reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
A ze mnie jest glupia cipa!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Alan zrobil dzis juz 4 kupy. To jeszcze nie biegunka, ale ta ostatnia juz znacznie rzadsza. Za kazdym razem najpozniej w ciagu godziny po jedzeniu.
Na bank uwazam ze to wina tabletek na gardlo.
Dopiero dzis zajrzalam do ulotki a tam pisze jak wol: Nie stosowac w okresie karmienia!!! A mi dr powiedziala, ze moge, wiec ja idiotka zaufalam, niedoczytalam i mam efekt...Wczoraj zazylam 2 i dzisiaj do poludnia 2 a pewnie z mlekiem bedzie wychodzic przez 2dni:-( Biedulek caly sie meczy az nie mogl zasnac po poludniu. Padl mi pol godziny temu zmeczony na maxa-zsnal w pozycji polsiedzacej na rekach...

Idz do lekarza, zwlaszcza ze przed nami dlugi weekend. Bedziesz spokojniejsza. Idz chocby po to aby lekarz Ci powiedzial: nic mu nie jest!
Dzięki za troskę :)))
bylismy, płucka na szczęście czyste, gardełko też. Na kaszel dostalismy syropki Stodal i Ketotifen.
Mówilam wam ostatnio, że mały miał złe wyniki krwi i watroby, w zeszłą sobotę robilismy usg i bylo wszystko dobrze. Pani dr kazała jednak powtorzyc badania krwi za tydzien. Żeby się przekonac czemu tak zle wyszly, krew byla bardzo gesta i byly skrzepy. Może jak teraz mały ma rozszerzona diete i pije herbatki i soczki to krew nie bedzie taka gesta:-(. No i jesli potrzebuje sporadycznie podac mleko modyfikowane czy do kaszki to odpada moje bebiko kazala nam kupic bebilon Comfort :wściekła/y: jakie to drogie dziadostwo. Juz mu dalam na tym kaszke niby ma tak nie obciazac tej watroby jak to bebiko.
mam pytanko ile dajciecie do picia wody czy soczków na dobe swoim pociechom. Odebrałam wyniki morfologii i tak wszystko w porządku tylko lekarka powiedziała, że jest zagęszczony i powinnam bardziej go dopajać tyle tylko, że on nie bardzo chce pic coś innego jak mleczko.?!
Mój pije od trzech dni i tak
1 dnia dałam herbate z rumiankiem wypił mało z 20 ml
2 dnia herbatke jablko melisa wypil duzo wiecej chyba ponad 70ml
3 dnia soczek z jablkiem rozcienczony woda nie chcial za duzo, herbatki tez trochę
dzisiaj dalam soczek jablkowy bez rozcienczania i wsunal dużo :-):-):-) musialam mu zabrac co by mi kleik z jablkiem zjadl :-D
powolutku moze sie nauczy
, trzeba szukac jakie smaki dziecku smakuja. Ja na początku też bylam zalamana, ale juz jest lepiej, dodam ze zaczynalam tydzien wczesniej od samej wody, ale zdecydowanie soczek jablkowy bez rozcienczania robi furrorę:-D
my po lekarzu czysto nadal ...
vit c wapno mucosolvan ... wracie goraczki syrop nurefen np

i tyle ...
Noooo to tylko się cieszyć

A ze mnie jest glupia cipa!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Alan zrobil dzis juz 4 kupy. To jeszcze nie biegunka, ale ta ostatnia juz znacznie rzadsza. Za kazdym razem najpozniej w ciagu godziny po jedzeniu.
Na bank uwazam ze to wina tabletek na gardlo.
Dopiero dzis zajrzalam do ulotki a tam pisze jak wol: Nie stosowac w okresie karmienia!!! A mi dr powiedziala, ze moge, wiec ja idiotka zaufalam, niedoczytalam i mam efekt...Wczoraj zazylam 2 i dzisiaj do poludnia 2 a pewnie z mlekiem bedzie wychodzic przez 2dni:-( Biedulek caly sie meczy az nie mogl zasnac po poludniu. Padl mi pol godziny temu zmeczony na maxa-zsnal w pozycji polsiedzacej na rekach...

Widzisz tacy sa lekarze, i nigdy nie można im do konca ufać.
Nam lekarz też zalecił syrop Drosetux lub Stodal, babka w aptece bardzo doświadczona powiedziała ze Stodal absolutnie nie dla takich małych dzieci...... Jeżeli chodzi o Mucosolvan każdy lekarz nam odradzał twierdząc ze to syrop dla dzieci powyżej roku, a Kasiiuli go przepisał. Ja już nie wiem o co chodzi z tymi lekami i lekarzami.....

Widzisz tacy sa lekarze, i nigdy nie można im do konca ufać.
(...)
To prawda. Na wielu lekach pisza ze mozna jak zleci lekarz...ze nie wykazano wplywu na pokarm...a na tym wyraznie: nie stosowac. Ale ja stara a glupia przeciez czytac umiem. No ale nie bralam wiecej i narazie od 16.30 z kupa koniec. Mam nadzieje, ze bedzie juz dobrze, a jak kupa bedzie czesto to tylko od dobrego jedzonka :)

Acha, nasza dr na kaszel takim maluchom nie przepisuje syropkow wykrztusnych bo nie wszystkie dzieci umieja wykrztuszac. Nam zlecala inhalacje.

Ja pamiętam jak w ciąży byłam chora zabronione miałam brać tabletki od gardła tymianek i podbiał. Gdyby mi lekarz nie powiedział i gdybym o tym nie doczytała pewnie bym wzięła bo niby co tymianek i podbiał takie niebezpieczne? A jednak...

Na kaszel dostalismy syropki Stodal i Ketotifen.

Etna zdrówka dla Pawełka :))) a ten Ketotifen to na kaszel ? hmm... nam alergolog przepisała jako lek antyhistaminowy na zwalczanie alergii, czytałam tez, że w przypadku astmy sie go stosuje, ale o zwyklym kaszlu nie pisneli, a moze Twój doc uznal ze to kaszel alergiczny (?)

Etna zdrówka dla Pawełka :))) a ten Ketotifen to na kaszel ? hmm... nam alergolog przepisała jako lek antyhistaminowy na zwalczanie alergii, czytałam tez, że w przypadku astmy sie go stosuje, ale o zwyklym kaszlu nie pisneli, a moze Twój doc uznal ze to kaszel alergiczny (?)
Kto tam wie tą moja pania dr na co ona dała ten syropek, ale nic nie mówiła o alergi. Teraz mowia ze najbardziej wszystko pyli to moze tak profilaktycznie dala :p

reklama
Do góry