ja mam tak samo i to normalne u piersiowychNie jestem pewna czy to na tym wątku, ale zapytam.
DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ (o inne odp tez prosze jesli cos wiecie)
Maksiu ma 3,5miesiąca i nadal potrafi wstawać w nocy co 2,5 - 3 godz na cycusia. Czasem śpi 6godz a czasem nie. Czy nie powinien juz przesypiac więcej w nocy?? Na szczescie po karmieniu śpi dalej, ale...
reklama
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
...
Ja normalnie po 4mcu bede małemu dawać.
No właśnie - ja w temacie urozmaicenia diety u maluszków ze skazą...
Nie wiem czy tutaj wspominałam że Sonia jednak ma skaze białkowa i od kilku dni jesteśmy na Nutramigenie1. Nawet go przyswaja ale je zdecydowanie mniej - z 180-200ml na porcje przeskoczyła na 140-160ml na porcje
Lekarka powiedziała nam żeby pokarmy wprowadzać powoli DOPIERO PO 6m-cu
Jak wam zalecają wprowadzać pokarmy...?
passingby
Fanka BB :)
Nie wiem czy tutaj wspominałam że Sonia jednak ma skaze białkowa i od kilku dni jesteśmy na Nutramigenie1. Nawet go przyswaja ale je zdecydowanie mniej - z 180-200ml na porcje przeskoczyła na 140-160ml na porcje
U mnie to samo w czwartek sie dowiedzialam od nowej pediatry ze wprowadzac bedziemy dopiero od 6 miesiaca.
mary__mary
Hmmmm ciekawe...U mnie to samo w czwartek sie dowiedzialam od nowej pediatry ze wprowadzac bedziemy dopiero od 6 miesiaca.
ja to normalnie myślałam że się przesłyszałam i 3 razy upewniałam że dobrze ją zrozumiałam...
W
wyjatkowaonaa
Gość
Mój bedtira ujest spoko tylko my to jakoś dziwnie trafiamy na tą rdugą pediatre bo nie zawsze mamy możliwośc jechać np. od rana albo w jakiś inny dzień. B pracuje do 13tej także dopiero wtedy możemy jechać.
Martwi mnie to ze ciągle sie zdarza to o tej samej godzinie i nic z tym zrobic nie mogę To tak jaky pryknąć nie mógł tak sie zachwuje
Ja daje wit D i chyba musimy zwiększyć dawke bo małemu czsami sie stopki pocą i główka podczas karmienia no ale u nas w domu to kocioł tak gorąco
Martwi mnie to ze ciągle sie zdarza to o tej samej godzinie i nic z tym zrobic nie mogę To tak jaky pryknąć nie mógł tak sie zachwuje
Ja daje wit D i chyba musimy zwiększyć dawke bo małemu czsami sie stopki pocą i główka podczas karmienia no ale u nas w domu to kocioł tak gorąco
W
wyjatkowaonaa
Gość
Mojej siostry córka miała to samo co mój bo tak naprawde to nie ma wykrytej skazy czy alergii. .Mały płakał przy prukach i kupce.Miał krostki na buzi.A po pepti wszystko przeszło.Dała swojej jak miała 3,5 m-ca starte przegotowane jabłko i było ok.Do tej pory ok jest także ja poo 4tym
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Biedna Sonia, ulubione mleczko zostało jej zabrane :-(
Kochana, to super, że Sonia tak dobrze toleruje Nutramigen!!! Z postów na temat tego mleka wywnioskowałam, że jest ono OHYDNE. Ja miałam do wyboru Nutramigen i Pepti i tak się przestraszyłam opini innych na temat Nutramigenu, że kupiłam Pepti. Ale tak naprawdę o Pepti też naczytałam się różnych rzeczy a mi smakuje. Być może synek więcej zjadałbym normalnego słodkiego Bebilonu ale nie narzeka sobie ;-)
My jeszcze nue rozmawialiśmy z pediatrą na temat jedzonka.
mary__mary
Biedna Sonia, ulubione mleczko zostało jej zabrane :-(
Kochana, to super, że Sonia tak dobrze toleruje Nutramigen!!! Z postów na temat tego mleka wywnioskowałam, że jest ono OHYDNE. Ja miałam do wyboru Nutramigen i Pepti i tak się przestraszyłam opini innych na temat Nutramigenu, że kupiłam Pepti. Ale tak naprawdę o Pepti też naczytałam się różnych rzeczy a mi smakuje. Być może synek więcej zjadałbym normalnego słodkiego Bebilonu ale nie narzeka sobie ;-)
My jeszcze nue rozmawialiśmy z pediatrą na temat jedzonka.
Nam pediatra powiedziała że jeżeli dziecko nie ma niskiej wagi i sporo je to lepiej dawać Nutramigen bo w pepti jest dodatkowo laktoza (tzn jest słodsze i dzieci szybciej przybierają)
A co do Nutramigenu - że to tylko nam (dorosłym) tak paskudnie cuchnie a u dzieciaczków to tylko kwestia przestawienia i przyzwyczajenia do nowego smaku.
A jakie to opinie słyszałaś na temat Nutramigenu??? tak w skrócie poprosze...
mary__mary
Ja tak początkowo byłam zaskoczona że Sonia w nocy prawie nie sikaDzieki :-)
Choc spodziewalam sie wiekszej il siuskow po takim czasie nierobienia ech matki nigdy nie zadowolisz
Jak ją teraz kłade ok 19-20 i np obudzi sie ok 2:00 a nawet 4:00 to w pampersie ledwo ledwo - może jeden mały sik...kolejne 4godz pózniej też malusio za to jak zacznie siurać po porannym przebudzeniu ok 7:00 to musze pieluche zmieniac co godzine przez kolejne 3godz bo taka wielka bańka się robi
reklama
Podziel się: