Zośka miała oba usg (główka i brzuszek) od razu w szpitalu wykonane, tylko dlatego, że jest wcześniakiem. Takie jej szczęście w nieszczęściu Miała też pobraną krew na hipotyreozę, fenylkę i muko (3w1). I badanie przesiewowe słuchu sponsorowane przez WOŚP.
reklama
R
rouż
Gość
My mamy 27.11 wizyte u ortopedy w zwiazku z kontrola biderek i tej krzywej kosteczki u nozki. Idziemy prywatnie(80zl) bo na NFZ nie mozna bylo sie dodzwonic i podobno terminy duuuzo bardziej odlegle. A ja nie chce czekac.
W czwartek polozna zwazy mi Alanka, jak sie okaze ze ladnie przybral, to do pediatry na pierwsza wizyte umowi nas dopiero w 6 tyg-tak jak jest szczepienie. Jak malo przybral to szybciej aby skontrolowac co i jak.
W 4 miesiacu mamy isc do okulisty.
W czwartek polozna zwazy mi Alanka, jak sie okaze ze ladnie przybral, to do pediatry na pierwsza wizyte umowi nas dopiero w 6 tyg-tak jak jest szczepienie. Jak malo przybral to szybciej aby skontrolowac co i jak.
W 4 miesiacu mamy isc do okulisty.
Dzięki dziewczyny!
przyłozyłabym jej coś na brzuszek ciepłego, ale jeszcze nie odpadł jej pępuszek, więc nie bardzo mogę
jak czytam w necie o "naturalnych" sposobach na kupki, to włosy mi dęba stają jakieś termometry w dupcię, lewatywki! po prostu szok!
wiem, że w szpitalu dawali malcom jakieś czopki! już od pierwszych dni życia! no nic! na razie nie jest najgorzej! kupka była, poczekam co powie położna, która przyjdzie do nas w środę. chyba, że jutro kupki w ogóle nie będzie to zadzwonię do niej!
przyłozyłabym jej coś na brzuszek ciepłego, ale jeszcze nie odpadł jej pępuszek, więc nie bardzo mogę
jak czytam w necie o "naturalnych" sposobach na kupki, to włosy mi dęba stają jakieś termometry w dupcię, lewatywki! po prostu szok!
wiem, że w szpitalu dawali malcom jakieś czopki! już od pierwszych dni życia! no nic! na razie nie jest najgorzej! kupka była, poczekam co powie położna, która przyjdzie do nas w środę. chyba, że jutro kupki w ogóle nie będzie to zadzwonię do niej!
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Gawit, skoro masażyk pomógł to chyba wszystko jest ok. A może można termoforek na brzuszek położyć ?
Witajcie cioteczki, termofor odpada, maluszki nie wydzielaja potu i strasznie latwo je przegrzac nie wiedzac o tym, czytalam ze nie nalezy stosowac zadnych cieplych okladow ani termoforow dla niemowlakow, jesli juz macie problemy z kupcia to tylko masazyk albo zmiana mleka na inne, najlepiej porozmawiaj z polozna to cos doradzi.
Moja mala tylko na cycusiu wiec tego problemu nie ma, ja z kolei balam sie ze za duzo robi i za rzadkie kupki, ale dowiedzialam sie ze tak wlasnie ma byc Sama czytalam juz o biegunkach bo myslalam ze to nie normalne, heh.
Strasznie ciezko z tymi maluszkami, zawsze cos nie tak, zawsze watpliwosci i niewiedza co robic, hehe, jeszcze troszke i bedziemy specjalistkami, nie martwcie sie
mamulica
Fanka BB :)
Gawit, już wiem! Przy problemie z oddaniem stolca noworodkowi można podać kawałek czopka glicerynowego. Położna kazała mi odkroić nożem kawałeczek. Na pewno nie można nim zaszkodzić maleństwu!!!wiem, że w szpitalu dawali malcom jakieś czopki! już od pierwszych dni życia! no nic! na razie nie jest najgorzej! kupka była, poczekam co powie położna, która przyjdzie do nas w środę. chyba, że jutro kupki w ogóle nie będzie to zadzwonię do niej!
Gawit, już wiem! Przy problemie z oddaniem stolca noworodkowi można podać kawałek czopka glicerynowego. Położna kazała mi odkroić nożem kawałeczek. Na pewno nie można nim zaszkodzić maleństwu!!!
jest też stara szkoła pomagania kupce termometrem.. ale ja osobiście bym się nie odważyła..
a te czopki glicerynowe można kupić bez recepty?
o termometrze słyszałam, czytałam. moja mama uważa, że powinniśmy tak pomóc Martynce, ale ja się boję z drugiej strony jak ona ma tak cierpieć, to może jest to jakiś pomysł? w końcu mama nie będzie tego robić pierwszy raz, ale jakoś mam opory
o termometrze słyszałam, czytałam. moja mama uważa, że powinniśmy tak pomóc Martynce, ale ja się boję z drugiej strony jak ona ma tak cierpieć, to może jest to jakiś pomysł? w końcu mama nie będzie tego robić pierwszy raz, ale jakoś mam opory
a te czopki glicerynowe można kupić bez recepty?
czyli Mama ćwiczyła to na Tobie, a skoro nie masz ubytków na zdrowiu, ani żadnej traumy, to może rzeczywiście jej pozwól.. Skoro masz się od kogo nauczyć, może warto to wykorzystać..
z tego co mówiła lekarka to małe dziecko może nawet tydzień kupki nie robić i jest oki. Chyba że przy tym się pręży to wtedy użyć czopka glicerynowego ale nie za często bo rozleniwia jelita. A może wasze dzieciaczki maja kolki i przez to wzdęcia i problemy z kupką. Herbalkę koperkową można dopiero raczej od miesiąca. A dla tych co skończyły 3 tygodnie to mam sprawdzony środek... działa cuda... niestety niedostępny w aptekach w polsce tylko np. w Niemczech. Ja sprowadzałam dla siostrzenicy. Jest bezpieczny i ma skład podobny do espumisanu i esputikonu ale w większej dawce i dlatego wszędzie w UE jest dopuszczony do sprzeaży a w Polsce są inne normy.
Nazywa się Sab simplex i jest albo niemiecki albo czeski. Niemiecki kosztuje ok 50 zł a czeski ok 25zł a skład jest ten sam ) ja mam już zakupioną jedną buteleczkę na zapas )
SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml ten jest czeski
Pfizer Krople Sab Simplex - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl a tak wygląda niemiecki
mam nadzieje że wam się nie przyda ale w razie czego polecam
Nazywa się Sab simplex i jest albo niemiecki albo czeski. Niemiecki kosztuje ok 50 zł a czeski ok 25zł a skład jest ten sam ) ja mam już zakupioną jedną buteleczkę na zapas )
SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml ten jest czeski
Pfizer Krople Sab Simplex - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl a tak wygląda niemiecki
mam nadzieje że wam się nie przyda ale w razie czego polecam
reklama
czopki glicerynowe dla dzieci możesz kupić bez recepty ale stsuj raczej po połówce dawki )a te czopki glicerynowe można kupić bez recepty?
Podziel się: