reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziewczyny ja jutro smigam do lekarza po recepte na syrop i przy okazji osłucha mała. Mam nadzieje ze oskrzela czyste i nie wyladujemy w szpitalu.

ps. chce kupic inhalator, na co zwracac uwage przy kupnie??

Ja kupiłam taki:
Profesonalny inhalator MEDEL PRO, WYSYŁKA GRATIS! (999983738) - Aukcje internetowe Allegro
ma bardzo dobre opinie. Wiem, ze jest droższy ale ja jaki już kupuję to wolę kupić coś dobrego. Za dużo nie czytałam o inhalatorach ale podobno ten sobie chwalą. Chciałam kupić tańszy ale pisali, ze trzeba nim inhalować z 30 minut i tego dziecko nie wytrzymuje (chyba tak słabo inhaluje), tym inhaluje się chyba najwięcej 10 minutek, ważna dla mnie była praca ciągła inhalatora (niektóre pracują i muszą odpoczywać ileś tam czasu), w tym inhalatorze podobno bardzo mało zostaje albo wogóle leku do inhalacji. Czytałam trochę forum i doświadczone mamy chorych dzieci go chwalą.

reklama
Dziewczyny mam pytanie..bo widziałam na fotkach Wasze dzieciaczki na huśtawkach już...czy one już same siedzą stabilnie?Czy można już tak je bujać ?Są pochylone do przodu...

U mnie Igor jeszcze sam nie potrafi siedzieć, mimo prób ciągłych...więc trochę bym się bała wsadzić go w huśtawkę :-/

Gaja tez poczeka na dorosla hustawke, az usiadzie.
Tez sama nie siedzi, jedyne miejsce gdzie ja sadzam od 3 dni raz dziennie na kilka minut to krzesełko do karmienia, w którym siedzi dobrze i sie nie gibie mimo, ze krzesełko nie ma kładzionego oparcia..

A poza tym ma zółty katar i chyba znów antybiotykiem sie skonczy :-(

Zdrówka dla Gai, u nas cichoooo...antybiotyk nie podany choć leży na półce, chyba za wcześnie go wykupiłam hehehe, w noski chyba coś daleko jest ale fridą nie idzie, w dzien nie przeszkadza, troszkę w nocy furkotnie ale rozkminimy nowy nebulizator i mam nadzieję, ze będzie ok.

My mamy hustawkę Fisher Price
FISHER PRICE HUSTAWKA DELUX 3W1 -OKAZJA!!!!!! (1016076666) - Aukcje internetowe Allegro

ale ona jest tak odchylona do tyłu, siedzi się podobnie jak w leżaczku bujaczku. Ale sama huśtawka jest chyba do 9 kg więc teraz już nie opłaca się kupować

Ostatnia edycja:
też mam bujaczek, a duża huśtawka domowa czeka jeszcze ;-) my gadałyśmy o takiej dorosłej huśtawce, na placu zabaw..

Zdrowka dla choruszkow!

Alanowi z kupa sie poprzestawialo i tak jak robil raz na 10dni mazista smierdzaca(sorr za opisowke) i puszczal baki, tak teraz robi 2-4dziennie takie noworodkowe prawie a bakow prawie nie puszcza...W sumie to sie ciesze ze robi codziennie, bo balam sie jak bedzie sie zalatwial po rozszerzeniu diety(bo powinien codziennie) a tak to juz jestem spokojna.

reklama
Do góry