reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a ja coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to cholerne AZS nasila się jednak przy stresie związanym ze zmianami otoczenia:-(

Mamulica mi sie tez tak wydaje... plus do tego woda, inne powietrze, lot samolotem, plyn do kapieli itd i Soni sie coraz gorsza ta skorka robi :-( Ja mysle ze po powrocie do IE wszystko sie unormuje znowu :tak: ale do pediatry oczywiscie tez idz... mam nadzieje ze cos pomoze. 3mam kciuki !!!!

reklama
Mamulica mi sie tez tak wydaje... plus do tego woda, inne powietrze, lot samolotem, plyn do kapieli itd i Soni sie coraz gorsza ta skorka robi :-( Ja mysle ze po powrocie do IE wszystko sie unormuje znowu :tak: ale do pediatry oczywiscie tez idz... mam nadzieje ze cos pomoze. 3mam kciuki !!!!
Najciekawsze jest to ze to tak falami przychodzi a mała cały czas pogodna...:sorry:

Dziewczyny apropo tej niedokrwistości, my robiliśmy badania 14 stycznia i wyszła nam niedokrwistosc mniejszego stopnia:
krwinki białe-ok
krwinki czerwone-ok
hemoglobina 9,8 norma 10,2-14,8
hematokryt 27,5 norma 32,5-41
mch-ok
mchc-ok
mcv-ok (podobno jeżeli jest za niskie brakuje żelaza, a jeśli jest za wysokie winamin z grupy B lub kwasu foliowego-albo na odwót nie mogę znaleźć mojej rozpiski)
lekarz dał nam ferrum-żelazo, witaminę c, witaminę B6 i kwas foliowy.
Narazie żelaza mu nie podaję bo wiem, że po nim będzie brzuszk małego bolał a my i tak mamy problemy z brzuniem więc sama jem wątróbki, kaszanki, piję pokrzywę itd. żeby mu w mleczku podgonić te żelazo a podaje mu witaminkę c, kwas foliowy i witaminkę B6. Na moej oko nie ma aż tak silnej anemi a wiem o tym, że w 2-3 msc jest anemia fizjologiczna więc mam nadzieję, że robię ok. Za msc zrobię mu ponownie morfologię i zobaczymy wyniki.

A jak u Was wyglądają wyniki krwi, że macie silną anemię?

U nas hemoglobina 6,9 dostajemy zelazo z wit w zastrzyku wit c .Dostajemy na brzuszek Debridat i est duzo lepiej
Ja tez jem wątróbke pije pokrzywe duzo soku z marchwi sok z buraków .

Moze jednego dnia ma wiekszy stres niz drugiego? Nie wiem no.... chyba szukamy prostego wyjasnienia :-( ale bedzie ok napewno! :tak:

znalazlas juz jakiegos pediatre?
Nie :no:
Szukam głównie takiego co wizyty domowe robi i rownoczesnie sprawdzam na Największy ranking lekarzy - opinie, wyszukiwarka, mapa
Chodzi o to ze przy AZS podaje sie również delikatne maści sterydowe i leki przeciwhistaminowe ale to tylko na recepte z tego co wiem...

p.s. wiesz kazdy dzien wyglada podobnie wiec eni wiem skad te nagle zmiany...

Juz znalazłam:
Elżbieta Strońska, Specjalista Chorób Dziecięcych, wizyty domowe
ul. Wapienna 16/16, Wrocław,
606-409-372
Nooo zobaczymy - ma byc ok 15:00 a ja wczesniej jeszcze musze do bankomatu skoczyc, ale to i dobrze bo spacer z małą i tak planowałam..
Trzymajcie kciuki

Ostatnia edycja:
To dziś przyszła do mnie pielęgniarka środowiskowa i pytała dlaczego nie daje małemu do picia soczków owocowych :szok: i jedzenie czy wprowadzam ze słoiczka....

:eek::eek::eek::eek::eek:

Ja normalnie po 4mcu bede małemu dawać.

A my walczymy z pierwszym katarem. Straszne ma gluty, ale roztwor soli morskiej mu wciskam i frida wyciagam. \Strasznie tego nie lubi.
Oczywiscie zaczelo sie ode mnie. Zarazilam Maksia i meza. Starym przeszło a malutkiego dalej trzyma.

reklama
Do góry