reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

tak troszeczke jakby,ona tak jakby peka i troszke odchodfzi...ach brak mi juz slow na tutejszych lekarzy....poczekam jeszcze troszke i zobacze jak to bedzie wygladac...

Jeśli zauważyłaś zmiany po wprowadzeniu nowych pokarmow/proszkow/mydel/tkanin - nie wiem czego jeszcze - to po pierwsze to odstaw. Po drugie natłuszczaj koniecznie te miejsca. To moze ale nie musi byc luszczyca, to moze ale nie musi byc uczulenie. Oczywiscie tam dadza ci paracetamol - ale idz do lekarza, lepiej miec czyste sumienie. A czy te plamki maja dookola czerwona otoczke? Jesli tak to jest jakis stan zapalny, jesli nie to najprawdopodobniej uczulenie.

Na ten temat przeszkolilam sie sama - moja matka jest lekarzemi sporo mi tlumaczyla bowiem ja mialam duzo uczulen skornych w dziecinstwie i koniecznie chcialam wiedziec "co to".

reklama
no to ieknie...tylko tego nam brakowalo....chyba bede musiala poszukac tego lekarza....ach....
Moge odrazu ci powiedziec co lekarz ci powie - lub co powinien....
pielegnacja - Oilatum lub inny środek barierowy - balsam do kąpieli, mydełko do ciała i główki, kremem smarowac te miejsca po kilka razy dziennie
ubranka - tylko 100% bawełna - no wiadomo ze kurteczki bawelnianej nei bedzie miala ale w miare mozliwosci ciuszki z czystej bawelny
pościel i materacyk antyalergiczny
zero zwierząt futerkowych w domu
UWAGA NA KURZ/ROZTOCZA
Jeśli bedzie ja to swedziało to w Ie jest taki środek EUREX - mozna stosowac u maluszków raz dziennie i nei zawiera sterydów.
Na swedzenie tez kropelki doustne Fenistil
Jesli z wykwitami bedzie bardzo źle zostaja jeszcze delikatne maści sterydowe ale to w ostatecznosci - na recepte wiec konsultacja lekarska potrzebna
NIE PRZEGRZEWAJ JEJ
W skrócie to tyle - reszta w linka i na temacie skaza/alergie
Przykro mi kochana...

aha, no i może warto by przemysleć zmiane mleczka na nutramigen i wstrzymac sie z wprowadzaniem pokarmów do 6 m-ca

Ostatnia edycja:
Niestety tak. A jak przegapie etap rozwijania sie takiego wykwitu to czasem jeszcze to się sączy. Koniecznie coś z tym trzeba robić i to teraz póki ja jeszcze nei swędzi - Sonie to bardzo swedzi a upilnowac nie spoób...
Na temacie skazy wrzucilam linki gdzie mozna troche poczytac - co robic, kiedy, jak czym...
Dla mnie to na bank AZS chociaz chciałabym sie mylic...
wiesz jak ja zobaczylam te fotki to stwierdzilam ze to musi byc to samo bo wyglada identycznie.....

Jeśli zauważyłaś zmiany po wprowadzeniu nowych pokarmow/proszkow/mydel/tkanin - nie wiem czego jeszcze - to po pierwsze to odstaw. Po drugie natłuszczaj koniecznie te miejsca. To moze ale nie musi byc luszczyca, to moze ale nie musi byc uczulenie. Oczywiscie tam dadza ci paracetamol - ale idz do lekarza, lepiej miec czyste sumienie. A czy te plamki maja dookola czerwona otoczke? Jesli tak to jest jakis stan zapalny, jesli nie to najprawdopodobniej uczulenie.

Na ten temat przeszkolilam sie sama - moja matka jest lekarzemi sporo mi tlumaczyla bowiem ja mialam duzo uczulen skornych w dziecinstwie i koniecznie chcialam wiedziec "co to".
no wlasnie wprowadzilam tylko jablko, ale na buzi to ma to juz dlugo taka skore, na nozkach i raczce pojawilo sie ostatnio, nie ma czerwonej otoczki, nie jest bardzo zaczerwienione, w zasadzie raz slabiej raz mocniej, do ekarza oczywiscie i tak pojde, ale sprobuje sie dostac do tgo lepszego, tyle, ze to sie wiarze z tym, ze bede musiala sporo czekac na wizyte, ale mam takich dwoch,ktorzy sa naprawde dobrzy, chociaz tutejsci.....wyjatki potwierdzajace regule....
Jak chcesz to jutro zrobie fotki Soni ze zblizeniem na te zmiany...
zrob zrob jak mozesz, a z jedzonkim to fatycznie przystopuje conajmniej do wizyty u lekarza

katrenki odstaw przede wszystkim to co nowe- tak jak napisała passi.Moze być to reakcja własnie na jabłuszko.. i do lekarza koniecznie.Może już jest ten pediatra

po wielu probach udalo mi sie cyknac fotke....mala jak tylko widziala aparat to chciala sie nim pobawic.....

Załączniki

• 20100309194..jpg
    20100309194..jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 50
  • 20100309195..jpg
    20100309195..jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 51
  • 20100309200..jpg
    20100309200..jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 53
Katrenki jak na moje to jest to reakcja alergiczna . Małemu identyczne wyskakuje na policzku , gdy zjem czekoladę.Po około 2 tyg znika.

reklama
Do góry