reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

U nas jest calkiem inaczej, bo moja pediatra ma jakas umowe chyba z lekarzem ktory robi usg i nie musimy miec skierowania, mamy po prostu przyjsc :tak:

reklama
teraz się jeszcze nie zpaisywałam, ale z Kuba czekałam 3 miesiące!!! Ale pediatra nie kazął iśc prywatnie, a pytałam. Powiedziala, ze nie ma potrzeby. To chyba tak jest, ze jjak pediatra zauwazy, z e cos nie tak to trzeba szybko, a jak nie to można poczekać.
Kilolek a ile czasu jest na te bioderka??bo ja skierowanie mam od lekarza .

Kilolek a ile czasu jest na te bioderka??bo ja skierowanie mam od lekarza .
szczerze mówiąc nie wiem, ale ja robiłam w 4 miesiącu Kubie,a jak byłam teraz w szpitalu to słyszałam jak neonatolog jednej dziewczynie mówiła, ze jej się bioderka nie podobają i musi zrobić w ciagu 14 dni usg. Jak pediatra nie powiedział, ze musisz zrobić szybko to wydaje m się spokojnie możesz poczekac do tego terminu państwowo

szczerze mówiąc nie wiem, ale ja robiłam w 4 miesiącu Kubie,a jak byłam teraz w szpitalu to słyszałam jak neonatolog jednej dziewczynie mówiła, ze jej się bioderka nie podobają i musi zrobić w ciagu 14 dni usg. Jak pediatra nie powiedział, ze musisz zrobić szybko to wydaje m się spokojnie możesz poczekac do tego terminu państwowo
Bo w szpitalu jak badał lekarz zaraz po porodzie i przy wypisie to wszystko ok było.To jutro podzwonie i się zapiszę.Najwyżej miesiąc poczekam...ach te kolejki..
Z innej beczkki w ciągu 3 tyg Niunio przybrał na wadze 700g a jak Wasze Skarby?? Już waży 4 kg żarłok mały:-D

Z innej beczkki w ciągu 3 tyg Niunio przybrał na wadze 700g a jak Wasze Skarby?? Już waży 4 kg żarłok mały:-D
to piekny wynik my dzisiaj wazylismy mala i wyszlo 3 kg w suchym pampersie i cienkim pajacu i body :sorry:wiec mysle ze ma ok 2800 co daje wynik ok 250 g w tydzien ;-)
ale juz po ubrankach widze ze urosla pajace na 56 juz takie na styk a czapeczka ktora w szpitalu wisiala teraz jest juz dobra :-)

dziewczyny nie chce straszyc ale jezeli ktoras z was ma albo bedzie miala opryszczke to trzeba bardzo uwazac mi wlasnie sie zrobila i moj kontakt z corka ogranicza sie do karmienia jestem obklejona plastrami biore tez lekarstwa
jak Zuzia byla malutka tez zrobila mi sie opryszczka i corci wyskoczylo cos na buzi nie wiem do dzisiaj czy sie zarazila czy to bylo cos innego ale ciocia ktora jest neurologiem dzieciecym kazala mi jej podawac lekarstwa dopiero po trzech dniach do mnie zadzwonila i powiedziala ze pierwszy kontakt dziecka z tym wirusem jest bardzo niebezpieczny bo moze dojsc do opryszczkowego zapalenia mozgu tylko nie chciala mi o tym wczesniej mowic bo jeszcze ze stresu stracilabym pokarm ...
teraz strasznie sie denerwuje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i niech te trzy dni szybko mina ...

Ja dzwoniłam w poniedziałek i mam termin na 14 stycznia:szok:

Luandzia masz już w tym doświadczenie, będzie dobrze. A nawet nie sądziłam, że to może by niebezpieczne dla dzidzi.

No nie straszcie mnie z tą opryszczką. Mi właśnie po porodzie cos wyskoczyło ale smarowałam propolisem i zabiłam to bardzo szybko. Boję się, że będzie tak jak w ciąży, że pierwszą cholerę zabiłam ale pojawiła się druga już większa. Obserwuję się teraz i chyba poniżej mi coś zaczyna się pojawiać! Wczoraj był u nas pediatra i powiedział, że dziecka tym nie zarażę, hm czytałam inne opinie, ale co będę z nim dyskutować jak on nie w temacie. Opryszczka wyskoczyła mi prawdopodobnie ze zmęczenia :-(
Napisz mi proszę luandzia1 jakie bierzesz leki na to?

reklama
Dziewczynki a mój synuś miał pobieraną krew z piętki jak skończył drugą dobę, tzn godzinę przed skończeniem drugiej doby. Mieliśmy tak bo byliśmy w szpitalu tylko dwa dni! A wy piszecie o 3 dobach?

Do góry