reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

1x1 miało sporo dzieci moich koleżanek i też lekarze nic nie mówili, więc wnioskuję, że to ok.
mi się wydawało, że ciemiączko to ma sporo czasu na zarosnięcie, no, ale ja lekarzem nie jestem, nie znam się, a ufam swojej lekarce! ona jest z tych co to bez potrzeby leków nie przepisuje. jak mała była przeziębiona to dała tylko wit C i krople na katarek, a jak byłam z nią u innej (bo moja akurat tego dnia nie przyjmowała) to zaraz antybiotyk zapisała :sorry: , no, ale mi się to nie spodobało i dobrze, że na następny dzień poszłam do swojej lekarki! po tygodniu przeziębienie minęlo i antybiotyk wcale nie był potrzebny

reklama
Zaraz zwariuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mala odkad jest na nutramignie ulewa mleko. Przed chwila ja przebralam i znowu powtorka czyt. kolejne przebieranie . Mowilam o tym pediatrze to stwierdzila ze moze cos w zoladku nie jest do konca wyksztalcone(nie pamietam dokladnie jak to nazwala). Wiec jej mowie ze wczesniej tak nie bylo na co ona wzruszyla ramionami :wściekła/y::wściekła/y: Wiem ze jest taki zageszczacz mleka nutrilon(nie wiem czy dobrze napisalam) ale nie chcilalabym na wlasna reke wprowadzac. Moze faktycznie przejdzie ale juz nie mam sily jej przebierac 20 razy :-:)-:)-(

Ja mam Vigantol , kosztował ok 6zl , mialam recepte.

Zaraz zwariuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mala odkad jest na nutramignie ulewa mleko. Przed chwila ja przebralam i znowu powtorka czyt. kolejne przebieranie . Mowilam o tym pediatrze to stwierdzila ze moze cos w zoladku nie jest do konca wyksztalcone(nie pamietam dokladnie jak to nazwala). Wiec jej mowie ze wczesniej tak nie bylo na co ona wzruszyla ramionami :wściekła/y::wściekła/y: Wiem ze jest taki zageszczacz mleka nutrilon(nie wiem czy dobrze napisalam) ale nie chcilalabym na wlasna reke wprowadzac. Moze faktycznie przejdzie ale juz nie mam sily jej przebierac 20 razy :-:)-:)-(
temu moj ciagle z pielucha pod broda albo sliniakiem eh

OLICA przynajmniej wiesz na czym stoisz. Teraz lekarka dobierze odpowiednie leczenie i bedzie dobrze. USZY DO GÓRY :)

No oby oby....

Hmm ciekawe co to za bakteria...nie czytaj po tym necie bo sie niepotrzebnie zdenerwujesz.

.

Właśnie już wczoraj się naczytałam, ze to trudna bakteria, powracająca i takie tam.
Znowu mam doła... jak mi dziecko nie je, to ma znowu jakieś bakterie....
Dlaczego ja muszę mieć z Malwinki zdrowiem cały czas pod górę ? :-(

Proteus mirabilis (pałeczka odmieńca) jest komensalem przewodu pokarmowego ludzi i zwierząt, ale może wywoływać zakażenia (edno- i egzogenne).
Częste infekcje P. mirabilis i P. penneri mogą się przyczyniać do powstawania kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym, ponieważ bakterie te wytwarzają ureazę i zmieniają pH moczu na zasadowe (z ok. 5 do
icon_cool.gif
. Takie środowisko sprzyja powstawaniu kamieni fosforanowo-magnezowych i apatytowych.
U małych dzieci P. mirabilis może wywoływać biegunki. Zdaża się też proteusowe zapalenie ucha środkowego.

ze strony: Proteus mirabilis

No dokladnie, a u nas i coś a`la biegunka i brak apetytu od 2 miesięcy.

Ja daję jedną kapsułkę, chociaż pediatra kazał dawać dwie, ale boję się przedobrzyć. Skoro zalecana dziena dawka to 400 jednostek, a ja daję również mleko mod. w którym jest d3.. Sama nie wiem. Cały czas myślę o tej krzywicy..
A tak swoją drogą dlaczego pediatrzy nie dają obligatoryjnie recepty na d3?????!!!! Chorobcia, ja płacę 20 zł za opakowanie, a jak będę podawać 2 kapsułki to 40 miesięcznie. Do tego mleko, pieluchy, linomagi, oilatumy, pieluchy, szczepienia itp... Wizyty u specjalistów. Zbiera się kwota.. A z innej beczki wczoraj za wizytę domową pediatry zapłaciłam 250 zł:eek:

Ja daję jedną kapsułkę, chociaż pediatra kazał dawać dwie, ale boję się przedobrzyć. Skoro zalecana dziena dawka to 400 jednostek, a ja daję również mleko mod. w którym jest d3.. Sama nie wiem. Cały czas myślę o tej krzywicy..
A tak swoją drogą dlaczego pediatrzy nie dają obligatoryjnie recepty na d3?????!!!! Chorobcia, ja płacę 20 zł za opakowanie, a jak będę podawać 2 kapsułki to 40 miesięcznie. Do tego mleko, pieluchy, linomagi, oilatumy, pieluchy, szczepienia itp... Wizyty u specjalistów. Zbiera się kwota.. A z innej beczki wczoraj za wizytę domową pediatry zapłaciłam 250 zł:eek:

250zl?? :szok::szok::szok::szok: Nie wiedzialam ze wizyty domowe sa platne. :eek:

Dziwna reakcja lekarki :confused2:

Moim zdaniem skoro lekarz kaze dwie to trzeba dawac dwie. A nie na wlasna reke cos robic. Ale to moje zdanie ;-)
U mnie na kazdej wizycie pyta czy sa jeszcze krople i sama zapisuje w razie co.

A co do wizyt domowych - jak wezwe swoja pediatre to wizyta darmowa, jak innego lekarza 50 zł max.

Dziewczyny czy czopki glicerynowe 1g dawalyscie dzieciom?

Bo Asia ma zaparcie straszne i chce jej pomoc ale nie wiem czy ten czopek moge...

reklama
Do góry