R
rouż
Gość
Tak samo Tylko ze rano i wieczorem z tym srodkiem a w poludnie sama sola.2x dziennie , 1ml tego srodka + 2,5ml soli na jedna inhalacje
A wy jak podawaliscie??
Bedzie dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak samo Tylko ze rano i wieczorem z tym srodkiem a w poludnie sama sola.2x dziennie , 1ml tego srodka + 2,5ml soli na jedna inhalacje
A wy jak podawaliscie??
Tak samo Tylko ze rano i wieczorem z tym srodkiem a w poludnie sama sola.
Bedzie dobrze
ja nie miałam kompa wiec nie pisałam a do tego kłopoty i nie miałam ochoty
ostatnio na wizycie u mojej pediatry stwierdziła u Nikoli asymetrie ułożenia i wysłała mnie do poradni rehabilitacyjnej. Najbliższy termin rehabilitacji to za 8 miesięcy a oczywiście pasowałoby już zacząć. Czyli 420 zł miesięcznie. Ale najlepsze jest to że ja tej asymetrii w ogóle nie widziałam. Więc popytałam tu i tam i okazuje się że moja pediatra ma udziały w tamtej poradni i większość dzieci wysyła na rehabilitacje i coś im wymyśla żeby nabić kase. \poszłam do innej pediatry która pracuje w szpitalu w ns a wcześniej w prokocimiu która stwierdziła że dziecko jest zdrowe i wspaniale się rozwija i nie rehabilitować. Więc pomyślcie sobie co ja przechodziłąm ostanimi czasy. Zwłaszcza jak mnie wystraszyła że Nikola nie będzie siedziałą, chodziła itp. że będzie jej trudniej. A wszystko jest ok. Jakbym nie spytała innego lekarza to ile by się nacierpiała na rehabilitacji bo oczywiście tylko metodą vojty. Szkoda gadać
buziaki
ja nie miałam kompa wiec nie pisałam a do tego kłopoty i nie miałam ochoty
ostatnio na wizycie u mojej pediatry stwierdziła u Nikoli asymetrie ułożenia i wysłała mnie do poradni rehabilitacyjnej. Najbliższy termin rehabilitacji to za 8 miesięcy a oczywiście pasowałoby już zacząć. Czyli 420 zł miesięcznie. Ale najlepsze jest to że ja tej asymetrii w ogóle nie widziałam. Więc popytałam tu i tam i okazuje się że moja pediatra ma udziały w tamtej poradni i większość dzieci wysyła na rehabilitacje i coś im wymyśla żeby nabić kase. \poszłam do innej pediatry która pracuje w szpitalu w ns a wcześniej w prokocimiu która stwierdziła że dziecko jest zdrowe i wspaniale się rozwija i nie rehabilitować. Więc pomyślcie sobie co ja przechodziłąm ostanimi czasy. Zwłaszcza jak mnie wystraszyła że Nikola nie będzie siedziałą, chodziła itp. że będzie jej trudniej. A wszystko jest ok. Jakbym nie spytała innego lekarza to ile by się nacierpiała na rehabilitacji bo oczywiście tylko metodą vojty. Szkoda gadać
buziaki
Myśmy miały cos takiego, kilka miesięcy temu... pomogło kąpanie w emolientach (Oilatum, Emolium, a ostatnio analogiczny emolient Linomagu). Smarujemy też małą po kąpieli balsamem Emolium. W rzadkich przypadkach miejscowo - krem specjalny emolium. Aha.. i koniecznie odstawilismy zwykłą oliwke. Znikło wszystko, ale uzywamy prewencyjnie.
Ja bym zostawila Nutramigen, odstawila kleik i kaszki jesli je. Nawet jesli zwiekszyloby to ciut(naprwde niewiele) ilosc wypitego mleka. Jesli je deserki, to odstawilabym chyba te sloiczkowe bo sa zageszczane a dawala naturalne scierane jabuszko, marchewke itd.A propos mleka tzn Nutramigenu i przybierania;
(...)
CO WY BYŚCIE ZROBIŁY?? Jakieś sugestie...??