reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A ja znowu przyszłam po poradę.:-)

Już wcześniej pisałyśmy o tej nowej serii pampersów 12up.
Moj mały dostaje krotek na pupie i ma całą czerwoną. Zostało mi kilka sztuk i od czasu do czasu sprawdzam czy może jednak się poprawiło i będzie ok ale jednak nic się nie zmienia:-(.
Ja jak głupia latam po tych supermarketach i szukam starej wersji z aloesem :eek:. Boje się,że następnym razem jak pojede 'upolować' pampy to ich już nie będzie.:confused2:
WSzędzie te 12up, zwariować można a ja nie wiem co zrobić.:wściekła/y:

reklama
A ja znowu przyszłam po poradę.:-)

Już wcześniej pisałyśmy o tej nowej serii pampersów 12up.
Moj mały dostaje krotek na pupie i ma całą czerwoną. Zostało mi kilka sztuk i od czasu do czasu sprawdzam czy może jednak się poprawiło i będzie ok ale jednak nic się nie zmienia:-(.
Ja jak głupia latam po tych supermarketach i szukam starej wersji z aloesem :eek:. Boje się,że następnym razem jak pojede 'upolować' pampy to ich już nie będzie.:confused2:
WSzędzie te 12up, zwariować można a ja nie wiem co zrobić.:wściekła/y:

U nas na szczescie uczulenia na nie nie ma, ale babka w sklepie powiedziala ze niestety pampers przesyla te tylko nowe, z aloesem nie, ponoc juz od dawna i ze jestem pierwsza osoba ktora mowi ze uczulaja :eek: Na Twoim miejscu zadzwonilabym na infolinie do pampersa i sie wywiedziala jak to jest;-)

Biedactwo, u mnie tez mala czesto szuka cyca, ale tylko w pozycji lezacej na poduszce, bo tak zawsze ja karmie, tylko ja poloze , na podusiod razu szuka, ale jak ja sadzam na kolanach albo nosze to nie, wyraznie wiec rozpoznaje pozycje do karmienia:) Sprobuj karmic w jednej pozycji tak, zeby maluszek oczekiwal cyca tylko w takim ulozeniu.
Moja ma 4,5 m-ca i wazy ok. 5,600 kg ale to wczesniak wiec nie ma co porownywac. Widzisz, karmienie piersia jest ciezkie i wymaga duzo pracy i poswiecen, trudno rozpoznac czy dziecko sie nie przejada i jest to karmienie na zadanie, a ciezko czasem takie zadanie rozpoznac i nie pomylic, dlatego nie ma w tym twojej winy. Na pewno warto karmic, bo nic nie daje takiej satysfakcji jak ta bliskosc, jak dziecko nie daje sobie wyrwac cycunia z buzi i wiesz, jak bardzo jestes dla niego wazna i niezastapiona. Trzymaj sie dzielnie, nie poddawaj sie, dieta na pewno pomoze i niedlugo maluszek zacznie normalnie trawic a ty nie bedziesz miala powodow do zmartwien.

Madre slowa, wiem ze karmienie jest ciezkie itd-dlatego podziwiam kazda kobietke karmiaca piersia. Ja poddalam sie bardzo szybko a i tak uwazam ze jestem dla swojej corki wazna i niezastapiona. Jestem jej mama i nikt ani nic tego nie zmieni!!

Ilona212 Zapytam zapytam ale przecież można spróbować.Jeśli nie będzie tolerował to poczekam.

Oczywiscie ze mozesz sprobowac. Ja tylko na twoim miejscu zapytala pediatre o to. Jak juz ktos wspominal, chyba dziunka(pewna nie jestem) brzuszki alergikow sa delikatne wiec po co sie spieszyc, przeciez zdrowie maluszka najwazniejsze. Ja Ci oczywiscie niczego nie zarzucam, zrobisz jak uwazasz. Ja tez chcialabym juz malej dac cos innego ale poczekam do konca 5-6mca.

Najgorsze jest to ze ja bardzo bym chciala gotowac sama a nie ze sloikow. Niestety pewnie nie bede mogla bo te wszystkie warzywa/owoce sa mocno pryskane :angry::angry: . Powiem wam tak w tajemnicy ze ogrodnik ze mnie zaden(nawet kwiatki mi zdychaja) i ostatnio kupilam marchew do zasiania i tak sobie pomyslalam ze wychoduje ja w doniczce :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Niestety babcia podciela mi skrzydla i sie ze mnie śmiała. A ja chcialam dobrze- córce marchewke bez chemii wychodowac. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ilona nie znam szczegolow ale gdzies mozna kupowac ekologiczna zywnosc - ale to drogi interes i chyba taniej w sloiku niz sprowadzac ekologiczne warzywa...

Madre slowa, wiem ze karmienie jest ciezkie itd-dlatego podziwiam kazda kobietke karmiaca piersia. Ja poddalam sie bardzo szybko a i tak uwazam ze jestem dla swojej corki wazna i niezastapiona. Jestem jej mama i nikt ani nic tego nie zmieni!!
Przeciez ze tak:-D:-D jestes jej kochana mamusia:-D
Nie chciałabym obrazic , którejs butelkowej mamy. Jezeli sie myle to przepraszam. Pewnie niektóre z Was mysla sobie , ze powinny karmic piersia jak przystało na wzorzec matki polki. I załuja , ze nie moga z takich , czy innych powodów. Ja czuje cos podobnego jezeli chodzi o poród. Załuje , ze nie mogłam urodzic naturalnie. I czasem jak tak sobie mysle to mam wrazenie , ze nie jestem 100% kobieta , bo powinnam urodzic siłami natury... Czy którać z mam po C ma takie odczucia? Czy tylko mi atkie mysli chodza po głowie

Ilona ze mnie ogrodnik jeszcze gorszy...:tak::tak: mozecie sie smiac , ale zaytam , czy taka marchewka posadzona w domu nie wyrosnie? z tego co piszesz Ilona to raczej nie :-p

reklama
Ilona ze mnie ogrodnik jeszcze gorszy...:tak::tak: mozecie sie smiac , ale zaytam , czy taka marchewka posadzona w domu nie wyrosnie? z tego co piszesz Ilona to raczej nie :-p

No babcia mi powiedziala ze szanse sa minimalne :-D:-D:-D Co najwyzej moge sobie pietruszke wychodowac ale oczywiscie z korzenia a nie nasion :-D:-D:-D

Do góry