reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Wodniste, przezroczyste glutki nie sa grozne. Moze to byc efekt alergiczny(czesto to przerabiamy) lub przeziębieniowy. Gdy sa biale to jeszcze ok, ale jak juz robia sie zoltawe i np zielone to zle. Alan przy oskrzelach najpierw mial dlugo biale a potem lekko zolte. Przy chorych plucach to samo.

reklama
Dziewczyny dziekujemy z Pawelkiem za wszystkie cieple slowa i rady. ,my z pawelkiem bylismy u lekarza i przynajmniej jestem spokojniejsza. Maly plucka ma czyste, uszka tez (bo pani dr mowila ze katar czesto przez uszy) i dostalismy na ta wydzieline z nosa Eurespal taki pomaranczowy syropek. Dalej wit C 2 razy dziennie po 4 krople, jak najbardziej mleko mamy do noska, mamy czosnek nad kolyska i tez rumianek nam paruje kolo kolyski!!! Jestescie wielkie, juz jest niebo a ziemia w porownaniu do tego co bylo z soboty na niedziele

My też dostalismy wczoraj Eurespal. Ja tez walcze z katarkiem i ostatnio niestety z kaszlem. Jak czesto i w jakiej ilosci masz go podawac?
Aha i mampytanko, czy wychodzicie na spacery z katarkami? Mi lekarka nie zabroniła.

Ostatnia edycja:
Dziunka ja podlogi myje i odkurzam dwa razy w tyg. srednio, w kuchni polaczonej z salonem mam panele i jak sie nanosi wiecej, to wtedy czesciej. Moja mala jeszcze nie raczkuje, tylko sie przewala, na panele jeszcze jej nie klade, bo za zimne (mieszkamy na parterze i podloga dosc zimna jak sie dotknie) a klade ja na kocu, ktory piore oddzielnie. Moja lubi sie bawic w lozeczku, albo na moim lozku oblozona poduchami, a na kocu srednio, chwile polezy i chce zeby ja zabrac. Moze jak raczkowac zacznie to bedzie wolala na dywanie?

Dziewczyny, wspolczuje katarkow. Moja miala ostatni jak byla maluusia, teraz poki co nic jej nie chwyta.

ah wlasnie maly lezal dluuzej na brzuszku i zobaczylam ze katarek wrocil ... bialy wiec bez obaw ... i jakos Pawelek grzecznie leczy jak mama odciaga frida :) widocznie wie ze mu po tym lepiej oddycha sie :) zuch chłopak

My też dostalismy wczoraj Eurespal. Ja tez walcze z katarkiem i ostatnio niestety z kaszlem. Jak czesto i w jakiej ilosci masz go podawac?
Aha i mampytanko, czy wychodzicie na spacery z katarkami? Mi lekarka nie zabroniła.
jeśli dziecko nie gorączkuje, to wrecz spacer jest wskazany, o ile pogoda sprzyja :D

ah wlasnie maly lezal dluuzej na brzuszku i zobaczylam ze katarek wrocil ... bialy wiec bez obaw ... i jakos Pawelek grzecznie leczy jak mama odciaga frida :) widocznie wie ze mu po tym lepiej oddycha sie :) zuch chłopak
zazdroszczę.. u nas walka. Gaja ma wrażliwy nosek, albo może coś za mocno pociągnęłam fridą wcześniej.. w każdym razie wrzask niemiłosierny, ale ustaje natchmiast jak przestaję ciągnąć..

U nas na szczescie Frida jest lubiana-frida w nos, Olunio nieruchomieje :)
Wróciliśmy od lekarza. to tylko katar, lekko przekrwione gardło ale to pewnie od odkasływania. Dostaliśmy jakies kropelki do oczu mamy je do noska zakraplać chyba Tobrex - ale patrze ze to antybiotyk do oczu, ale on powiedzial zeby dawc do nosa 3xpo 1 kropli przez 3 dni....od razu antybiotyk??? kuźwa, pewnie nie pdoam narazie tylko będę obserwować, syrop Stodal na gardziołko i wsio. Mały w 5 tyg przybrał tylko 500g dla mamusi mało :( ale to na wątku wagowym :)

Ostatnia edycja:

3 razy dziennie po 3ml :)

Na spacerek chce dzisiaj go zabrac troche, ale tak na 30/40 min

jesli chodzi o fride to zalezy, raz lubi raz nie

3 razy dziennie po 3ml :)

Na spacerek chce dzisiaj go zabrac troche, ale tak na 30/40 min

jesli chodzi o fride to zalezy, raz lubi raz nie

No własnie ja dostałam 2 x 2ml i trudno powiedziec ile to 2 ml jest. Daje jej 0,5 łyżeczki. Z opisu wynika, ze w 2 łyżeczkach jest 10ml, czyli wychodzi że 0,5 łyżeczki to 2,5ml.... musze sie zaopatrzyc w dozownik do lekartsw.

No własnie ja dostałam 2 x 2ml i trudno powiedziec ile to 2 ml jest. Daje jej 0,5 łyżeczki. Z opisu wynika, ze w 2 łyżeczkach jest 10ml, czyli wychodzi że 0,5 łyżeczki to 2,5ml.... musze sie zaopatrzyc w dozownik do lekartsw.
Te dozowniki to super sprawa :)
Mozesz je dostac razem z syropkiem przeciwgoraczkowym Panadol lub Nurofen dla dzieci :)

reklama
Do góry