reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

:-D a ja w sklepie rozebrałam Gaję do golaska i myłam jej plecy i włoski chusteczkami, bo taka kupa poszła ;) a Gaja w kupie po szyję nie chce spokojnie wyleżeć... w sumie też nie czułam sie z tym źle, ale do tego sklepu już nie chodzę :/

Hahaha, pewnie juz tam zapomnieli:)

reklama
Dziewczyny polecicie jakiś dobry nebulizator do inhalacji dzieciątka??? Na co mam zwrócić uwagę? Tłokowy, pneumatyczno-tłokowy??? OCB????
Ja mam kupiony za 160zl Compressor Nebuliser Small, Microlife NEB 50.
Chyba tlokowy, bo napisane jest: niezawodna pompa tlokowa, niski poziom halasu...Sprawdza sie. Ma i ustnik w zestawie, i 2 maseczki inhalacyjne:dla dzieci i doroslych. W marcu uzywalam przez 2 tyg dla alan jak mial zapalenie oskrzeli i poczatki pluc, teraz uzywam znowu przy Maciejku, bo cos go chwyta.

Dziewczyny polecicie jakiś dobry nebulizator do inhalacji dzieciątka??? Na co mam zwrócić uwagę? Tłokowy, pneumatyczno-tłokowy??? OCB????

Tłokowy na pewno ciszej chodzi, ale jest droższy, ja kupiłam inhalator OB Cocnept. Tzn. mąż zamówił na Aero MEDIKA - inhalacje, inhalatory, tlenoterapia, CPAP, nebulizacja, pikflometry, ssaki i po 2 dniach nam przywieźli do domu, kosztował 242,50 zł. Jest zgrabny, nie głośny i ogólnie jestem z niego zadowolona, moja szwagierka ma go od 3 lat i tez nie narzeka.

hej, wpadlam tylko powiadomić, ze młody wreszcie zaczłą tyc i to ładniutko, bo 500g przez miesiąc. Ale ta bakteria w moczu, co to miała być pomyłka, bo się wyniki nei zgadzały jednnak pomyłka nie jest. 3 posiew pokazuje to smao, choc lekarka się dziwi i mówi, ze nie możliwe, ale dostalismy maść z antybiotykiem, bo nie mozliwe ale jest. Kurcze jakby dała ta maść po pierwszym posiewie to byłoby juz może od miesiąca zaleczone.
ja mam identyczny. wybralam go głowniee dlatego, ze u nas w przychoodni jest bardzo podobny, tej samej firmy, model podobny tylko wiadomo do masowego przerobu. Ale powiem Ci, ze ja zapłacilam razem z przesyłką 160zł (kurierem).Ten co Ty wkleiłaś jakiś strasznie drogi jest.

hej, wpadlam tylko powiadomić, ze młody wreszcie zaczłą tyc i to ładniutko, bo 500g przez miesiąc. Ale ta bakteria w moczu, co to miała być pomyłka, bo się wyniki nei zgadzały jednnak pomyłka nie jest. 3 posiew pokazuje to smao, choc lekarka się dziwi i mówi, ze nie możliwe, ale dostalismy maść z antybiotykiem, bo nie mozliwe ale jest. Kurcze jakby dała ta maść po pierwszym posiewie to byłoby juz może od miesiąca zaleczone.

ja mam identyczny. wybralam go głowniee dlatego, ze u nas w przychoodni jest bardzo podobny, tej samej firmy, model podobny tylko wiadomo do masowego przerobu. Ale powiem Ci, ze ja zapłacilam razem z przesyłką 160zł (kurierem).Ten co Ty wkleiłaś jakiś strasznie drogi jest.

Kilolek, a mogę zapytać, jaką maść dostaliście? Bo ja dostałam od nefrologa dla syna maść Diprogenta. Mam smarować tym siusiaka przez 10 dni, ale na ulotce czytam, że nie stosuje się tego w okolicach odbytu i narządów płciowych. Boję się tego użyć Musiałabym skonsultować to jeszcze z innym lekarzem.

reklama
My z Pawełkiem możemy się pochwalić że wczoraj robilismy usg wątroby i wszystko ok :-):-):-), jestem przeszczesliwa :-D:-D
Nie wiem co lekarka dalej zrobi, bo niby te slabe wyniki krwi, ale ciesze sie ze lekarz powiedzial ze z wątróbką :-D wszystko ok!
No i z tej radosci zaczynamy jesc kaszke, no i mamy pierwszy zabek, ktorego niestety znalazl tata :wściekła/y::-D

Do góry