reklama
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
jakas grypa wisi w uk w powietrzu... u mnie wszyscy chorzy no i podlapalo tez oliwerka.... siedze wlasnie i od godziny odciagamy katarek frida i probujemy sie uspac, narazie dalam mu jeszcze butle...
no i nie wiem co takiemu maluchowi moge tu podac?:-(
W
wyjatkowaonaa
Gość
My dziś jedziemy do pediatry na kontrole antybiotyk dostawał i nic mu nie pomogło.:-(
Kaszel miał suchy jak zaczął antybiotyk dostawać to zrobił sie mokry i nie moze sie oderwać czasami jak kaszlnie to widzie jak to połyka spowrotem i koło sie zatacza...
Nie chce zeby dostwał znowu jakies antybiotyki przecież ledwo skończył 3mce a już to jego 2 antybiotyk ...
Tak ładnie jest a ja wyjśc nie mogę z młodym przez ten kaszel.
Ja dawałam oprócz antybiotyku - tantum verde (x3) i wit C (7kropx3)
Katarek miał rano ściągałam fridą teraz jest ok.
U nas co chiwla każdy przeziębiony takżże mały nie ma możliwości by wyzdrowieć ..
Kaszel miał suchy jak zaczął antybiotyk dostawać to zrobił sie mokry i nie moze sie oderwać czasami jak kaszlnie to widzie jak to połyka spowrotem i koło sie zatacza...
Nie chce zeby dostwał znowu jakies antybiotyki przecież ledwo skończył 3mce a już to jego 2 antybiotyk ...
Tak ładnie jest a ja wyjśc nie mogę z młodym przez ten kaszel.
Ja dawałam oprócz antybiotyku - tantum verde (x3) i wit C (7kropx3)
Katarek miał rano ściągałam fridą teraz jest ok.
U nas co chiwla każdy przeziębiony takżże mały nie ma możliwości by wyzdrowieć ..
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
wiem ze w polsce sa syropki dla dzieci od 3 miesiaca ibuprofen chociażby albo ibum w płynie a co u was... nie mam pojeciajakas grypa wisi w uk w powietrzu... u mnie wszyscy chorzy no i podlapalo tez oliwerka.... siedze wlasnie i od godziny odciagamy katarek frida i probujemy sie uspac, narazie dalam mu jeszcze butle...
klaudzia - jak jest tylko katerek to mozesz wpsikiwac do noska sol morska albo fizjologiczna, czesto sciagaj, i kladz na brzuszku np na swoich kolanach, oklepuj plecki i ogolnie tak nos bardziej w pionie zeby katarek nie splywal do oskrzeli ani do uszu. Jak jest u was to mozesz kupic masc majerankowa do smarowania pod nosek, jest super, ewentualnie jakies kropelki do nosa jak Nasivin Soft, ale to trzeba wkraplac tylko 2-3 razy dziennie nie dluzej niz 3 dni. No i nie wiem czy to tak mozna bez lekarza uzywac. Do herbatki wit C np Cebion (mam nadzieje ze dostaniesz jakas u siebie). Moze sie skonczy na katarku. Jak nie ma gorączki i nie kaszle a na dworzu jest ładnie to mozecie wyjsc na pol godzinki, swierze powietrze ulatwia oddychanie. No i koniecznie wietrzcie pokoj.
duzo zdrowka maluszkom
duzo zdrowka maluszkom
D
dziunka24.
Gość
Tez zycze zdrowka malym misiom
I mojej misi tez, bo katar jak smok, oddychac nie moze, ale frida niewiele da sie sciagnac
I mojej misi tez, bo katar jak smok, oddychac nie moze, ale frida niewiele da sie sciagnac
martolinka
Mama i nie tylko :-)
wyjatkowa moze zmien po prostu lekarza. Ten Twoj maly wciaz chory. Leki nic mu nie pomagaja moze po prostu dlatego , ze zle sa dobrane...
D
dziunka24.
