reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
A my właśnie wrocilismy ze szpitala :/ Tomi mial wczoraj rano trzecie szczepienie. Ok 14 obudzil sie z okropnym wrzaskiem, czegos takiego jeszcze nie slyszalam :( Wrzeszczal tak bez przerwy i pocieral nogami o siebie... Sciagnelam mu rajstopki a tam w miejscach wkluc czerwone plamy o srednicy ok 6-7 cm(na obu nozkach), ponizej kolan podobne plany, tylko ze mniejsze. Pomiedzy plamami nozki mial jasno-sine :(
Zlapalam za telefon, przyjechalo pogotowie... lekarz zszokowany co to wogole, podejzewal ze moze jakis proszek - bzdura, bo od urodzenia zadnych rzeczy malemu nie zmienialam, i dziwne te plamy akurat tam gdzie wbijali szczepienia :(
Dali mu czopek na uspokojenie i p/bolowy i zawiezli mnie z nim do szpitala.
Dzis wyszlismy, wszystkie wyniki ma super, nic sie wiecej nie dzialo...
Jak nic reakcja na jakis skladnik tych szczepionek. Troche dziwne z tego wzgledu, ze po poprzednich szczepieniach spal a tu taki szok...
Uffff sie rozpisalam :)
Na szczescie juz ok, mam w domku wesole brojące dziecko, czyli norma :)
No ale stresa mialam........
pzdr!
O rany ale mialam ciary jak czytalam twojeg posta...ufff dobrze ze juz wszystko ok!

Dziewczyny jak używac priobiotyku przy antybiotyku, przed czy po?
Mam Diclofor30 i na ni jest raz dziennie więc chyba nie ma różnicy czy przed czy po antybiotyku?

Uleńka, probiotyk powinien być podawany pomiędzy antybiotykiem, nie ma różnicy przed czy po, ale powinna być zachowana 2-godzinna przerwa. Ja robiłam tak, że antybiotyk miałam rano i wieczorem, a w ciągu dnia- mniej więcje w porze obiadowej - probiotyk.

Lotka-wspolczuje przezyc! ja bym chyba nie dala rady i padla na miejscu!

Alan wlasnie zasnal padniety, jak narazie temperatura opadla i od rana nie mial podawanego nic na zbicie. Ma stan podgoraczkowy. Katar ma, ale juz sama nie wiem czy nowy-przeziebieniowy, czy w wyniku zlosci, placzu i histerii:baffled: a co do kaszlu tez zwatpilam:sorry:-on tak pieknie udaje jak chce zwrocic na siebie uwage(szczegolnie gdy nikt na niego nie patrzy)lub gdy sssa zawziecie smoka i zaczyna sie slina krztusic, ze teraz sama nie wiem czy to przeziebieniowe czy nie...ale do lekarza wybiore sie znim, moze wszystko sie wyjasni:eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lotka-wspolczuje przezyc! ja bym chyba nie dala rady i padla na miejscu!

Alan wlasnie zasnal padniety, jak narazie temperatura opadla i od rana nie mial podawanego nic na zbicie. Ma stan podgoraczkowy. Katar ma, ale juz sama nie wiem czy nowy-przeziebieniowy, czy w wyniku zlosci, placzu i histerii:baffled: a co do kaszlu tez zwatpilam:sorry:-on tak pieknie udaje jak chce zwrocic na siebie uwage(szczegolnie gdy nikt na niego nie patrzy)lub gdy sssa zawziecie smoka i zaczyna sie slina krztusic, ze teraz sama nie wiem czy to przeziebieniowe czy nie...ale do lekarza wybiore sie znim, moze wszystko sie wyjasni:eek:

Ja uwielbiam taki zamyslony wyraz twarzy u mojej pediatry, bladzacy wzrok po scianie i pytanie: a jak pani mysli...??? (w domysle: co to moglo byc?)

reklama
Ja uwielbiam taki zamyslony wyraz twarzy u mojej pediatry, bladzacy wzrok po scianie i pytanie: a jak pani mysli...??? (w domysle: co to moglo byc?)
No wlasnie, niestety czesto jak sie idzie do lekarza to ma sie wrazenie, ze to on czeka na to, abysmy my powiedzieli co nam dolega :/ aby on mgl stwierdzic czym nas leczyc...
No coz...spodziewam sie jutro odpowiedzi: gardlo czyste, oskrzela czyste, temperatura sie zdarza, prosze obserwowac i wrazie czego dzwonic. Ale przynajmniej bede spokojniejsza...I mam nadzieje, ze to jednak zadna choroba nie meczy mojego szkraba...Moze jednak zeby? Moze sie w koncu pojawia? Choc wolalabym aby do tego czasz zrezygnowal z cycusia ;)

Do góry