reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ilona, inhalator super sprawa! Moj Alan i jego starszy brat tez co jakis czas maja zapalenia oskrzeli i poczatkowe pluc(maluszek, starszak nie), i ostatnio inhalator nas poratowal. Poprosilam sama nasza dr o specjalny roztwor do inhalacji(dodaje sie go soli fizjologicznej) i bylo dobrze. Na recepte kosztuje ok 4zl, bez recepty ok 80zl...Acha, i nasza dr powiedziala, ze takim maluszkom mozna juz stawiac banki! Ostatnio zalecialo je mojemu 3latkowi ktory od pazdziernika comiesiac ma zapalenie pluc, no i po postawieniu baniek w marcu do dzisiaj jest zdrowy!!! Jak chcesz to wieczorkiem napisze Ci nazwe trgo srodka do inhalacji-bo teraz nie pamietam a mam go schowanego w sypialni a wlasnie Alan zasnal...

Ilona, inhalator super sprawa! Moj Alan i jego starszy brat tez co jakis czas maja zapalenia oskrzeli i poczatkowe pluc(maluszek, starszak nie), i ostatnio inhalator nas poratowal. Poprosilam sama nasza dr o specjalny roztwor do inhalacji(dodaje sie go soli fizjologicznej) i bylo dobrze. Na recepte kosztuje ok 4zl, bez recepty ok 80zl...Acha, i nasza dr powiedziala, ze takim maluszkom mozna juz stawiac banki! Ostatnio zalecialo je mojemu 3latkowi ktory od pazdziernika comiesiac ma zapalenie pluc, no i po postawieniu baniek w marcu do dzisiaj jest zdrowy!!! Jak chcesz to wieczorkiem napisze Ci nazwe trgo srodka do inhalacji-bo teraz nie pamietam a mam go schowanego w sypialni a wlasnie Alan zasnal...

Bede wdzieczna ;-)

.... Jak chcesz to wieczorkiem napisze Ci nazwe trgo srodka do inhalacji-bo teraz nie pamietam a mam go schowanego w sypialni a wlasnie Alan zasnal...

ty to masz sobie dobrze jak on spi do kolacji :)
moj wlasnie spi w chuscie, jakis marudny drugi dzien iten odrywajacy sie ciagle kaszel :((((
ilona biedactwo duzo zdrowka zycze i moze tym razem szpital was ominie

ty to masz sobie dobrze jak on spi do kolacji :)
moj wlasnie spi w chuscie, jakis marudny drugi dzien iten odrywajacy sie ciagle kaszel :((((
ilona biedactwo duzo zdrowka zycze i moze tym razem szpital was ominie

Mam nadzieje ... Jutro zamówie prawdopodobnie inhalator , chyba ze znajde w aptece jakis dobry i w przystepnej cenie. Mam tez tube do wziewnych lekow wrazie gdyby byly potrzebne. Bede walczyc tak dlugo jak sie da.

Mam nadzieje ... Jutro zamówie prawdopodobnie inhalator , chyba ze znajde w aptece jakis dobry i w przystepnej cenie. Mam tez tube do wziewnych lekow wrazie gdyby byly potrzebne. Bede walczyc tak dlugo jak sie da.
Przed weekendem majowym pisalasmy o inhalatorach. Ja kupilam w aptece za 160zl i jestem zadowolona. Na ceneo widzialam, ze sa po ok 130-140zl te same. Plus przesylka.
Ale mi zalezalo na czasie aby jak najszybciej inahalacje przeprowadzac.
Robilam 3x dziennie, rano i wieczorem z dodatkiem tego srodka o ktorym pisalam, a w poludnie sama sola fizjologiczna.
Dodatkowo woda morska do noska, nastepnie synek na kolana do mnie, ale pod ukosem aby glowa byla w dol(i plecki pod ukosem)i oklepywanie miejsce przy miejscu zawsze od srodka pleckow do szyji. Potem odwrot i oczyszczanie noska. Metody ze szptala gdy Alan majac 3tyg mial zapalenie pluc:tak:

Ilona, ten srodek to PULMICORT zawiesina do inhlacji z nebulizatora. 20pojemnikow po 2ml. 0,25mg/ml. Poproscie dr o recepte na to, bo bez recepty u nas w tanszej aptece kosztuje 89,63zl, a na recepte tak jak pisalam ok 4zl.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ilona, ten srodek to PULMICORT zawiesina do inhlacji z nebulizatora. 20pojemnikow po 2ml. 0,25mg/ml. Poproscie dr o recepte na to, bo bez recepty u nas w tanszej aptece kosztuje 89,63zl, a na recepte tak jak pisalam ok 4zl.

Dzieki wielkie.

Ps. moglabys mi napisac jaki kupilas ten inhalator i jak dlugo rozpyta jedna dawke tego środka. Probowalam znalesc twoja wypowiedz z przed weekendu i nie udalo mi sie ;-(

Ostatnia edycja:
reklama
A moja mala dostala znow wysypki na polikach, tym razem juz nie same liszaje a czerwone krosteczki, podejrzewam alergie,ale ciezko wyczuc na co.... Czy ktors z was ma alergie na jakas zywnosc? Jak sobie radzicie z wysypka??

Do góry