Gość
nie wiem gdzie o tym pisac ale mojemu Kacprowi juz prawie przebila sie dolna jedynka jestem w szoku...czy ktoras z Was tez juz zauwazyla ze dziecku zabek wychodzi?
Chyba Natalunia i Kamcia - tylko im sie zabki nie przebily jeszcze...
U nas jeszcze brak jakichkolwiek widokow na zabki oprocz mega slinienia, ale ponoc im pozniej wyjda, tym pozniej wypadna Zobacz załącznik 207284
reklama
C
Cleo1981
Gość
Wychodzę wczoraj na spacer z bloku , otwieram dzrwi patrze jakaś kobieta stoi.Pyta się mnie pod jaki numerem mieszkam więc jej mówię.A ona że idzie obok do sąsiadki ( sasiadka urodziła 3 tyg pozniej syna), że jest pielegniarką srodowiskową i że była parę razy u mnie ale mnie nie zastała.Więc jej mówię że ja nie siedzę w domu a chodzę na spacery, żeby zadzwoniła to sięumowimy na konkretną godzinę.Ona mi mówi że nie ma zwyczaju dzwonić.A nie prawda bo do kolezanki dzwoniła.
Pyta się ile Igorek ma tygodni, mówię że za tydzien skonczy 4 mc.Na to ona że juz jest za stary ...ale na co to nie otrzymałam odpowedzi i poszłam na spacer...
Dziś godz około 10 rano domofon " pielęgniarka środowsikowa"
Jezu bajzer w domu dopiero co wstałam ( dzis Niunio pospał do (\9:30 !!! wow)
Na dodatek klucza znależc nie mogłam...
Pozadawała troche pytan, m.in. czy karmię piersią i czy mały śpi w nocy.Mówię jej że sp[i ale w nocy ze 3 lub 4 razy karmię.Ta w szoku kazała mi opuszczac karmienie..Chyba babę pogięło zupełnie!!! Stwierdziła że jest za stary na to żeby go karmić tyle razy w nocy....
Na końcu powiedziała że ona specjalnie się z nikim nie umawia że robi naloty żeby sprawdzić w jakim stanie mamy są wychowujące dzieciUśmiałam się
Bo mój stan to ciągłe niewyspanie hahaah.
U mojej kolezanki wypytywała o zarobki o wszystko nawet w jakim proszku pierze ciuszki
Kazała na spacery chodzić nawet w mrozy, mówię jej że zimno to jest mi a nie dziecku i że ja na -15 mrozu nie mam zamiaru wychodzić.
Jakieś dziwne te baby pracują w tych ośrodkach albo ja jetem dziwna...
Miała któraś z Was takie wizyty????
Pyta się ile Igorek ma tygodni, mówię że za tydzien skonczy 4 mc.Na to ona że juz jest za stary ...ale na co to nie otrzymałam odpowedzi i poszłam na spacer...
Dziś godz około 10 rano domofon " pielęgniarka środowsikowa"
Jezu bajzer w domu dopiero co wstałam ( dzis Niunio pospał do (\9:30 !!! wow)
Na dodatek klucza znależc nie mogłam...
Pozadawała troche pytan, m.in. czy karmię piersią i czy mały śpi w nocy.Mówię jej że sp[i ale w nocy ze 3 lub 4 razy karmię.Ta w szoku kazała mi opuszczac karmienie..Chyba babę pogięło zupełnie!!! Stwierdziła że jest za stary na to żeby go karmić tyle razy w nocy....
Na końcu powiedziała że ona specjalnie się z nikim nie umawia że robi naloty żeby sprawdzić w jakim stanie mamy są wychowujące dzieciUśmiałam się
Bo mój stan to ciągłe niewyspanie hahaah.
U mojej kolezanki wypytywała o zarobki o wszystko nawet w jakim proszku pierze ciuszki
Kazała na spacery chodzić nawet w mrozy, mówię jej że zimno to jest mi a nie dziecku i że ja na -15 mrozu nie mam zamiaru wychodzić.
Jakieś dziwne te baby pracują w tych ośrodkach albo ja jetem dziwna...
Miała któraś z Was takie wizyty????
Podziel się: