reklama
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, ja mala kapie w Oilatum caly czas, myslalam ze to odparzenia i smarowalam sudokremem, ale nic nie daje, moze rzeczywiscie to AZS Czy moze to byc krem Oilatum rowniez? Nie wiem czy u nas w UK jest krem Emolium... czy to to samo co Oilatum? A moze lepiej isc z tym do lekarza.... sama juz nie wiem... ehhh, zawsze cos nie tak....
Acha, mam tez krem Aveeno, moze go uzyje poki co...? Stosowala ktoras z was?
R
rouż
Gość
U nas byla inhalacja i antybiotyk rownoczesnie. Po ponad tygodniu poprawa.Bylysmy dzis na kontroli zamiast jutro bo skonczyl mi sie antybiotyk. Mala zostala osłuchana i zlecone zostaly inhalacje z pulmicord-u . Royanna (lub inna mama )po jakim czasie zauwazylas poprawe stosujac te inhalacje??
U nas byla inhalacja i antybiotyk rownoczesnie. Po ponad tygodniu poprawa.
No ja tez podaje antybiotyk + inhalacja. Jejku az ponad tydzien!!
R
rouż
Gość
U nas w miedzyczasie zaczelo schodzic na plucka, ale maly wykaraskal sie z tego. ja mysle, ze dzieki inhalacjom wlasnie. A jak kazala Wam podawac ten srodek?No ja tez podaje antybiotyk + inhalacja. Jejku az ponad tydzien!!
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Kurde, czytam i czytam o AZS i sie tak wystraszylam, ze szok... nie sadzilam, ze to tak powazne... a teraz moge powiazac wysypke na polikach i maly liszaj na szyjce z AZS... jutro chyba uderze do lekarza, ale znajac zycie, oni tutaj to zbagatelizuja...
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, ja mala kapie w Oilatum caly czas, myslalam ze to odparzenia i smarowalam sudokremem, ale nic nie daje, moze rzeczywiscie to AZS Czy moze to byc krem Oilatum rowniez? Nie wiem czy u nas w UK jest krem Emolium... czy to to samo co Oilatum? A moze lepiej isc z tym do lekarza.... sama juz nie wiem... ehhh, zawsze cos nie tak....
poczytaj na opakowaniu lub ulotce. Istotne, żeby miał działanie przeciwświądowe.
Z takimi zmianami to jest tak, że taki krem ich nie leczy, on ma tylko przynieść ulgę.
Zalecza dobrze (ale też szkodzi organizmowi w sposób uogólniony) maść sterydowa - ale to też jest tylko leczenie objawowe..
zmiany cofną się wtedy, kiedy odstawisz alergen. Z tego co wiem, nie ma innej metody..
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
poczytaj na opakowaniu lub ulotce. Istotne, żeby miał działanie przeciwświądowe.
Z takimi zmianami to jest tak, że taki krem ich nie leczy, on ma tylko przynieść ulgę.
Zalecza dobrze (ale też szkodzi organizmowi w sposób uogólniony) maść sterydowa - ale to też jest tylko leczenie objawowe..
zmiany cofną się wtedy, kiedy odstawisz alergen. Z tego co wiem, nie ma innej metody..
Poszperalam i okazalo sie, ze Aveeno to bardzo dobry krem na egzeme i tego typu dolegliwosci, a ze mam go az 3 tubki (dostalam kiedys na recepte) to wyprobuje. No i oczywiscie znajde alergen (obstawiam kurczaka albo pietruszke). No i o tych masciach sterydowych czytalam negatywne opinie, tzn. sa skuteczne ale uzywane tylko w razie potrzeby, poczekam wiec jeszcze troche, zreszta podejrzewam, ze tu w UK by mi nie przepisali...
U nas w miedzyczasie zaczelo schodzic na plucka, ale maly wykaraskal sie z tego. ja mysle, ze dzieki inhalacjom wlasnie. A jak kazala Wam podawac ten srodek?
2x dziennie , 1ml tego srodka + 2,5ml soli na jedna inhalacje
A wy jak podawaliscie??
reklama
neferetete
Fanka BB :)
Myśmy miały cos takiego, kilka miesięcy temu... pomogło kąpanie w emolientach (Oilatum, Emolium, a ostatnio analogiczny emolient Linomagu). Smarujemy też małą po kąpieli balsamem Emolium. W rzadkich przypadkach miejscowo - krem specjalny emolium. Aha.. i koniecznie odstawilismy zwykłą oliwke. Znikło wszystko, ale uzywamy prewencyjnie...
Mojej malej zrobily sie tez jakby odparzenia (czerwona skorka popekana) w zgieciach kolan, nie ma az tak czesto zgietych nozek, nie przegrzewa sie tez, nie wiem wiec czemu.... czy ktoras ma ten problem?
aha.. jak dla mnie Oilatum=Emolium=Oilan różnią się tylko ceną. (80% składu to parafina)
Ostatnia edycja:
Podziel się: