reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dalam rumianku-wypila 20ml, czubek czopka, polozylam na brzuszek, zaraz wyszla kupa. I byla standardowa - o ile tak to moge nazwac... Przestalam od kilku dni pic kawe zbozowa i zaczelam herbate z cytryna bo juz nie moglam wyrobic, tak za nia tesknilam :zawstydzona/y:
Zaowocowalo to tym, ze skonczyly sie kupy w kazdej pieluszce, wodniste i ze sluzem a zaczely byc co mniej wiecej 2 dni, takie ciemno/brudnopomaranczowe, pod zielen czasem. To dobrze? Jak u Was mamy cyckowe? No i mala przestala tez spac w dzien(dzis 3x10min) - zwalam na herbate bo jednak teina dziala pobudzajaco... i juz nie wiem co robic/pic - bo wody nie rusze, soki mi juz bokiem wychodza, mleko w kawie zbozowej malej szkodzi....
A katar juz nam przechodzi na szczescie :-)

reklama
Dziunka - no u nas tez ten sluz w kupie i kupy wodniste. Juz nie wiem co odstawic bo probowalam wszystkiego. I nieraz jest kupka ładna, tzn wodnista ale bez sluzu a czasem ten sluz:no: Juz sama nie wiem czy te kupy to poprostu nie mają prawa takie byc:sorry:

A moze tak herbatki owocowe?? Ja pija wlasnie herbatki owocowe, laktacyjne i kawe zbozową z mlekiem, przynajmniej 2 duze kubki dziennie. No i wode....

Dziunka24 a używasz moze pieluszek pampers, bo ja raz się wystraszyłam, że mała ma zileoną kupkę - a to ponoć moze byc oznaką alergii (jak piłaś herbatę z cytryną - to moze i cyttryna tak spowodowała) - ale wracając do pieluszek, na pampersie wyglądała, ze jest zielonkawa, ale jak myłam ją i wytarłam ręcznikiem papierowym to była normalnego koloru tzn żółtawa...... Pampersy mają ten zilonkawy pasek............

JA też piję herbatki owocowe, ale dość słabe, osttanio mam mega smaka na sok porzeczkowy

Dziunka, tylko, że nadmiar wit d3 może powodować kamicę nerkową, a u nas nie ma jakiś konkretnych skazań do przyjmowania większej dawki. Lekarz uważa, że każde dziecko powinno przyjmować ok 1000 jednostek d3. A ile Wy podajecie??
A wizyta była prywatna.. Z drogim dojazdem..

Dziunka - no u nas tez ten sluz w kupie i kupy wodniste. Juz nie wiem co odstawic bo probowalam wszystkiego. I nieraz jest kupka ładna, tzn wodnista ale bez sluzu a czasem ten sluz:no: Juz sama nie wiem czy te kupy to poprostu nie mają prawa takie byc:sorry:

A moze tak herbatki owocowe?? Ja pija wlasnie herbatki owocowe, laktacyjne i kawe zbozową z mlekiem, przynajmniej 2 duze kubki dziennie. No i wode....

No ja wlasnie ta kawe zbozowa z mlekiem odstawilam kilka dni temu i kupy inne sie zrobily. Bo jogurty itp juz dawno odpuscilam sobie.
Pije herbate z hibiskusa-ale tez juz na nia ochoty nie mam, na laktacyjna nie moge patrzec, ale po owocowki jakies sie wybiore, nie pomyslalam dzieki :-)

Dziunka24 a używasz moze pieluszek pampers, bo ja raz się wystraszyłam, że mała ma zileoną kupkę - a to ponoć moze byc oznaką alergii (jak piłaś herbatę z cytryną - to moze i cyttryna tak spowodowała) - ale wracając do pieluszek, na pampersie wyglądała, ze jest zielonkawa, ale jak myłam ją i wytarłam ręcznikiem papierowym to była normalnego koloru tzn żółtawa......

JA też piję herbatki owocowe, ale dość słabe, osttanio mam mega smaka na sok porzeczkowy

Uzywam pampersow, ale jak jest zolta to zolta ;-)

Dziunka, tylko, że nadmiar wit d3 może powodować kamicę nerkową, a u nas nie ma jakiś konkretnych skazań do przyjmowania większej dawki. Lekarz uważa, że każde dziecko powinno przyjmować ok 1000 jednostek d3. A ile Wy podajecie??
A wizyta była prywatna.. Z drogim dojazdem..

Eli od 2 tygodni, ze względu na ciemiączko, ma zwiekszoną dawkę do 3 kropli Vigantolu i dodatkowo pół łyyżeczki calcium.

Dziunka a moze to od cytryny...............

Malina z ulotki: Kamice itp powoduje przedawkowanie, a o przedawkowaniu owimy wtedy jak bedzie sie DLUGOTRWALE zazywac 50000 -100000 j.m/dobe, a dzieci dziennie dostaja 1 krople = 500 j.m/doba , a przy krzywicy od 6-10 kropli = 3000 - 10000 j.m./dobe. A wiec widzisz ze do przedawkowania DALEKA droga ;-)

Malina z ulotki: Kamice itp powoduje przedawkowanie, a o przedawkowaniu owimy wtedy jak bedzie sie DLUGOTRWALE zazywac 50000 -100000 j.m/dobe, a dzieci dziennie dostaja 1 krople = 500 j.m/doba , a przy krzywicy od 6-10 kropli = 3000 - 10000 j.m./dobe. A wiec widzisz ze do przedawkowania DALEKA droga ;-)
To masz zdecydowanie większą wiedzę na ten temat niż moja pani doktor z rejonu:)
To bolesna świadomość, chyba, że masz wykształcenie medyczne:)
No dobrze, czyli ile podajecie d3 swoim maluchom??

dziunka, ja pije duzo (3-4 300ml kubki dziennie) herbaty, czarnej z mlekiem i kupa u nas to musztarda i z koloru i konsystensji. czasami ciemniejsz,ale wtedy jak mala dostanie wiecej mleka modyfikowanego i to jest podane jako skutek ubiczny

reklama
Do góry