reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Witajcie nie pisałam baaaardzo dłuuuugo tutaj z Wami, bo od porodu. Nie nadrobiłam co u Was bo nie dam rady, mam jednak nadzieje, że mnie pamiętacie i odpiszecie na mojego posta. Jasiek ma teraz 4,4 m-ca od początku borykaliśmy się z kolkami terz jest lepiej, ale nadal nie rewelacyjnie mamy taki problem, że ciężko mu przychodzi puszczanie bączków do tego stopnia, że w nocy budzi go to i pozniej ze spaniem jest masakra. Może, któraś z Was miała lub ma podobny problem. Ja mysle, że przyczyną jest to, że nie odbija mu się po nocnym jedzonku, bo zasypia przy butli, ale nie jestem go w stanie zmusić do odbicia.
Pozdrawiam Was wszystkie i maluszki również.
u nas jest tak po jajkach i nabiale, może więc trzeba by zmienić mleko?

U nas jjednak wyszła bakteria w posiwie moczuu (dopiero dziś były wyniki) jaka dkładnie to Wam nie powiem, bo mój A zostawił wyniki w pracy :wściekła/y: dobrze, ze chociaż najpierw skontaktowął sie z nasza lekarką. Kazała nie denerwować sie i powtórzyć badanie we wtorek, bo coś jej się nie zgdza z pozostałymi wynikami, więc czekamy do wtorku...

A musze jeszcze zwrócic honor tym z Wam, które twiierdziły, że fatalne samopoczucie michasia to ząbki. Zarzekalam się, że to nie możliwe, bo nawet dziąsęłka nie opuchnięte, a pamietam, ze Kuba miał potwornie spuchniete i takie gąbczaste no więc nic nie zapowiadało a dziś wyszły 2 ząbki!!! :-) jednak mialyście rację co do tych humorków....

brawo michas! gorne czy dolne?

mam nadzieje,ze u nas tez niedlugo wyjda,bo mala sie tak meczy. ale ja ktak ocham jej bezzebny usmiech! dla mnie najslodszy na swiecie, taki bezbronny :)

u nas jest tak po jajkach i nabiale, może więc trzeba by zmienić mleko?

Ja podaje Nutramigen to mleko stosowane dla dzieci z alergiamii na białko mleka krowiego, w nietolerancji laktozy i sacharozy, w kolce jelitowej czyli jest bardzo delikatne. Jaskowi tez wyszła bakteria gronkowca w moczu ale lekarka stwierdziła, ze niewiele jest jej i pewnie pochodzi z tego, że żle pobrałam próbkę a równiez pobierałam za pomocą woreczka. Ponoć trzeba odciągnąć napletek u chłopców i przemyć, ale jak to robić przemywać i jednocześnie łapać siki to jakaś paranoja.

U nas jjednak wyszła bakteria w posiwie moczuu (dopiero dziś były wyniki) jaka dkładnie to Wam nie powiem, bo mój A zostawił wyniki w pracy

A musze jeszcze zwrócic honor tym z Wam, które twiierdziły, że fatalne samopoczucie michasia to ząbki. Zarzekalam się, że to nie możliwe, bo nawet dziąsęłka nie opuchnięte, a pamietam, ze Kuba miał potwornie spuchniete i takie gąbczaste no więc nic nie zapowiadało a dziś wyszły 2 ząbki!!! :-) jednak mialyście rację co do tych humorków....

Gratulacje:) u nas tez ida, ale jakos wyjsc nie moga:) Przynajmniej wszystko sie wyjasnilo, nie musisz sie juz martwic.

Mam pytanko do Was czy, któreś z Waszych pociech miało robioną morfologię i jak wygląda pobranie krwi ??? Bo my mamy skierowanie i idzsiemy po świętach, a na samą myśl się boję.

Mam pytanko do Was czy, któreś z Waszych pociech miało robioną morfologię i jak wygląda pobranie krwi ??? Bo my mamy skierowanie i idzsiemy po świętach, a na samą myśl się boję.
u mnie robili ukłucie jak przy badaniu cukru ... i wyciskala po kropelce do takiej probówki malutkiej maly tylko pisnal przy wkłuciu a jak wyciskala to nic nie czul

u mnie robili ukłucie jak przy badaniu cukru ... i wyciskala po kropelce do takiej probówki malutkiej maly tylko pisnal przy wkłuciu a jak wyciskala to nic nie czul
dokłądnie, u mnie tak samo. Michaś to to generalnie olewa co mu Pani z rączką robi, bo tak sie tyle cikawych rzeczy dzieje!!!!
Pathanka co do tego przemywania to nie przemywamy w trakcie łapania tylko tuż przed (rywanolem) a jak się dlugo nie chce nic zlapać to za jakiś czas znowu troszkę trzeba przemyć

reklama
a jeszcze sobie tak myslę o tym nutramigenie, czy on przypadkiem dośc ciężkostrawny nie jest, bo wiem, ze dzieci mocno się na nim tuczą więc moz ejest jakiś związek... nie znam się to tylko taka sugestia, to co mi przychodzi do głowy. Moi chłopcy mją przepisywany bebilon peptii (choć Michas ma go w nosie....)

Do góry