reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie, duzo za szybko! Ciemiaczko nie moze za szybko zarastac, bo mozg nie bedzie mogl sie rozwijac. Skonsultuj z lekarzem.
dziunka - nie strasz kamci.. nie musi być tak źle. czasem ciemiączko zarasta, ale szwy nie zarastają - tak u Olafka Dziubaskowego jest... i dla rozwoju mózgu ni musi to nic złego oznaczać ..
ale trzeba sprawdzić koniecznie ..

reklama
dziunka - nie strasz kamci.. nie musi być tak źle. czasem ciemiączko zarasta, ale szwy nie zarastają - tak u Olafka Dziubaskowego jest... i dla rozwoju mózgu ni musi to nic złego oznaczać ..
ale trzeba sprawdzić koniecznie ..

O kurcze, straszyc nie chcialam! Czasem jak cos palne ech

bo chciałabym ba rota zaszczepić, żeby uniknąć tej okropnej choroby.
z tego co ja się orientuję, to ta szczepionka nie gwarantuje uniknięcia choroby, tyle, że może złagodzić jej przebieg, a i to nie zawsze niestety :-(
córeczka moich znajomych była szczepiona na rota, a zachorowała i bardzo źle to zniosła :-( wylądowała w szpitalu!
no, ale oczywiście nie zawsze tak jest. może ona była wyjątkiem i może faktycznie ta szczepionka chroni przed tą chorobą

Moja Julia bez szczepienia wyladowala w szpitalu. A teraz zaszczepilam Joasie bo byc moze nie unikne choroby ale nie bede mogla sobie zarzucic ze nie zrobilam wszystkiego aby ja przed tym uchronic.

Dziunka moze najpierw napisz czym byla szczepiona Twoja mała bo wprowadzasz w błąd Helenę :zawstydzona/y:. Helena pisze o Rotarixie. Jest szczepionka Rotarix-2 dawki i Rotateq 3 dawki.

"Szczepionki przeciw rotawirusom są wskazane dla niemowląt od 6 tygodnia życia; pierwszą dawkę najlepiej podać przed ukończeniem 12 tygodnia życia, a cały cykl szczepienia musi zostać zakończony przed upływem 24 – 26 tygodnia życia dziecka8. W zależności od rodzaju szczepionki mamy do wyboru cykl dwudawkowy lub trzydawkowy, jednak zawsze odstęp między dawkami powinien wynosić przynajmniej 4 tygodnie"
Najczęściej zadawane pytania « Obejmij Mnie Szczepieniem

U nas problem :eek:
Moja Joasia chyba chce podbudowac finanse domowe i oszczedza na pampersach :-D
A tak na powaznie to ostatnie siusiu zrobila o 10 rano, mamy 15-sta a pielucha sucha :szok: I nie wiem co robic. Jest troszke niespokojna, spala malo, ale brzuszek ma miekki...

reklama
Do góry