reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

mama ćwiczyła to na mnie, moim bracie i połowie dzieci w rodzinie :) wszyscy jesteśmy zdrowi :)
poszedł termometr w ruch i dosłownie po chwili wyskoczyło kupsko! na początku było twarde, więc to ewidentnie zatwardzenie :(
czopków nie chciałabym nadużywać! wczoraj pomógł masażyk brzuszka, więc raczej będę masować! nie chcę jej do żadnego sposobu przyzwyczaić!
czopki kupię, ale będę stosować tylko jak już wszystko inne zawiedzie i oczywiście w małej dawce!
Dzięki dziewczyny za dobre rady!

reklama
u nas pępuszek pewnie na dniach odpadnie! nie mogę się doczekać!

Dziewczyny poradźcie mi coś na problem z kupką. moja mała je tylko mleko modyfikowane i od soboty ma problem z kupką. pręży się, robi się czerwona, podkurcza nóżki, a kupka nie chce iść :( wczoraj i dziś poszła po masażu brzuszka! ładna, żółta, nie twarda, ale nie mogę patrzeć jak ona tak cierpi!
w aptece nic nam nie dali, bo mówią, że to za maleńkie dziecko. ewentualnie herbatką z kopru włoskiego kazali przepajać :(
brak mi już pomysłów jak pomóc Martynce :(
ja stosowałam termometr, szybciutko pomagał, ale nie stosowałam tego często (na szczęście nie musialam) a mój Kuba byl do termometrów
w dupce przyzwyczajony, bo przez pierwszy miesiąc praktycznie mieszkalismy w szpitalu a tam mierzenie temperatury 3 razy dziennie.

Gawit, skoro masażyk pomógł to chyba wszystko jest ok. A może można termoforek na brzuszek położyć ?

Zośce dzisiaj odpadł pępek :-D Ja nie narzekałam na jego pielęgnację, bo spryskiwałam tylko Octeniseptem, a położna nawet mówiła, że coraz częściej odchodzi się od robienia czegokolwiek przy pępku, tylko czeka się aż sam odpadnie bez "wspomagaczy".
Mnie martwiła łuszcząca się skóra na nadgarstkach, stópkach i brzuszku, ale to podobno normalne. :eek:
mój Michas jaks ie urodził to łuszczył się tak potwornie zwłaszcza na dłoniach, ze wyglądał jak topielec.Teraz tylko zostaly nadgarstki i między palcmi. W spzitalu mówili zęby balneum stosować ale nie uzywałam, tylko oliwkę

Gawit, skoro masażyk pomógł to chyba wszystko jest ok. A może można termoforek na brzuszek położyć ?

Zośce dzisiaj odpadł pępek :-D Ja nie narzekałam na jego pielęgnację, bo spryskiwałam tylko Octeniseptem, a położna nawet mówiła, że coraz częściej odchodzi się od robienia czegokolwiek przy pępku, tylko czeka się aż sam odpadnie bez "wspomagaczy".
Mnie martwiła łuszcząca się skóra na nadgarstkach, stópkach i brzuszku, ale to podobno normalne. :eek:

mojej Helence też sie tak luszczy skora na nadgarstkach stopach brzuchu i czole smaruje jej to alantanem mascia(z wyjatkiem czola) i nawet pomaga z tego co pamietam Zuzi tez tak sie luszczyla moze ta pierwsza skora musi zejsc ???

czy wiecie moze czy to jest ok ze pepek tak po troche sie wykrusza ?

co do problemow z kupa to tez mam ten sab simplex bo moja ciocia akurat przylatywala z Niemiec to jej kazalam kupic ale poki co nie uzywalam
wiem ze mozna dac dziecku kawalek czopka glicerynowego albo sprobowac z termometrem tj posmarowac go oliwka i wlozyc kawaleczek tak tylko zeby podraznic tylko za czesto nie mozna tego robic bo tak jak przy czopkach jelita sie przyzwyczaja no i trzeba uwazac bo kupa potrafi tak wystrzelic po takim zabiegu ze szok

( powtórzę sie i tutaj , na regionalnym tez pisałam)

Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??

Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!

Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??

Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!
u nas na szczęście udało się zapisać na NFZ i tylko tydzień czekamy na taką wizytę

reklama

teraz się jeszcze nie zpaisywałam, ale z Kuba czekałam 3 miesiące!!! Ale pediatra nie kazął iśc prywatnie, a pytałam. Powiedziala, ze nie ma potrzeby. To chyba tak jest, ze jjak pediatra zauwazy, z e cos nie tak to trzeba szybko, a jak nie to można poczekać.

Do góry