reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ilona dlaczego niepokoi Ci e , ze robi duzo kupek ? Widac tak pracuje układ pokarmowy małej. Gorzej jakby kupy były wodniste, zielone , ze śluzem itp.

Dlatego ze jest ich nawet 10 na dobe. Wczesniej tzn tydzien temu bylo ich max 2 . Zielone tez sie trafiaja, mala ma cala dupke czerwona/ odparzona mimo pielegnacji, zmieniania pampka co 1h, mycia w wodzie zamiast chusteczek. Bardzo mnie to niepokoji :-:)-:)-( Dodam tylko ze jest na butli, jest wesola , dobrze przybiera na wadze. Naprawde sie martwie, a pediatra nie moze nam pomoc.

reklama
A dlaczego nie odbijasz go po butli? U mnie jak Synek był mniejszy ciężko było z odbiciem jak zasnął, ale teraz ładnie odbija.
Co prawda w nocy ok 24-2 i potem 4-5 karmię go cyckiem i nie odbijam (wcześniej odbijałam) ale ok 5-6 daję mu butlę bo piersi mam pustawe i biorę po jedzonku go góry i tak odbijam, albo siadam i jego w takiej pozycji (on na mnie brzuszkiem) kładę na siebie-zawsze odbija, trzymam jeszcze nóżki na żabkę troszkę dłużej, żeby poprutał jeszcze. Pamiętam, że jak mały miał problemy z odbijaniem jak był malutki kładłam go i podnosiłam dociskając jego brzusiem do mojego, jak nie odbił chwilę potrzymałam i znowu na łóżko żeby troszkę się rozbudził i znowu do góry i tak do skutku. Teraz ładnie mi odbija także jak sadzam go na moich kolanach w poprzek, pochylam do przodu przez prawą rękę i lewą masuję plecki. Super mu się odbija. Nie wiem czy mnie zrozumiałaś ale probowałam poszukać na necie pozycji do odbijania i nie mogę...:(

Nie odbija mu się za żadne skarby świata próbowałam wszystkiego noszenia, odkładania i ponownego podnoszenia i nic z tego jak zasnie przy butli to z odbicia nici. Nie wiem czemu tak sie dzieje bo w ciagu dnia nie ma z tym problemu.
Gazy w nocy ma okropne najpierw się wije przez sen popłakuje az sie obudzi i wtedy jak zacznie fikac nóżkami to w końcu bączki uciekają ale po takich rewolucjach spanie odchodzi daaaaaleko !!!! i nie wiem czy dzieje się tak ze względu na brak odbicia to moja teoria.

Wiem przez co przechodzisz ja jakis czas temu miałam to samo, zmieniłam mleko na Pepti i nie jem produktów mlecznych i jest lepiej, mozliwe jest to ze jelitka sie rozwineły bo dzieci juz sa starsze. Mój wczesniej tez sie wił w nocy, miał bardzo niespokojny sen itd pisałam o tym na BB, spałam z nim i serce mnie bolało, ze tak sie meczy. Gazy przerywały mu tez spanie w ciagu dnia. Od ok 1,5 msc lub 2 juz jest lepiej. Ajakim karmisz mlekiem? Moze jest dla niego zbyt ciezkostrawne????

Martolinko nie wiem jak to dokladnie jest ale zawsze slyszalam ze choroby sercowe u dzieci objawiaja sie przewaznie slabym przyrostem wagi itd, a Antosia to nie dotyczy ;) wiem, slabe pocieszenie...ale zawsze jakies ;)

Dlatego ze jest ich nawet 10 na dobe. Wczesniej tzn tydzien temu bylo ich max 2 . Zielone tez sie trafiaja, mala ma cala dupke czerwona/ odparzona mimo pielegnacji, zmieniania pampka co 1h, mycia w wodzie zamiast chusteczek. Bardzo mnie to niepokoji :-:)-:)-( Dodam tylko ze jest na butli, jest wesola , dobrze przybiera na wadze. Naprawde sie martwie, a pediatra nie moze nam pomoc.

U nas tak jest po soku jabłkowym i nabiale. Teraz próbowałam na nowo nabial wprowadzic i znowu te kupy więc odstawiłam i od trzech dni kupy brak... Ale Ty karmisz butla...a cos jej wprowadzalas? Lekarka powinna Ci przepisac masc z apteki na pupe-nam bardzo pomogla. A moze tak konsultacja u innego lekarza? Bo co to znaczy ze ona nie wie? Ona jest od tego zeby wiedziec, a jak nie wie to zlecic rozne badania. Najlepiej powiedziec nie wiem i na tym skonczyc.

