reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

nie wiem gdzie o tym pisac ale mojemu Kacprowi juz prawie przebila sie dolna jedynka:szok::szok: jestem w szoku...czy ktoras z Was tez juz zauwazyla ze dziecku zabek wychodzi?
gieoska pislam o tym samym na postepach naszych dzieci...
Vi tez ma juz w drodze dolne jedynki...
i ulge przynosi jej gryzienie pieluszki tetrowej;-)

mojemu "idą" obie dolne jedynki....... ale moze faktycznie pokaza sie dopiero na koncu heheheh
szkoda tylko ze tak dlugo sie maly bedzie meczyl... no ale slyszalam ze to nigdy nie wiadomo, moga sie pojawic za kilka dni, a moga i za kilka miesiecy. widac mu tylko male miale kropeczki na dolnych dziaselkach i sa opuchniete.
to u mnie sa bardziej kreseczki niz kropeczki..
jeden zabek odstaje na moze 1mm a jesli chodzi o drugi to jest tylko widoczna biala kreska..

no ale nie zawsze znaczy to ze te zabki wyjda szybko... hihi
mozemy przeczekac inne dzieci:-p

Ostatnia edycja:
reklama
my bylismy wczoraj na szczepieniu wszystko ok z mały bo pani doktor go osłuchała..szczepienieznisł ok nie paał prwie w ogole...podawaam skojarzona i rotarix-lekarka powiedziała ze jak za 6 tygodni przyjdziemy podany ostatnia skojarzona i jeszcze rotarix-ja myslałam ze ten rotarix to tylko raz sie podaje...
prosze napiszcie jak było u Was-to do dziewczyn któe podawał szzepionke na rota??

pisałam juz na watku o szczepieniach ze bylismy ale tu chce napisac ze pani doktor dała nam skierowanie na rehabilitacje z powou tego przykurczu szyi poniewaz ostatnio zauwazyłam ze małemu chyba krzywi sie kregosłupek....walczymy z tym przykurczem ale widocznie to za mało-dodam ze jestem rehabilitantka ale pracuje z dorosłymi i troche boje sie przypominac sobie na własnym dziecku ćwiczen wiec pojde zeby raz pokazali a pozniej bede robiła to sama w domu...
dziewczyny te których dzieci maja te przykurcze sprawdzcie kregosłupki,w pozycji na brzuszku???

a wogole nie wiem czy pisze w dobrym miejscu .. ale Vicky ma juz prawie zarosniete ciemiaczko..
zostal jej tylko taki maluski dolek plytki jak na pestke od arbuza...:-p
to chyba dobrze co ??

a wogole nie wiem czy pisze w dobrym miejscu .. ale Vicky ma juz prawie zarosniete ciemiaczko..
to chyba dobrze co ??
Ja wiem tylko tyle, że ciemiaczko może zarastac do dwoch latek :happy:

To my mamy wątek o szczepieniach?:szok:

my bylismy wczoraj na szczepieniu wszystko ok z mały bo pani doktor go osłuchała..szczepienieznisł ok nie paał prwie w ogole...podawaam skojarzona i rotarix-lekarka powiedziała ze jak za 6 tygodni przyjdziemy podany ostatnia skojarzona i jeszcze rotarix-ja myslałam ze ten rotarix to tylko raz sie podaje...
prosze napiszcie jak było u Was-to do dziewczyn któe podawał szzepionke na rota??

JA jestem umówiona na rota 2 marca pierwsza dawka a kolejna po 6 tygodniach. Ważne jest, żeby rota zakończyć gdzieś do 24-25 tygodnia malucha. We mie lekarz zasiał niepewnośc bo powiedział, że nasz mały jak tak rzadko robi kupki i ma problemy z brzuszkiem nie powinien przyjąć tej szczepionki. Neurolog ostatnio powiedziała, że brzuszek musi być idelany bo po tej szczepionce mogą być bóle brzuszka :( Za to kolejny pediatra stwierdził, że przecież dzieci w tym wieku mają problemy brzuszkowe. Muszę poczytac o tym dokładniej bo chciałabym ba rota zaszczepić, żeby uniknąć tej okropnej choroby.

to chyba dobrze co ??
lepiej powiedz o tym lekarzowi, bo to dużo za wcześnie:confused2: być może to nic, a może coś.. a dajesz małej wit D?

passingby - niestety prawie wszyscy lekarze leczą "na oko" bez badań... dobrze Ci, że możesz się z mamą konsultować, ja muszę ufać obcym ..

ja się w ząbki nie scigam, bo mojej Eli pierwszy wyszedł w 1 urodzinki dopiero, więc Gaja pewnie ostatnia ząbkiem się pochwali :tak:

to chyba dobrze co ??

Nie, duzo za szybko! Ciemiaczko nie moze za szybko zarastac, bo mozg nie bedzie mogl sie rozwijac. Skonsultuj z lekarzem.

reklama

Szczepienia na rote sa w 6 tyg, 3 miesiacu i 4,5 miesiaca - my juz jestesmy po 2 dawkach. I zadnych problemow nie bylo:no:

Do góry