Pianistka
Szczesliwa mamusia!
czy mega smierdzace pruki i brak kupki przez dobre swiadczy o zatwardzeniu?![]()
Nie sadze, dziecko ma prawo robic smierdzace prutki tak samo jak dorosli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czy mega smierdzace pruki i brak kupki przez dobre swiadczy o zatwardzeniu?![]()
No właśnie - ja w temacie urozmaicenia diety u maluszków ze skazą...
Nie wiem czy tutaj wspominałam że Sonia jednak ma skaze białkowa i od kilku dni jesteśmy na Nutramigenie1. Nawet go przyswaja ale je zdecydowanie mniej - z 180-200ml na porcje przeskoczyła na 140-160ml na porcje
Lekarka powiedziała nam żeby pokarmy wprowadzać powoli DOPIERO PO 6m-cu
Jak wam zalecają wprowadzać pokarmy...?
Mojej siostry córka miała to samo co mój bo tak naprawde to nie ma wykrytej skazy czy alergii. .Mały płakał przy prukach i kupce.Miał krostki na buzi.A po pepti wszystko przeszło.Dała swojej jak miała 3,5 m-ca starte przegotowane jabłko i było ok.Do tej pory ok jest także ja poo 4tym![]()
Cytuję:
"ohydne", "paskudne", "obrzydliwe", "fuj", "bleeeee", "gorzkie", "smierdzące" ect...![]()
I wcale sie nie dziwie. Skoro dzieci karmione piersia powinny miec rozszerzana diete po 6 miesiacu bo ich brzuszki wczesniej nie sa na to gotowe to tak samo wydaje mi sie ze powinno byc u dzieci ze skaza - one tez delikatne maja zoladeczki. Zreszta nie widze problemu w "poczekaniu" - lepiej pozniej i miec pewnosc ze sie zrobilo wszystko aby dziecku nie zaszkodzic.
Nie sadze, dziecko ma prawo robic smierdzace prutki tak samo jak doroslimoze zjadlas cos co je powoduje, a kupy moze czasem nie byc dluxej niz dobe, dziecko moze ja robic raz na kilka dni albo nawet 6 razy na dzien (co nie swiadczy rowniez o biegunce
)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!witam Wam opowiem co strasznego mi sie przytrafilo moze ktorejs z was to pomoze