Czesc dziewczyny. Mala zlapal wirus, kaszle,kicha i ma katar. Dostala syropek i zobaczymy co dalej. Wyniki moczu wyszly oki a kupek nadal jest duzo. Nie wiem co to moze byc i lekarka tez nie wie(takie odnioslam wrazenie) . Ja podejrzewam zabki ale pediatra powiedziala ze to raczej nie to. Dziewczyny macie jakies pomysly od czego moze tak byc i jak zaradzic tym ciaglay kupkom??

Ilona a jak sie ten stan dlugo juz utrzymuje? Moja mala tez miala wirusa i na to lekarz powiedzial ze to wirus, i nie ma na to lekarstwa, tylko ze samo przjdzie. Madelen robila czesto wodniste, zielonkawe kupy (karmie tylko piersia) i miala lekko goraczke. Ja jej podalam herbatke z suszonych borowek i kbiegunka ustala. Na dodatek sam najadlam sie borowe, zeby wzmocnic dzialanie. Ale uwazaj, nie przesadz z herbatka, bo moze pozniej dostac zaparcia! Dodatkowo na zbicie goraczki dawalam jej paracet i zimne oklady na czolo.

Wiem przez co przechodzisz ja jakis czas temu miałam to samo, zmieniłam mleko na Pepti i nie jem produktów mlecznych i jest lepiej, mozliwe jest to ze jelitka sie rozwineły bo dzieci juz sa starsze. Mój wczesniej tez sie wił w nocy, miał bardzo niespokojny sen itd pisałam o tym na BB, spałam z nim i serce mnie bolało, ze tak sie meczy. Gazy przerywały mu tez spanie w ciagu dnia. Od ok 1,5 msc lub 2 juz jest lepiej. Ajakim karmisz mlekiem? Moze jest dla niego zbyt ciezkostrawne????

Jakbym dokładnie słyszała siebie robie identycznie najpierw na boczek później na brzuszek i czuwanie ja karmie Nutramigenem to podobno najdelikatniejsze mleko jakie może być dostaliśmy je ze względu na kolki. U nas też jest mała poprawa ale chyba dlatego, że jak Jasiek zje o 23 150ml to później dopomina się jedzonka o 5, ale są noce, że od 2 ja nie śpie. Mam nadzieje, że niedługo mu to przejdzie. Chodziłam po lekarzach i nic nie pomagało, kazali kłaśc często na brzuszku i tak robiłam, ale mimo to nie było poprawy. Na dodatek Jasiek nie lubi ssać smoczka i ciągle go wypluwa, a jak go trzyma w buzi to śpi spokojnie.

U nas tak jest po soku jabłkowym i nabiale. Teraz próbowałam na nowo nabial wprowadzic i znowu te kupy więc odstawiłam i od trzech dni kupy brak... Ale Ty karmisz butla...a cos jej wprowadzalas? Lekarka powinna Ci przepisac masc z apteki na pupe-nam bardzo pomogla. A moze tak konsultacja u innego lekarza? Bo co to znaczy ze ona nie wie? Ona jest od tego zeby wiedziec, a jak nie wie to zlecic rozne badania. Najlepiej powiedziec nie wiem i na tym skonczyc.

Dziunka ona nie powiedziala wprost ze nie wie! Na pupke mam masci roznego rodzaju, i nie powiem pomagaja, ale jeszcze jest odparzona. Nic jej nowego nie wprowadzałam, dopiero jak zaczeły sie te kupki to po ok 5 dniach podalam marchew. Nie pomogła ;-(

Ilona a jak sie ten stan dlugo juz utrzymuje? Moja mala tez miala wirusa i na to lekarz powiedzial ze to wirus, i nie ma na to lekarstwa, tylko ze samo przjdzie. Madelen robila czesto wodniste, zielonkawe kupy (karmie tylko piersia) i miala lekko goraczke. Ja jej podalam herbatke z suszonych borowek i kbiegunka ustala. Na dodatek sam najadlam sie borowe, zeby wzmocnic dzialanie. Ale uwazaj, nie przesadz z herbatka, bo moze pozniej dostac zaparcia! Dodatkowo na zbicie goraczki dawalam jej paracet i zimne oklady na czolo.

Zaczeło sie 21 marca. Goraczki u nas nie ma. Mowisz borowki?? Sprobuje tylko musze gdzies kupic ;-)

reklama
Do góry