reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a u nas szpital....dzieci mi się rozłożyły Arek zapchane oskrzela, Pati trochę mniej.....i kiblujemy w domu min. do niedzieli.....ja chcę prawdziwą wiosnę

reklama
............... a jak dziecko ma byc uczulone na cokolwiek, to to wyjdzie bez wzgledu na to, czy najpierw podasz alergen, czy pozniej:)

TO JEST NIEPRAWDA. przeciez dlatego wlasnie, ze wazne jest to kiedy sie podaje poencjalne alergeny, nie poisz dziecka juz teraz np krowim mlekiem i nie podajesz mu kurzych jaj. Podając pewne pokarmy zbyt wcześnie możesz zalergizowac własne dziecko.

Ostatnia edycja:
TO JEST NIEPRAWDA. przeciez dlatego wlasnie, ze wazne jest to kiedy sie podaje poencjalne alergeny, nie poisz dziecka juz teraz np krowim mlekiem i nie podajesz mu kurzych jaj. Podając pewne pokarmy zbyt wcześnie możesz zalergizowac własne dziecko.

No tak, ale ja nie mowie o tych produktach, mowie o pierwszych dozwolonych, ze bez wzgledu czu podasz marchew, jablko, ziemniak itd... czy jablko, ziemniak, marchew itd... jak jest alergik na marchew to wyjdzie. A wiadomo, ze nie mam na mysli miodu czy mleka krowiego.

Dodajac do powyzszego, Iza zobacz, jak sie zmiuenilo podejscie co do glutenu, opinie sie zmieniaja ciagle co do kontaktu z alergenami. A poza tym nie chodzi o same alergeny, tylko ze dziecko nie jest w stanie za tlustych produktow strawic jeszcze, nerki nie sa w stanie tego przefiltrowac, uklad pokarmowy jest niedojrzaly nas pewne produkty, to tez dlatego sie po malu wprowadza i dlatego sa te normy.

jak uscisliłas to do mnie przemawia :) jakkolwiek to chyba tez nie do konca tak, ze dziecko nie jest w stanie strawic bo ja bedac dzidziusiem byłam chowana na mleku krowim, i trawilam...

A u nas od tygodnia walczymy z jakąś alergią skórną, przypuszczam, że pyłki. Trze oczka, drapie główkę i ma ma "kaszkę" na buzi. Mamy kropelki Fenistilu i krem z Vit.A, zobaczymy kiedy będzie jakaś poprawa.
Moze to uczylenie na jakis pokarm, wprowadzalas juz cos?
albo w ogole marchewka może uczulić.. już pisałąm, ale znó napiszę - moja starsza córa była uczul0na na marchew, i zamiast niej jadłą 1,5 roku dynię.

gaja mi wlasnie zaniemogła - czółko zimne, a pod paszką 38 nabiło na termometrze :( nie lubie poczatku choroby, bo trzeba czekac i nie wiadomo jakie objawy jeszcze dojda :(
Trzymamy kciuki za gaję, a gdzie sie ona przeziebila, ja mialam nadzieje ze cyckowe malenstwa choroby omijaja :(

Jesli chodzi o marchewke to u mojego dzieciatka wyszlo z krwi ze cos tam z watroba nie wiem co i lekarka nie kazala do wyjasnienia sprawy podawac marchewki zeby nie obciazac,mowila ze jak tak bardzo chce cos wprowadzic to tylko kaszke bezmleczna i jablko. 24 udalo mi sie zalatwic usg brzuszka wiec zobaczymy co dalej, mam tez wyniki kwasow zolciowych ale nie wiem jak je interpretowac. Postanowilam sie jednak wstrzymac z wprowadzeniem jedzonka do 6 miesiaca, jak mam zaszkodzic to lepiej poczekam.
a u nas szpital....dzieci mi się rozłożyły Arek zapchane oskrzela, Pati trochę mniej.....i kiblujemy w domu min. do niedzieli.....ja chcę prawdziwą wiosnę

Nastepne biedactwa
EJJJJJjjjj nie chorowac mi tu zakaz

Etna - a dlaczego robilas az tak specjalistyczne badania? jakos nie w temacie jestem :(

Gai czopek zbił temperature i nie wzrosła z powrotem na razie :/ innych objawów choroby tez brak.. ale zebów ja nie widze ani troszke, wiec nie wiem czy to moze byc przyczyna...

niewiem, czy to dobry watek czy moze powinnam na skazie?

zauwazylam jakos od tygodnia,ze amelka ma takie ze 3 troche mniejsze od zlotowki suche,czasami rozowate plamy na samej gorze klatki piersiowej. niewiem, czy to po prostu sucha skora, alergia, czy moze tak sie zrobilo, bo czasami jak nie zauwaze po karmieniu, ma w tym mniej wiecej miejscu mokra bluzeczke. jak zuwaze, to zmieniam,ale czasami nie zauwaze,albo nie mam jak zmienic przez jakis czas. smaruje kremem, jak smaruje czesto po jakims czasie robia sie prawie niezauwazlne,ale tak naprawde chyba nigdy jeszcze nie zniknely. miala tez podobne na ramieniu powyzej obu lokci. tez prawie zniknely.

ktos ma pojece, co to moze byc? mala jest na cycu, dwa razy polizala ananasa (robota mojego niestety !) i raz banana

reklama
niewiem, czy to dobry watek czy moze powinnam na skazie?

zauwazylam jakos od tygodnia,ze amelka ma takie ze 3 troche mniejsze od zlotowki suche,czasami rozowate plamy na samej gorze klatki piersiowej. niewiem, czy to po prostu sucha skora, alergia, czy moze tak sie zrobilo, bo czasami jak nie zauwaze po karmieniu, ma w tym mniej wiecej miejscu mokra bluzeczke. jak zuwaze, to zmieniam,ale czasami nie zauwaze,albo nie mam jak zmienic przez jakis czas. smaruje kremem, jak smaruje czesto po jakims czasie robia sie prawie niezauwazlne,ale tak naprawde chyba nigdy jeszcze nie zniknely. miala tez podobne na ramieniu powyzej obu lokci. tez prawie zniknely.

ktos ma pojece, co to moze byc? mala jest na cycu, dwa razy polizala ananasa (robota mojego niestety !) i raz banana

Nie wiem czy moja wypowiedz cos pomoze, ale moja mala ma skaze i ma wlasnie sucha skore na ciele, buzke i ostatnio pojawila sie tez na kolanach i dloniach.

Ps. a moze poprostu ty cos zjadlas co wywolalo taka reakcje?? Nie wiem...

Do góry