reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dziunka - myję podłogę co dwa dni, zanim małą zaczęła łazić myłam raz w tygodniu, a odkurzałąm dwa razy w tygodniu...
Uleńka - wciąż nei wiem co to, ale ponieważ nie ma kaszlu ani gorączki , to nie idę do lekarza. bo i tak wiem, co mi poradzi... nos wciąż zawalony, ale wydzelina wodnista, czasem lekko biaława. No ale nie żółta, więc nie wygląda bakteryjnie. Wciąż obstawiam zęby...

reklama
Ja miałam szczepić na rotawirusa, ale tak przeciągałam i lekarz mówił, że można czekać, że w 18 tyg. powiedział, że już raczej jest za późno na pierwszą dawkę i dla Synka jelitek nie zaleca. Nie wiem czy dobrzez robiliśmy ale jak widzę po rozszerzaniu diety jakie ma znowu wrażliwe jelitka z jednej strony cieszę się, ze nie zaszczepiliśmy a z drugiej strony boję, żeby tego świnstwa nie złapał :(

Katar może być od zębolków? Iza doświadczona kobieto co jeszcez na katar oprócz:
nawilżania wodą z rumiankiem, psikania wodą morską, wyciągania fridą, dziś przyjdzie mi pulmex baby, wkraplania swojego pokarmu, maść majerankowa, coś jeszcze? U nas ten katar nie do wyciągnięcia, może ciut tylko jest tak wysoko :(

Dziunka - ja mam wrażenie że kudły moich zwierzat codziennie z rana spiewaja do siebie "mój jest ten kawałek podłogi..." MOgłabym myć na okrągło czałyczas :) Myję raz dziennie, odkurzam raz dziennie.

Katar może być od zębolków? Iza doświadczona kobieto co jeszcez na katar oprócz:
nawilżania wodą z rumiankiem, psikania wodą morską, wyciągania fridą, dziś przyjdzie mi pulmex baby, wkraplania swojego pokarmu, maść majerankowa, coś jeszcze? U nas ten katar nie do wyciągnięcia, może ciut tylko jest tak wysoko :(

A to na 100% katar a nie opuchniete sluzowki? np od pylkow?

uleńka - nasivin. on jest od 3 miesiaca. ja wkraplam przed czyszczeniem noska, bo on powoduje lekkie obkurczenie sluzówki, dzieki czemu nosek sie "poszerza" i łatwiej jest wyciagnac... w nocy spi na poduszcze, a w ciagu dnia Gaja jest albo na brzuchu, albo w chuscie, wiec z gilem do pasa chodzi.. a raczej do podłogi.
ślad jak slimak za soba zostawia, bo chodzi do tyłu ;)

edit - wlasnie.. a jako macie kolor glutków?

jeżeli mi się uda wyciągnąć to przeźroczyste, wiem, zę jak żółte albo zielone to nie dobrze. Mały też mi coś pokasłuje ale może odkasłuje to co mu spływa. Passi nie od pyłków bo cała rodzina była chora jakiś czas temu i on w nocy czasami coś flikną ale myślalam ze przejdzie a teraz chyba się rozbujało. Nie wiem czy do lekarza nie śmignąc żeby do nas przyjechał bo martwi mnie, że może gardło ma czerwone. Zaniepokoiło mnie, bo w msc gdzie gryzie kocyk było lekko czerwone tam gdzie zaślinione. Może to nosek ma podrażniony i popękały naczynka i jak mu spływa to w buzi może mieć tego troszkę. Wolę żeby lekarz do nas przyjechał ale on dzić do 14 ma dzieci zdrowe a potem chore do 18 więc nie wiem czy bedzie chciał przyjechać :(

reklama
Dziewczyny dziekujemy z Pawelkiem za wszystkie cieple slowa i rady. ,my z pawelkiem bylismy u lekarza i przynajmniej jestem spokojniejsza. Maly plucka ma czyste, uszka tez (bo pani dr mowila ze katar czesto przez uszy) i dostalismy na ta wydzieline z nosa Eurespal taki pomaranczowy syropek. Dalej wit C 2 razy dziennie po 4 krople, jak najbardziej mleko mamy do noska, mamy czosnek nad kolyska i tez rumianek nam paruje kolo kolyski!!! Jestescie wielkie, juz jest niebo a ziemia w porownaniu do tego co bylo z soboty na niedziele

Do góry