reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Iza pewnie tak to jest juz z kolejnymi dziecmi :) ja leciałbym do lekarza juz widzac najgorsze :p

Kira a moze smoczek ma inny kształt?

kasiula moze po prostu juz wolniej przybiera ? ale mocz warto badac . jezeli chodzi o obwody to u nas główka prawie równa klatce piersiowej

reklama
kurcze a u nas dziewczyny na policzkach krostki są i lekarz stwierdził że od jedzonka i przepisał maść sterydową i teraz bardzo was proszę o info po jakim czasie po takiej maści te krosty powinny zniknąć?? z góry thx

Przewaznie dzieci z tego wyrastaja:tak:
Mam nadzieję ...

Ja jak już wczesniej pisałam chcę kończyc karmienie cycem.Nawet jak się diety trzymam krostki sa nadal i to najwięcej na nózkach.Mam maść przepisaną ale ostatnio nie pomaga widzę.Wiec uważam że 6 mc to i tak długo jak na karmienie piersią i chcę przejść na sztuczne. Męczenie siebie i dziecka nie ma sensu.

kurcze a u nas dziewczyny na policzkach krostki są i lekarz stwierdził że od jedzonka i przepisał maść sterydową i teraz bardzo was proszę o info po jakim czasie po takiej maści te krosty powinny zniknąć?? z góry thx
Sterydową tak od razu??My mamy cholesterolową.Słyszałam złe opinie o sterydowych...

Własnie ja chciałam zadac to samo pytanie co Kira-kochana wyprzedziłaś mnie hehehe. Chodzi mi o smoczki do ssania, mamy Avent chyba kupiliśmy 0-3 msc, trzeci chyba jest 0-6 msc - nie wiem bo dostałam w bukiecie zrobionym z ubranek i smoka. Tak naprawdę nie widać pomiędzy nimi różnicy. Kupiliśmy teraz smoczki 6-18 bo już ma 5 msc (pominęliśmy smoczki 3-6 msc). Jest znaczna różnica, nie wiem czy mały będzie chciał zassać, podamy go dopiero za msc. Może powinnam kupić najpierw te 3-6 msc, hmmm?

Aga4444 ja też sądzę, ze sterydowa to ostateczność. Nie wiem jak Wy się karmicie ale skoro wiecie, ze to od jedzenia to jeżeli karmisz piersią wyeliminuj to co podejrzane a jeżeli karmisz mlekiem modyfikowanym zastanówcie się nad zmianą mleka. Tak od razu sterydy???? Też coś....

Sterydową tak od razu??My mamy cholesterolową.Słyszałam złe opinie o sterydowych...

Aga4444 ja też sądzę, ze sterydowa to ostateczność. Nie wiem jak Wy się karmicie ale skoro wiecie, ze to od jedzenia to jeżeli karmisz piersią wyeliminuj to co podejrzane a jeżeli karmisz mlekiem modyfikowanym zastanówcie się nad zmianą mleka. Tak od razu sterydy???? Też coś....
mi się też to nie podoba :-( i dlatego pytam bo max 3 dni będę to stosować :-(
a karmimy się cycem i nic nowego nie zjadłam więc nie wiem co

Czesc dziewczyny widze, że nie tylko my walczymy ze skaza białkowa . Ja niestety musiałam przestac karmic bo mały nie przybierał wcale do tego uczulenie do tego stolec raz na 7 dni do tego bole brzucha jestesmy na nutramigenie , masci cholesterolowej i zyrtec bo mały cały czas sapie ma katar . Niestety ma to po nas mama alergik taata alergik brat alergik i on tez tylko jak na razie on najbardziej ma nasilone obajwy

Iza pewnie tak to jest juz z kolejnymi dziecmi :) ja leciałbym do lekarza juz widzac najgorsze :p

Kira a moze smoczek ma inny kształt?

kasiula moze po prostu juz wolniej przybiera ? ale mocz warto badac . jezeli chodzi o obwody to u nas główka prawie równa klatce piersiowej

no wlasnie ma inny ksztalt, jest wiekszy:/ to do ssania jest wieksze..firma ta sama wiec nie wiem..czy ja mu jakiejs krzywdy nie zrobie?;) ulenka no widzisz telepatia:) daj znac czy zassal te wieksze.

reklama
Z tego co wiem są 3 rodzaje smoczków do ssania: jedne ścięte (przeważnie Nuk), drugie z kulką na koncu takie bardziej zaokraglone, a trzecie płaskie Avent - jak juz sie podaje jeden rodzaj to raczej sie nie zmienia go.
Kira to Twój ma w koncu inny kształt czy jest kształt ten sam tylko po prostu wiekszy jest smoczek??? Nie zakumałam...

Do góry