reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ja ostatnio zjadłam ryz na mleku, i z Alankiem było ok. tzn wysypka się nie zaoogniila, ale od wczoraj wygląda okropnie. Same krostki, Cleo, takie jak u Was :( Myślałam, myślałam i myślałam nad tym, co mogło zaszkodzić, i wymyśliłam, ze Alankowi chyba bardziej od mleka szkodzą jajka jak zjem! Bo w niedziele zjadłam na śniadanie jajecznice i od niedzieli popołudnia raczymy się drożdżowym ciastem(a tam tez kilka jaj było)...Wygląda na to, ze mleko krowie na niego tak nie działa jak jajka...

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z was ,jeszcze męczy się z odparzeniem na szyjce?

Nie bede opisywać całej historii, ale próbowałam juz wielu kremików i maści. Łącznie z Elidelem, Emolientami, Maściami na odparzenia a nawet kremem z antybiotykiem. Pediatra juz odmówił, leczenia tego. Byłam u dermatologa prywatnie i ostatni kremik, który przepisał (recznie robiony w aptece) zaognia sytuacje jeszcze bardziej.. jestem juz zła i sflustrowana.. wydałam tylko pełno kasy i zero efektów :baffled::baffled::baffled:

Może ktos ma/miał podobny problem?

nie...w zasadzie nie zauwazylam zadnych odparzen na szyjce nigdy...ale musze sie dzisiaj z ciekawosci przyjrzec. Alanek mial w faldce na nozce i pod jedna paszka odparzenie, ale pozbylam sie smarujac zwykla mascia Linomag.

Ja ostatnio zjadłam ryz na mleku, i z Alankiem było ok. tzn wysypka się nie zaoogniila, ale od wczoraj wygląda okropnie. Same krostki, Cleo, takie jak u Was :( Myślałam, myślałam i myślałam nad tym, co mogło zaszkodzić, i wymyśliłam, ze Alankowi chyba bardziej od mleka szkodzą jajka jak zjem! Bo w niedziele zjadłam na śniadanie jajecznice i od niedzieli popołudnia raczymy się drożdżowym ciastem(a tam tez kilka jaj było)...Wygląda na to, ze mleko krowie na niego tak nie działa jak jajka...

dokładnie tak! u Nas tak samo po jajkach wysypka okropna dlatego nie jem, jak już to czasami przepiórcze i dobrze toleruje.

dokładnie tak! u Nas tak samo po jajkach wysypka okropna dlatego nie jem, jak już to czasami przepiórcze i dobrze toleruje.
Ja wlasciwie wczesniej nie zauwazylam tego...tzn na swieta zauwazylam, ale jadlam tyle innych rzeczy, ze nie powiazalam tego z jajami...Nawet jak zjadam czasem czekolade(przyznaje sie, ze czasem tak zgrzesze) to Alan tak nie reaguje...chyba ze z orzechami. No to teraz wiem-jaja odpadaja dla mnie i Alana. Przepiorczych nigdy w zyciu nie jadlam...musze sprobowac.

Dziewczyny, a czy któraś z was ,jeszcze męczy się z odparzeniem na szyjce?

Nie bede opisywać całej historii, ale próbowałam juz wielu kremików i maści. Łącznie z Elidelem, Emolientami, Maściami na odparzenia a nawet kremem z antybiotykiem. Pediatra juz odmówił, leczenia tego. Byłam u dermatologa prywatnie i ostatni kremik, który przepisał (recznie robiony w aptece) zaognia sytuacje jeszcze bardziej.. jestem juz zła i sflustrowana.. wydałam tylko pełno kasy i zero efektów :baffled::baffled::baffled:

Może ktos ma/miał podobny problem?
a próbowałaś myć wodą przegotowaną- osuszyć- posmarować linomagiem?? Igor jak był malutki to mu się pupa odparzyła no i to pomogło, wiem że to nie szyja ale skóra niemowlaka wszędzie delikatna

a próbowałaś myć wodą przegotowaną- osuszyć- posmarować linomagiem?? Igor jak był malutki to mu się pupa odparzyła no i to pomogło, wiem że to nie szyja ale skóra niemowlaka wszędzie delikatna
Wierz mi, próbowałam.. linomag, sudocrem,krem z cynkiem, elo-baza, krem specjalny emoliom, elidel, talk, mąka kukurydziana...no i nawet ten antybiotyk w kremie... Myłam przegotowaną wodą kilka razy i suszyłam, utrzymymuje w suchości, wietrze.... pozostał jedynie steryd (ale chce wczesniej spróbować wszystkiego innego).Tylko mi i lekarzon pomysły się kończą. :-:)-(

reklama
Dziunka - ja mam wrażenie że kudły moich zwierzat codziennie z rana spiewaja do siebie "mój jest ten kawałek podłogi..." MOgłabym myć na okrągło czałyczas :) Myję raz dziennie, odkurzam raz dziennie.

Prasujesz wszystkie ubranka Idy
Pierzesz podwójnie
Gotujesz wszystkie jedzonka sama
Myjesz codziennie podłoge
Codziennie odkurzasz
...o czyms jeszcze zapomnialam?..

Czy jest cos czego nie robisz jako idealna mama? :szok::szok::szok: (prosze powiedz, ze jest :p )

Do góry