reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

U nas problem :eek:
Moja Joasia chyba chce podbudowac finanse domowe i oszczedza na pampersach :-D
A tak na powaznie to ostatnie siusiu zrobila o 10 rano, mamy 15-sta a pielucha sucha :szok: I nie wiem co robic. Jest troszke niespokojna, spala malo, ale brzuszek ma miekki...

Poczekaj na siusiu i jeśli będzie jasno-słomkowe to jest ok :) ciemno żółte świadczy o odwodnieniu

reklama
Bo ja włączyłam okno odpowiedzi, napisałam i Duśka zaczęła marudzić, więc poszłam się z nią tulić. Wróciłam, wysłałam i nie zauważyłam, że spóźnienie mam o wiele za duże ;/

Cześc . ;-)

W piątek byliśmy z małym u pediatry z tym kaszlem.
Po ziinacie nic sie nie polepszyło nawet stwierdziła,że gorzej bozmianyna prawym płucku :angry:. Chciała już zastrzyki dać ale młody dostawał pod koniec stycznia więc się nie zgodziłam. Teraz dostaje inny antybiotyk i po pierwszym podaniu od razu widać ze mały czuje się lepiej a dzis kaszel praktycznie minął:-).
Przez kaszel mało gaworzył a wczoraj sam ze soba rozmawiał, piszczał :happy:.
We wtorek jedziemy na kontrole oby wszystko było ok... :tak:

A ja chciałam sie was poradzić. Mały od pewnego czasu wstaje punkt 6.00 (+/- 0,5h)i się rzuca postekuje marudzi czsami płacze. Biore go na rączki czsami skutkuje.Nosze i nosze mija chwila i juz bananek na buzi, przebiore daje jeśc i idzie spać na godzinke.
Co mnie zastanawia to własnie wstawanie i marudzenie o tej samej porze:confused2:.

Wyjatkowa nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem, ale nie chcesz sie skonsultowac z innym pediatra? Bo ta Twoja to mi cos nie pasi...:eek:

A ja chciałam sie was poradzić. Mały od pewnego czasu wstaje punkt 6.00 (+/- 0,5h)i się rzuca postekuje marudzi czsami płacze. Biore go na rączki czsami skutkuje.Nosze i nosze mija chwila i juz bananek na buzi, przebiore daje jeśc i idzie spać na godzinke.
Co mnie zastanawia to własnie wstawanie i marudzenie o tej samej porze:confused2:.
moja tak robi jak chce jesc w nocy i rano: steka, sapie, rzuca sie,a po dluzszej chwili albo ssanie raczki albo placz, ale to tylko wtedy, gdy nie zareaguje na czas

Wg mojej czasami można zegarek nastawiać.:-) Martwi ciebie ta sama godzina? To raczej dobrze, że budzi się codziennie o tej samej porze, bo to by chyba znaczyło ze reguluje jej sie ładnie cykl dobowy.

reklama
Nie jestem pewna czy to na tym wątku, ale zapytam.
DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ (o inne odp tez prosze jesli cos wiecie)

Maksiu ma 3,5miesiąca i nadal potrafi wstawać w nocy co 2,5 - 3 godz na cycusia. Czasem śpi 6godz a czasem nie. Czy nie powinien juz przesypiac więcej w nocy?? Na szczescie po karmieniu śpi dalej, ale...

Do góry