reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a my jutro wizyta do poradi organologicznej z tym skierowaniem co w szpitalu robili badanie i cos im tam nie pasowalo i na kontrol kazali isc.... tylko baba co gadalam prze telefon do mnie ze dziecko musi spac.... tylko jak to zrobic u 3miesiecznego dziecka ... :|

reklama
Odebraliśmy wynik posiewu moczu i Malwina ma:
Proteus mirabilis 2x 10^3.

Czytam teraz o tej bakterii i objawem może być brak apetytu :( To by się zgadzało....
W czwartek idziemy do pediatry...

Hmm ciekawe co to za bakteria...nie czytaj po tym necie bo sie niepotrzebnie zdenerwujesz.

Kasiiula ja podaje w kroplach ale nie pamietam ile kosztowalo, ale nie duzo i do tego dopiero pol buteleczki zeszlo a ja podaje codziennie 1-2 krople.

Hmm ciekawe co to za bakteria...nie czytaj po tym necie bo sie niepotrzebnie zdenerwujesz.

Kasiiula ja podaje w kroplach ale nie pamietam ile kosztowalo, ale nie duzo i do tego dopiero pol buteleczki zeszlo a ja podaje codziennie 1-2 krople.
ale mialas na recepte ?? bo chcialam dzis kupic ale w aptece powiedziala ze krople to sa na recepte

Kasiula - my bylismy z Zuzia i wcale nie musiala spac:cool: musiala byc tylko spokojna, wiec dalam jej cyca zeby sie nie krecila, moze wez herbatke albo butle z mlekiem zeby sie nie krecil??
No czesto sa te kontrole bo jak zalega maz plodowa w uszach to te apaty do przesiewowego badania sluchu na polozniczych oddzialach wykazuja ze jest cos nie tak, wiec lepiej to skontrolowac. Mojej Zuzi wyszlo ze to ucho co niby w szpitalu bylo "głuche" to wyszlo ponad norme:-D

Kasiula - my bylismy z Zuzia i wcale nie musiala spac:cool: musiala byc tylko spokojna, wiec dalam jej cyca zeby sie nie krecila, moze wez herbatke albo butle z mlekiem zeby sie nie krecil??
No czesto sa te kontrole bo jak zalega maz plodowa w uszach to te apaty do przesiewowego badania sluchu na polozniczych oddzialach wykazuja ze jest cos nie tak, wiec lepiej to skontrolowac. Mojej Zuzi wyszlo ze to ucho co niby w szpitalu bylo "głuche" to wyszlo ponad norme:-D
uFF ... ulzyło ... w sumie wiem ze nie głuchy :-D <po mamusi bo ta to słyszy tylko to co chce> bo jak wolam Paweł Paweł ... to szuka skad go wolaja :D:-D

Proteus mirabilis (pałeczka odmieńca) jest komensalem przewodu pokarmowego ludzi i zwierząt, ale może wywoływać zakażenia (edno- i egzogenne). Często do zakażenia dochodzi po długtrwałej antybiotykoterapii. Bakteria atakuje najpierw układ moczowy (posiada przy tym unikalną zdolność do wpełzania wbrew ruchom mięśniówki pęcherza), dopiero potem ewentualnie kolejne układy. Za zakażenia u ludzi odpowiedają właściwie 3 spokrewnione gatunki: P. vulgaris, P. mirabilis i P. penneri (dodatkowo P. myxofaciens jest chorobotwórczy dla owadów np.).
Częste infekcje P. mirabilis i P. penneri mogą się przyczyniać do powstawania kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym, ponieważ bakterie te wytwarzają ureazę i zmieniają pH moczu na zasadowe (z ok. 5 do
icon_cool.gif
. Takie środowisko sprzyja powstawaniu kamieni fosforanowo-magnezowych i apatytowych.
U małych dzieci P. mirabilis może wywoływać biegunki. Zdaża się też proteusowe zapalenie ucha środkowego.

ze strony: http://www.forum.biolog.pl/proteus-mirabilis-vt2927.htm

reklama
Czy którać z mam po C ma takie odczucia? Czy tylko mi atkie mysli chodza po głowie

Ja mialam takie same odczucia po 1 cc. a jeszcze jak bylam w 2 ciazy moj kochany maz w rozmowie powiedzial żartem "eee to ty dziecka nie umialas urodzic", nie chcial nic zlego, tak zazartował a mnie te slowa tak zabolaly... Zawzielam sie i drugie dziecko urodzilam silami natury. Musze sie przyznac ze chcialam tego troche zeby sobie samej udowodnic ze dam rade. Ale za to po tym porodzie zupelnie mi sie odmienilo i mysle ze glupia bylam ze tak wczesniej myslalam, poród jak poród, nic nadzwyczajnego, nie wazne jak wazne ze rodzi sie CUDOWNE DZIECKO.:tak:

Do góry