reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

oj...musialam przeoczyc....smaruje jej buzke, nie jest taka sucha ale nie schodzi...fotke zrobie jutro i wkleje, bo teraz juz spi.....przed kapiela ja dolkadnie obejrzalam i ma takie lateczki na lydkach na kolankach i na jednym lokciu...dzis po kapieli wysmarowalam ja cala tym kremem zamiast balsamu....martwi mnie to troche....

A ta skora sie łuszczy? Moze przejdziesz sie do lekarza? Nie chce Cie straszyc ale łuszczenie skory moze byc powodowane łuszczyca - poszlabym sprawdzic, mojego A brat ma i to nie fajna choroba :-(

reklama
A ta skora sie łuszczy? Moze przejdziesz sie do lekarza? Nie chce Cie straszyc ale łuszczenie skory moze byc powodowane łuszczyca - poszlabym sprawdzic, mojego A brat ma i to nie fajna choroba :-(
tak troszeczke jakby,ona tak jakby peka i troszke odchodfzi...ach brak mi juz slow na tutejszych lekarzy....poczekam jeszcze troszke i zobacze jak to bedzie wygladac...

tak troszeczke jakby,ona tak jakby peka i troszke odchodfzi...ach brak mi juz slow na tutejszych lekarzy....poczekam jeszcze troszke i zobacze jak to bedzie wygladac...

Bratu A najpierw robia sie ropne pecherzyki, ktore pekaja i skora sie zaczyna luszczyc. Ale jest tez druga odmiana, moj A nie pamieta nazwy, gdzie skora sie luszczy, jest sucha i to przede wszytskim na lokciach i kolanach.
Wspolczuje Ci tych lekarzy :wściekła/y:

dziewczyny wczoraj zawazylam, ze mala ma na nozkach tajie jakby mal latki gdzie skora sie luszczy i jest lekko zaczerwieniona, ma ich w sumie kilka sa wielkosci okolo 1x1cm...co to moze byc? myslicie, ze moze to byc reakcja na jablko? nic innego nie wprowadzalam, jablko zaczelismy kilka dni temu....? maci jekies pomysly?w czwartek mialysmy isc na szczepienie i chcialam sie zapytac, ale mala znowu dostala katar i pokasluje wiec chyba bedziemy musialy przelozyc.....
a moze AZS?

katrenki
Powiem ci tak, jesli ten krem nie pomaga to dla mnie to znaczy że to zmiany chorobowe (np alergiczne) a nie tylko "zwykła" sucha skórka...
Na zwykłą suchą skórkę krem pomógłby w 3 dni - tak przynajmniej było w przypadku Soni...
A nie masz tam gdzies dojścia do Pl lekarza....?
Wiesz, oni tutaj tez mi mówili ze "tak czasem sie dzieje"... i to tyle w temacie... nikt nawet nie wspomniał o AZS... pomijając kwestie alergenu...:sorry2:

no to ieknie...tylko tego nam brakowalo....chyba bede musiala poszukac tego lekarza....ach....

u mnie w maisteczku otworzyl sie polski osrodek...ma byc pediatra, ale jeszcze nie ma...zadzwonie tam jutro i sie zapytam co i jak i ile to mnie bedzie kosztowac.....i w ogole jest ginekolog...cholere a jak ja w ciazy bylam to nie bylo....pewnie by mi bez problemu wykryl posladkowe polozenie....

Ostatnia edycja:
reklama
kurde....odpisalam i post mi gdzies zginal............moze nie na ten watek go wrzucilam...dziwne....wlasnie szukalam i znalazlam zdiecia azs i na 100-owe to to.... Zdjęcia - Atopowe Zapalenie Skóry moja mala ma identyczne zmiany jak ten chlopiec...te zdiecia z lutego co tam sa....

mary u ciebie to tez tak wyglada?

Niestety tak. A jak przegapie etap rozwijania sie takiego wykwitu to czasem jeszcze to się sączy. Koniecznie coś z tym trzeba robić i to teraz póki ja jeszcze nei swędzi - Sonie to bardzo swedzi a upilnowac nie spoób...
Na temacie skazy wrzucilam linki gdzie mozna troche poczytac - co robic, kiedy, jak czym...
Dla mnie to na bank AZS chociaz chciałabym sie mylic...

Do góry