reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Czy moja choroba moze miec wplyw na kupy dziecka?
Mamy cyckowe-jakie kupy robia wasze dzieci?
Alan zrobil wczoraj wieczorem, dzisiaj rano i teraz kupe! A normalnie zalatwial sie co kilk, kilkanascie dni.
Kupa rzadka, zolciutka, jakby z nasionami ogorka, ale jakby z malymi grudkami i z pasmami sluzu:baffled:. Wczesniej po kilku dniach byla mazista, bez nasionek.
i nie wiem, czy to wychodzi z niego jego choroba, czy moja. Moze tabletki Tymianek-podbial maja wplyw, bo na nich pisze, aby nie stosowac jak sie karmi piersia, ale dr powiedziala, ze Alan juz duzy chlopiec i nic mu nie bedzie:eek:...w sumie lepsze taie tabletki niz mialabym brac antybiotyk.
Ale ta kupa zaczynam sie martwic.

Ja zauważyłam, ze jak mój Synek robił kupę raz na 7 dni były gładkie. Jak robi codziennie mają grudki niestrawionego mleczka.

Ja zauważyłam, ze jak mój Synek robił kupę raz na 7 dni były gładkie. Jak robi codziennie mają grudki niestrawionego mleczka.
Uffff, to juz o tyle mi lzej:tak: Ja normalnie zapomnialam jak powinny wygladac:sorry:

A ty sluzem nie bede sie przejmowac. to pewnie efekt tabletek do ssania. skoro malego badal lekarz i jest ok, kolor kupy tez ok, to chyba dobrze.

dziewczyny zaciekawiła mnie wypowiedzi z innego miasiaca dziewczyny a mianowicie ...
dziewczyny a czy wyciskacie waszym dzieciaczom mleko z sutków?(dzieci na piersi)ja bylam w szoku jak lekaraka wycisnela przy mnie malemu mleko,otatnio tez mu dosc sporo wycisnelam,lekarka powiedziala,ze jezeli tego mleka zgromadzi sie tam duzo to malenstwo moze to bolec,konsekwencją czego jest marudzenie i płacz.Dziecko czuje to co my podczas nawalu mleka.

pierwszo słysze o takim czyms.... a dodam ze ona jest matka chłopca ... :|
słyszalyscie cos o tym?

)
w jakiś sposób Twoja choroba wpływa na kupy Alanka. Ja w sumie miałam "tylko" jelitówkę przy Arku, a On ze mną chyba też...ale to była ilość kup.
A w standardzie to różnie bywa, z reguły żółta i coś tam ma w sobie (ale otwieram, myję i nie patrzę wnikliwie co tam jest)

A Arek znowu przeziębiony - nie ma jak mieć w domu chodzącego zarazka (starszą siostrę), ale nie jest źle: mega katar, lekka temperatura, kaszel od kataru i śliny

dziewczyny zaciekawiła mnie wypowiedzi z innego miasiaca dziewczyny a mianowicie ...

słyszalyscie cos o tym?

Ja pierwsze słyszę. Pamiętam jak Oliwierek miał obrzęknięte sutki ale to jak się urodził miał takie gruczoły to podobno moje hormony i tak miało być to normalne, teraz ma piękniutkie płaściutkie cysie (prawie jak mama hihihi) i w życiu nie pomyślalabym żeby coś z nich wyciskac, chyba bym po łapach dała lekarce...hehehe, szkoda ze wczesniej tego nie przeczytałam bo zapytałabym się lekarki jak przed chwilą byłam. Kasiiula podpytaj się jak będziesz u lekarki.

My po wizycie - bez zmian, byliśmy u innej lekarki bo nasz ma urlop, nos zatkany, gardło zaczerwienione, poza ty ok. Ta wysypka to efekt przegrzania po nurofenie i od tego, ze go wtedy nie kąpałam jak miał gorączkę................................nie bijcie mnie...to moja mama..........znowu się jej posłuchałam a teraz mam........................ No tak 30 letnia baba słucha się mamusi...ale jak stoi nad głową i truje???????????????

Kasiula o tym mleku to mowiła tez moja lekarka. Jak mały miał kilka tygodni to miał takie wypukle brodawki i tam własnie było troche mleczka. To efekt hormonów . Nie wiem po co tamta lekarka o której piszesz wyciskała mleko ? bez sensu

Alan zrobil wczoraj wieczorem, dzisiaj rano i teraz kupe! A normalnie zalatwial sie co kilk, kilkanascie dni.
Kupa rzadka, zolciutka, jakby z nasionami ogorka, ale jakby z malymi grudkami i z pasmami sluzu:baffled:. Wczesniej po kilku dniach byla mazista, bez nasionek.
i nie wiem, czy to wychodzi z niego jego choroba, czy moja. Moze tabletki Tymianek-podbial maja wplyw, bo na nich pisze, aby nie stosowac jak sie karmi piersia, ale dr powiedziala, ze Alan juz duzy chlopiec i nic mu nie bedzie:eek:...w sumie lepsze taie tabletki niz mialabym brac antybiotyk.
Ale ta kupa zaczynam sie martwic.

Moja na cycu robila zawsze musztardowe kupy (zolte, pomaranczowe, brazowe z nasionkami - to jest niestrawione mleko te nasionka), raz dziennie. Teraz jak probuje papek, choc je ich malutko robi roznie, 1-2 razu dziennie mniejsze, gestsze kupy (juz nie wsiakaja w pampka tak ladnie:), przewaznie pomaranczowe (jak juz zje to tylko papke z marchewka albo pomaranczowego batata:). Mysle ze nie powinnas sie przejmowac, kupy moga byc rozne, wazne ze nie ma biegunki, w kupie nie ma krwi. Poza tym jak zaczniesz dawac papki to tez bedzie kupkac czesciej, bardziej smierdzaco i kolorowo:) Sorki za te opisy, ale chodzilo o konkrety:)

słyszalyscie cos o tym?

Dziwne, powiem krotko, choc mozecie sie ze mna nie zgodzic, chyba tylko w Polsce pediatrzy wyszukuja takie cuda niewidy.

reklama
Do góry