reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Lotka wspolczuje! I dobrze ze juz wszystko za Wami!

Ulenka ja bym antybiotyku jeszcze nie podala. Ech...ja to wlasciwie dziwna jestem antybiotyk dam dopiero wtedy jak mam potwierdzone przez lekarza ze to zapalenie oskrzeli, angina lub cos rownie powaznego i jest zdecydowana koniecznosc. Dla mnie zaczerwienione gardlo czy katar czy nawet kaszel nie jest wskazaniem do antybiotyku. Ale ja lekarzem nie jestem i nie wiem czy dobrze robie, poki co Julia zyje :p

reklama
Lotka wspolczuje! I dobrze ze juz wszystko za Wami!

Ulenka ja bym antybiotyku jeszcze nie podala. Ech...ja to wlasciwie dziwna jestem antybiotyk dam dopiero wtedy jak mam potwierdzone przez lekarza ze to zapalenie oskrzeli, angina lub cos rownie powaznego i jest zdecydowana koniecznosc. Dla mnie zaczerwienione gardlo czy katar czy nawet kaszel nie jest wskazaniem do antybiotyku. Ale ja lekarzem nie jestem i nie wiem czy dobrze robie, poki co Julia zyje :p

Jeszcze nie podałam Dziunka. Oj czaję się z nim jak talala.
Wczoraj co 8h podawałam nurofen, podałam też na noc ok 21 chociaż gorączki nie miał ale ze to także przeciwzapalne to podałam. Mały przez ten nurofen cały mokry i zimny....Spałam z nim więc obserwuję cały czas. Zauważyłam, że dość dużo i często mi je, nawet w nocy od jakiegoś tygodnia cyc nie wystarcza i karmimy się ok 22, 2, 5 a potem chce ok 10. Dziś rano nie ma gorączki więc nie podałam nurofenu, troszkę odkasłał po nocy ale już nie kaszle. Nie podaję nurofenu więc i nie jest spocony i zimny. Wczoraj byłam skłonna uwierzyć, ze to ząbki bo gryzł wszystko, bryka aż kołyska podskakuje. Nie podałam antybiotyku bo lekarz powiedział ze jeszcze za wczesnie...dał na zaś bo on idzie na urlop. Troszkę spi mi niespokojnie, czasami popłakuje.
Byłam dziś w ośrodku wyjąć kartę do innego lekarza żeby zobaczył to gardło, czy nie jest czerwone jakoś bardzo, ale tyle ludzi, ze nie wiem czy z nim pójdę w to siedlisko zarazek i bakterii. Wydaje mi się, ze jakby bolało go gardziołko wymiotowałby a napewno byłby apatyczny i nie chciał jeść? Czy mam rację?

sorki ;) za te ciary oczywiscie ;)
no juz ok i mam nadzieje, ze tak zostanie.
zapewne teraz to przed kolejna szczepionka bede juz miala stracha giganta..... ;/
pzdr
Biedactwa lotka powiedz na co była ta szczepionka, jedna czy te kilka w jednym??? Ciekawa jestem co mu tak nie podpasowało
ja bym antybiotyku jeszcze nie podala. Ech...ja to wlasciwie dziwna jestem antybiotyk dam dopiero wtedy jak mam potwierdzone przez lekarza ze to zapalenie oskrzeli, angina lub cos rownie powaznego i jest zdecydowana koniecznosc. Dla mnie zaczerwienione gardlo czy katar czy nawet kaszel nie jest wskazaniem do antybiotyku. Ale ja lekarzem nie jestem i nie wiem czy dobrze robie, poki co Julia zyje :p
Ja tez jestem przeciwna antybiotykom , ale jak dziecko sie meczy to trzeba miec mega silna wole zeby czekac ahhhhhhhh

Dla takich malutkich dzieci to jest tylko homeopatyk syropek Drosetux, nam jeszcze lekarz zalecił Stodal to też homeopatyk ale w aptece powiedziała, ze dla takich malutkich dzieci jest za mocny a z racji tego, ze kaszlu nie było dużo wzięłam Drosetux. Pozostałe syropki są od roczku :(
Kasiiula a może to slinka? Czytałam i wiem też ze kaszelek może być spowodowany nadmierną ślinką, no ale Ty penwie wiesz czy to kaszelek czy slinka.

A my właśnie wrocilismy ze szpitala :/ Tomi mial wczoraj rano trzecie szczepienie. Ok 14 obudzil sie z okropnym wrzaskiem, czegos takiego jeszcze nie slyszalam :( Wrzeszczal tak bez przerwy i pocieral nogami o siebie... Sciagnelam mu rajstopki a tam w miejscach wkluc czerwone plamy o srednicy ok 6-7 cm(na obu nozkach), ponizej kolan podobne plany, tylko ze mniejsze. Pomiedzy plamami nozki mial jasno-sine :(
Zlapalam za telefon, przyjechalo pogotowie... lekarz zszokowany co to wogole, podejzewal ze moze jakis proszek - bzdura, bo od urodzenia zadnych rzeczy malemu nie zmienialam, i dziwne te plamy akurat tam gdzie wbijali szczepienia :(
Dali mu czopek na uspokojenie i p/bolowy i zawiezli mnie z nim do szpitala.
Dzis wyszlismy, wszystkie wyniki ma super, nic sie wiecej nie dzialo...
Jak nic reakcja na jakis skladnik tych szczepionek. Troche dziwne z tego wzgledu, ze po poprzednich szczepieniach spal a tu taki szok...
Uffff sie rozpisalam :)
Na szczescie juz ok, mam w domku wesole brojące dziecko, czyli norma :)
No ale stresa mialam........
pzdr!
współczuję ja tak jak uleńka pewnie bym na zawał padła

royanna uleńka zdrówka życzę szkrabom

Ula kaszel bo slysze jak odkaszluje ;/ dziwne ze czysto ma wszytsko eh a ten Drosetux mam w domu a podpowiesz mi jak dawac takim maluchom ? :/ jutro mielismy zamiar jechac do siostry mam nadzieje ze nie pomiesza nam planow ten kaszel ;/ yh .... chyba z basenu nici :(

kasia jak czysto to się nie przejmuj a jak masz stresa to podejdź do innego pediatry
Igi też pokaszluje też musimy się wybrać ale mi już normalnie wstyd bo jemu co tydzień coś jest :-(

reklama
nie no widze ze to kaszel bo wczesniej kaszlal czasem ale nic nei bylo a wczoraj juz to bylo dzis pogorszyło sie :|tzn temp nie ma bo mierzyłam ale meczy go kaszel biedny ... wrazie co jutro podejde jeszcze raz do lekarza :| a ten Drosetux mam podac czy nie ? :| ...

mały wstał po 6 i zasnal o 8.30 na godzine teraz znow zjadl i poszedl spac ... a nigdy przerwa miedzy drzemkami nei byla taka mala :( i zaczyna byc marudny bosh ... :|

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry