolnienie i zostan z nim w domu, moze on za toba tak teski, juz sama nie wiem, jak on tak wcale nie je to ja bym z nim odrazu jechala na dokarmienie do szpitala i nie czekala tych 10 dni. Strasznie sie meczycie, nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic, ciekawe czemu on tak robi co mu jest
nie wiem czemu ale jak jestem w pracy to on 2 godziny śpi, potem przychodzi na karmienie, a pottem jest raptem godzine w dmu i nie marudzi wcale. Jak wracam to zaczyna się problem, bo rano mam najwięcej, w obiad jeszcze odrobine a od 17 to juz nic. To dokarminie to tez jest duży stres dla dziecka, bo to normalny pobyt w spzitalu, pokluja go i będzie musial cąły czas leżeć z rurkami, a już jest w takim wieku, ze będa go te rurki interesować... ja wiem, ze ważniejsze żeby byl zdrowy i dozywiony ale skoro lekarka powiedziała, ze w tej chwili nie potrzeba jeszcze...

Kilolku, tak mi przykro :(((( biedny Michas :( uparciuch jeden :( ...
Ale jak tak czytam o Was to boje sie o mojego Alana, na szczescie ma jeszcze 2 miesiace aby zaczas porzadnie jesc i pic...Jesc jeszcze je choc odrobinke, ale pic niczego nie chce...

Marchewka ktora byla podana ostatni raz w zeszyl czwartek dopiero opuscila Alana wczoraj! Ale sie meczyl po trochu w poniedzialek i wtorek :(
Za to dzisiaj wieczorem jak walna kupe to taka, ze sie w pampersie nie zmiescila ;) i nie wiem, czy dlatego, ze marchew juz go opuscila, czy dlatego, ze pod wieczor zaserwowalam mu brokuly zmieszane z dynia+ziemniaczkami-a zjadl az milo :)

royana ja zaczynalam naukę picia z butli 4 miesiace przed powrotem do pracy czyli już prawie 6 miesięcy i nic!!!!

reklama
Do góry