reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ide dzis do lekarza, wysypka prawie zniknela (tzn. ma troszke krostek drobnych, ale juz nie placki liszajowate i czerwone), wiec nie mam nawet teraz jak pokazac co malej bylo. Ale wciaz zostal liszajek na szyjce i popekana skorka w zgieciach za kolanami, wiec i tak potrzebuje konsultacji. Duzo sie nie spodziewam po tutejszych lekarzach, ale na koniec maja jade do Polski wiec ewentualnie tam jeszcze sie poradze. A poki co nadal kapie w Oilatum i bede teraz smarowac tym kremem Aveeno, bo na liszaje na polikach pomogl blyskawicznie (a moze to odstawienie alergenu pomoglo?) ciezko wyczuc, zreszta jak czytalam o tym, to alergie pokarmowe laczy sie z AZS i egzema i ciezko to rozdzielic... no nic, zobaczymy co powie lekarz.

Słuchaj kremów na własną ręka ja bym nie stosowała zwłaszcza dla dziecka i to na twarzy. To się w błyskawiczny sposob przemieszcza do oczek i buzi. to co nam nie szkodzi dziecku mo,że i to szybko. Nie znam tej masci pierwsze o niej slysze, jedyna jaka moge ci polecic bez recepty cena ok 60zł Bariederm "creme isolante reparatrice" http://www.google.pl/imgres?imgurl=...l=pl&sa=N&rlz=1T4GGLL_plPL365PL365&tbs=isch:1 ktora zapisal mi mój prof dermatolog Henryk Szermach. Pawełek miał 4 miesiace jak ją stosowalam teraz juz jej nie uzywam bo wszystko ok.

reklama
Słuchaj kremów na własną ręka ja bym nie stosowała zwłaszcza dla dziecka i to na twarzy. To się w błyskawiczny sposob przemieszcza do oczek i buzi. to co nam nie szkodzi dziecku mo,że i to szybko. Nie znam tej masci pierwsze o niej slysze, jedyna jaka moge ci polecic bez recepty cena ok 60zł Bariederm "creme isolante reparatrice" Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.beaute-test.fr/prod/img5596.jpeg ktora zapisal mi mój prof dermatolog Henryk Szermach. Pawełek miał 4 miesiace jak ją stosowalam teraz juz jej nie uzywam bo wszystko ok.

Ale ten krem Aveeno to raczej jak balsam nawilzajacy hypolergiczny do skory, takze z egzema na bazie naturalnych skladnikow (z owsa), ktory lekarka mi przypisala dla malej do nawilzania glowki na ciemieniuche i do ciala na sucha skore. Ja go wczesniej nie uzywalam, bo dobralam inny kremik z ziololeku, a Aveeno wzielam z apteki i odlozylam na polke. Ale teraz jak sie zaglebilam w temacie, to znalazlam wiele pozytywnych opinii o tym kremiku w necie wiec wyprobuje. Zobacze zreszta co dzis powie lekarz.

Ale ten krem Aveeno to raczej jak balsam nawilzajacy hypolergiczny do skory, takze z egzema na bazie naturalnych skladnikow (z owsa), ktory lekarka mi przypisala dla malej do nawilzania glowki na ciemieniuche i do ciala na sucha skore. Ja go wczesniej nie uzywalam, bo dobralam inny kremik z ziololeku, a Aveeno wzielam z apteki i odlozylam na polke. Ale teraz jak sie zaglebilam w temacie, to znalazlam wiele pozytywnych opinii o tym kremiku w necie wiec wyprobuje. Zobacze zreszta co dzis powie lekarz.

No to nie powinien zaszkodzic ten kremik, jak nawilza. Daj znac co ci lekarz powiedzial

Bylysmy wczoraj u lekarza, potwierdzilo sie, to niestety egzema:( na liszajka na szyjce dostalysmy masc, na czerwona skore w zgieciach kolan masc sterydowa, przy okazji nowy leczniczy szampon na koncowke naszej ciemieniuchy (smierdzacy jak sto diablkow), hehe, dostalysmy tez recepte na Oilatum (caly czas kapalam w Oilatum i tak) wiec przynajmniej teraz bede miala za darmo dopoki mala nie skonczy roku, poza tym mam sucha skore smarowac tym kremem Aveeno, bo on jest do egzemy wlasnie przeznaczony i do bardzo wrazliwej cery, moze byc stosowasny na twarz nawet kilka razy dziennie. No i wprowadzac produkty baaardzo ostroznie, nie kierowac sie schematami i nie martwic, tylko po malu zeby wychwycic potencjalne alergeny.

a my dalej z zapaleniem oskrzeli .... antybiotyk do jutra zalecone inhalacje yh... a do tego zabek wychodzi juz widac kreche i mały gorączki dostał ;/ i nei wiem czy od tego czy nie ... dałam przeciwgorączkowe zobaczymy czy zejdzie choc troche yh

Bylysmy wczoraj u lekarza, potwierdzilo sie, to niestety egzema:( na liszajka na szyjce dostalysmy masc, na czerwona skore w zgieciach kolan masc sterydowa, przy okazji nowy leczniczy szampon na koncowke naszej ciemieniuchy (smierdzacy jak sto diablkow), hehe, dostalysmy tez recepte na Oilatum (caly czas kapalam w Oilatum i tak) wiec przynajmniej teraz bede miala za darmo dopoki mala nie skonczy roku, poza tym mam sucha skore smarowac tym kremem Aveeno, bo on jest do egzemy wlasnie przeznaczony i do bardzo wrazliwej cery, moze byc stosowasny na twarz nawet kilka razy dziennie. No i wprowadzac produkty baaardzo ostroznie, nie kierowac sie schematami i nie martwic, tylko po malu zeby wychwycic potencjalne alergeny.
Napisałam do Ciebie w tej spraiwe na wątku dpt. karmienia. Jak u Ciebie wygląda ta egzema? Olaf ma takie kółko suche na nóżce, z czerwoną obwódką. To może być to? W poniedziałek idziemy do pediatry to pokażę.

reklama
Napisałam do Ciebie w tej spraiwe na wątku dpt. karmienia. Jak u Ciebie wygląda ta egzema? Olaf ma takie kółko suche na nóżce, z czerwoną obwódką. To może być to? W poniedziałek idziemy do pediatry to pokażę.

I tam tez ci odpisalam:) daj znac co powiedzial lekarz, moze to tylko otarcie? Jesli to cos powazniejszego, to ci napisze wiecej porad na priva:)

Do góry