reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A u nas szpital. W weekend dopadl mnie rotawirus, dzis juz lepeiej sie czuje, ale dzis wzywalam dr na wizyte domowa(dobrze, ze tak mozna, w ramach godzin z przychodni, za darmo) do chlopcow. I co? Maciejek oczywiscie ma silne zapalenie oskrzeli, Alanek ma rowniez zapalenie oskrzeli ale mniejsze, a w dodatku wlasnie mojego M dopadl rota...Ech...jak nie urok to sraczka...

reklama
A u nas szpital. W weekend dopadl mnie rotawirus, dzis juz lepeiej sie czuje, ale dzis wzywalam dr na wizyte domowa(dobrze, ze tak mozna, w ramach godzin z przychodni, za darmo) do chlopcow. I co? Maciejek oczywiscie ma silne zapalenie oskrzeli, Alanek ma rowniez zapalenie oskrzeli ale mniejsze, a w dodatku wlasnie mojego M dopadl rota...Ech...jak nie urok to sraczka...
Współczuję Royanna!!! Trzyma się!

Royanna zdrówka dla Was wszystkich.
U mnie Oliwka ma biegunkę od wczoraj :( Dziś cały dzień na marchwiance, do tego taka marudna i tylko na rękach. Zastanawiam się skąd jej się to wzięło. Wczoraj rano dostala pierwszy raz trochę surwego jabłka, które działą rozluźniająco. Ale czy to to?? Mój syn przy każdym nowym ząbku miał rozwolnienie, ale kurcze wszytsko zwalam na te ząbki a ich jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję że noc będzie w miarę spokojna. Do tego mała za mało przybiera na wadze - w przeciągu 4 tyg tylko 300g. Ale jej nie da się zmusic do jedzenia. Je po 60-70 co2,5-3 godz i to samo mleko.

Biedna :( Duzo zdrowka zycze!!!

U mnie Oliwka ma biegunkę od wczoraj :( Dziś cały dzień na marchwiance, do tego taka marudna i tylko na rękach. Zastanawiam się skąd jej się to wzięło. Wczoraj rano dostala pierwszy raz trochę surwego jabłka, które działą rozluźniająco. Ale czy to to?? Mój syn przy każdym nowym ząbku miał rozwolnienie, ale kurcze wszytsko zwalam na te ząbki a ich jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję że noc będzie w miarę spokojna. Do tego mała za mało przybiera na wadze - w przeciągu 4 tyg tylko 300g. Ale jej nie da się zmusic do jedzenia. Je po 60-70 co2,5-3 godz i to samo mleko.

Madzia podaj proszę przepis na marchiwankę tak na zaś, tffffuuu żeby się nie przydała

Dziewczyny wspolczuje i zycze duzooooooo zdrowka :-)

Royanna ty to masz przeboje ciagle.... trzymaj sie dzielnie!

A szczepilas moze na ten rotawirus? Bo ja sie zastanawiam i tak mowia ze dziecko po szczepieniu moze to zlapac

3mam kciuki za was dziewczynki żeby wszyscy szybko do zdrowia wrócili
A szczepilas moze na ten rotawirus? Bo ja sie zastanawiam i tak mowia ze dziecko po szczepieniu moze to zlapac
więc tak maoja koleżanka wylądowała z synem w szpitalu-dziecko 8 m-ne i tam maluszek zaraził się rota... czyli przej@# i ona wtedy pytała o to szczepienie pani dr a ta jej powiedziała że ono ma 70 % skuteczności więc bardzo mało i że ona nie poleca-ale ja sobie zdaję że to jest jedna opinia na milion ale u nas to nie jest rak rozpowszechnione lekarze nie naciskają ba nawet nie proponują dla mnie 70% to malutko:no: i powiem ci że sama nie wiem co o tym myśleć

3mam kciuki za was dziewczynki żeby wszyscy szybko do zdrowia wrócili

więc tak maoja koleżanka wylądowała z synem w szpitalu-dziecko 8 m-ne i tam maluszek zaraził się rota... czyli przej@# i ona wtedy pytała o to szczepienie pani dr a ta jej powiedziała że ono ma 70 % skuteczności więc bardzo mało i że ona nie poleca-ale ja sobie zdaję że to jest jedna opinia na milion ale u nas to nie jest rak rozpowszechnione lekarze nie naciskają ba nawet nie proponują dla mnie 70% to malutko:no: i powiem ci że sama nie wiem co o tym myśleć
A czy któraś nei pisała ze na rota to trzeba jakoś super wczesnie szczepic i ze teraz juz jest za póxno...? :confused:

reklama
My wrocilismy od lekarza. Joasia rosnie ale to na watku o wadze ;-) Pediatra oczywiscie nie zwaliła na zęby, jedno szczescie. Noce niespokojne musza sie unormowac, prawdopodobnie problemy z brzuszkiem nie daja jej spac, do tego ostatnia infekcja niewatpliwie miala na to wplyw. Dowodem na te problemy brzuszkowe sa śmierdzące bąki, ktorych wlasciwie nigdy nie puszczala i kupy nieuregulowane co pare dni, rownie baaaardzo smierdzace - ja wyrobic przy przewijaniu nie moge :baffled: Mam podawac albo acidolac albo ten dicoflor 30 - co Ty Mary i powinno wrocic wszystko do normy. Aby sie upewnic ze ten niepokoj to tylko niestrawnosci mam zrobic posiew moczu. I, uwaga, nie mam uzywac do lapania siuskow WORECZKOW. Daja ponoc niezbyt precyzyjne wyniki. A wiec dzis wieczorem pupe mam umyc rywanolem, rano to samo i lapac do probowki ktora dostalam z przychodni. Do posiewu wystarczy na szczescie kilka kropelek. Ooo matko, nie wiem jak to zrobie :baffled::-D

Do góry