reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Melduje sie ze wrocilysmy ze szpitala , hurraaaa :-):-):-):-):-):-):-) Bardzo sie ciesze ze juz jestesmy w domku. Niestety mala nie ma kompletnie apetytu, kupki robi nadal bardzo czesto. Najlepsze jest to ze w szpitalu stwierdzili ze skoro nie sa one wodniste to widocznie taki jej urok :confused::confused::confused: . Hmm wazymy 7250 , mala jest ogolnie wesola. Mam nadzieje ze szybko wroci do siebie, zacznie jesc i bedziemy szczesliwe :-) Aha i mala nauczyla sie w szpitalu przekrecac z plecow na brzuszek :-)

Witamy w domu!!!!
Wage ma ładną moj takiej jeszcze nie ma :-)
zyczymy duzo zdrowka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Alanek na 5miesiecy i 1 dzien wazy 7160g. Przez 7tyg nabral 1060g-wydaje mi sie ze malo...
Niecale 3tyg temu mial 70cm, teraz pewnie z 1-2cm wiecej(musialabym go zwazyc).
Ze wzrostem jest w gornej czesci siatki cetylowej, z waga w dolnej...historia lubi sie powtarzac-tak bylo z jego bratem ;)

Melduje sie ze wrocilysmy ze szpitala , hurraaaa :-):-):-):-):-):-):-) Bardzo sie ciesze ze juz jestesmy w domku. Niestety mala nie ma kompletnie apetytu, kupki robi nadal bardzo czesto. Najlepsze jest to ze w szpitalu stwierdzili ze skoro nie sa one wodniste to widocznie taki jej urok :confused::confused::confused: . Hmm wazymy 7250 , mala jest ogolnie wesola. Mam nadzieje ze szybko wroci do siebie, zacznie jesc i bedziemy szczesliwe :-) Aha i mala nauczyla sie w szpitalu przekrecac z plecow na brzuszek :-)
super!!!!że już jesteście i gratki z racji postępów malutkiej:-)

a u nas mały dostał w sobotę wysypkę na polikach i poszłam z nim dziś do lekarza i stwierdził że ma alergię na coś ale na co??? jak on cyca tylko je a ja od początku jem wszystko:-( strasznie mi go szkoda dostaliąmy maść zobaczymy czy pomoże oby...

super!!!!że już jesteście i gratki z racji postępów malutkiej:-)

a u nas mały dostał w sobotę wysypkę na polikach i poszłam z nim dziś do lekarza i stwierdził że ma alergię na coś ale na co??? jak on cyca tylko je a ja od początku jem wszystko:-( strasznie mi go szkoda dostaliąmy maść zobaczymy czy pomoże oby...

U mnie mala tez na samym cycu, jem wszystko, sporo serow, jogurtow itp. Tez miala wysypke, ale nic nie odstawialam, samo przeszlo, przemywalam tylko buzie przegotowana woda, a na poczatku z krochmalem, ale skora zaczela za bardzo wysychac, wiec potem tylko woda. Teraz czasem pojawiaja sie malutkie krosteczki, ale raz sa raz nie, moga to tez byc potowki... ciezko wyczuc.

U mnie mala tez na samym cycu, jem wszystko, sporo serow, jogurtow itp. Tez miala wysypke, ale nic nie odstawialam, samo przeszlo, przemywalam tylko buzie przegotowana woda, a na poczatku z krochmalem, ale skora zaczela za bardzo wysychac, wiec potem tylko woda. Teraz czasem pojawiaja sie malutkie krosteczki, ale raz sa raz nie, moga to tez byc potowki... ciezko wyczuc.
nie potówki na pewno to nie są u nas :-( ale właśnie też spróbuję nic nie odstawiać i zobaczymy co będzie ja bym go chhciała karmić tak do 1/2 czerwca no ale zobaczymy jak to będzie

nie potówki na pewno to nie są u nas :-( ale właśnie też spróbuję nic nie odstawiać i zobaczymy co będzie ja bym go chhciała karmić tak do 1/2 czerwca no ale zobaczymy jak to będzie

My dzis pierwsza marchewe serwujemy, ale mala to wczesniak i nie wiem jak zareaguje, moze sie okazac ze trzeba jeszcze poczekac, choc podalam jej juz kaszke ryzowa i sie zajadala strasznie:) A karmic zamierzam do ok. roku, kiedy bedzie mogla wszystko jesc:)

A u nas od tygodnia walczymy z jakąś alergią skórną, przypuszczam, że pyłki. Trze oczka, drapie główkę i ma ma "kaszkę" na buzi. Mamy kropelki Fenistilu i krem z Vit.A, zobaczymy kiedy będzie jakaś poprawa.

albo w ogole marchewka może uczulić.. już pisałąm, ale znó napiszę - moja starsza córa była uczul0na na marchew, i zamiast niej jadłą 1,5 roku dynię.

gaja mi wlasnie zaniemogła - czółko zimne, a pod paszką 38 nabiło na termometrze :( nie lubie poczatku choroby, bo trzeba czekac i nie wiadomo jakie objawy jeszcze dojda :(

Ostatnia edycja:
reklama
pianistka może lepiej podać najpierw jabłuszko jak małą alergiczka bo po marchewce lubią pojawić się zaparcia.

Ale moja mala nie jest (chyba?) alergiczka, ani ja, a ni maz nie jestesmy uczuleni na zadne pokarmy, ja mam jedynie wysypke na ciezsze srodki chemiczne typu vanish, wszelkie wybielacze i np. nie moge prac recznie. Do tej pory jadlam w sumie wszystko, a wysypka pojawila sie niedawno i zeszla, co jakis czas sa krosteczki drobne, ale schodza, wiec nie wiem czy to od jedzenia, moze od sliny, bo mala sie strasznie ostatnio slini, a moze to potowki?
Marchewe dzis zjadla, az jej sie uszy trzesly, jutro jeszcze dam sama a pojutrze jablko:) Mam nadzieje ze bedzie mogla wszystko ladnie jesc..

Moja znajoma ugotowala pierwsza zupke na marchwi, ziemniaku, pietruszce i brokule:) i nic dziecku nie bylo, a jak dziecko ma byc uczulone na cokolwiek, to to wyjdzie bez wzgledu na to, czy najpierw podasz alergen, czy pozniej:)

Do góry