W
reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Kochana podobno dobry jest Pulmex Baby
PulmexŽ Baby ale to od 6 msc, może lekarz powzoli Wam użyć tego wczesniej, a na ulotce profilaktycznie zabronili mniejszym dzieciom tego stosować. Może sprirytusikiem go smaruj po pleckach a potem lekko oklepuj plecki, żeby wydzielina się lepiej odkrztuszała.
W
wyjatkowaonaa
Gość
pulnex jest prawdopodobnie taki sam pulneo kt óre brał(nie pomogło) a także elofel który tez nie pomógł ale przy wczesniejszym kaszlu, bo to 2 raz juz.
ten zinnat to antybiotyk takze syrop najwyzej po leczeniu antybiotykowym dodatkowo daje mu tantum verde i wit C
ten zinnat to antybiotyk takze syrop najwyzej po leczeniu antybiotykowym dodatkowo daje mu tantum verde i wit C
W
wyjatkowaonaa
Gość
Ostatnio na opakowaniu kaszki mlecznej czytałam skład.
Mały jest na mmlekozastepczym (pepti) wiec kaszka odpada tak?
Jak bedzie z urozmaiceniem diety u was?
na małego czeka juz słoiczek pierwsze jabłuszka...:-)
B
Bura
Gość
Są kaszki z mlekiem (odpadają) i bez mleka. Różnica jest taka, że mleczno-ryżowe zalewasz wodą, a zwykłe ryżowe mlekiemOstatnio na opakowaniu kaszki mlecznej czytałam skład.
Czytaj też dokładnie skład na słoiczkach, bo wiele dań zawiera mleko. Podobno w śladowych ilościach i można je podawać przy skazie (info z netu, nie od lekarza!), ale ja tam wolę wybierać te bez dodatku mleka.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
zazdroszcze ;-);-)Antek 2 razy miał pobierana i darł sie strasznie. nie ma sie co dziwic to nic przyjemnegoa ja dzisiaj bylam na pobieraniu krwi ... i powiem ze jestem dumna z synka pobierali z palca i pisnal tylko przy wkłuciu a pozniej sie smial zdolniocha moj malutki nie to co matka panikara
Pauluśka
Zaciekawiona BB
Ostatnio na opakowaniu kaszki mlecznej czytałam skład.
Witam.Moj synus ma 3m i 3 tyg. i tez ma skaze bialkowa,pije BEBILON PEPTI.Daje mu pomalutku jabluszko i marcheweczke na przemian,kaszki pediatra kazal dawac ryzowe,albo ryzowo kukurydziane.Dodaje sie do BEbilonu ok2 lyzek stolowych.Osobiscie polecam tez SINLAC NESTLE,specjalna kaszka dla dzieci ze skaza.nie jest tania,ale pyszna bo sama ja jadlam jak jeszcze karmilam piersia.Cena jest troche dołujaca,ale nirstety nie ma za bardzo wyboru,a po ryzowych kaszkach boje sie ze maly bedzie mial problemy z kupka...a Sinlac jest z maczki chleba swientojanskiego. Pozdrawiam i powodzenia
reklama
B
Bura
Gość
No tak, tylko, że Sinlac to nie jest taka zwykła kaszka. Owszem, jest bezpieczna dla dzieci z alergią pokarmową, ale jej główna cecha to kaloryczność i podaje się ją dzieciom z niedowagą.Witam.Moj synus ma 3m i 3 tyg. i tez ma skaze bialkowa,pije BEBILON PEPTI.Daje mu pomalutku jabluszko i marcheweczke na przemian,kaszki pediatra kazal dawac ryzowe,albo ryzowo kukurydziane.Dodaje sie do BEbilonu ok2 lyzek stolowych.Osobiscie polecam tez SINLAC NESTLE,specjalna kaszka dla dzieci ze skaza.nie jest tania,ale pyszna bo sama ja jadlam jak jeszcze karmilam piersia.Cena jest troche dołujaca,ale nirstety nie ma za bardzo wyboru,a po ryzowych kaszkach boje sie ze maly bedzie mial problemy z kupka...a Sinlac jest z maczki chleba swientojanskiego. Pozdrawiam i powodzenia
Ja bym się bała, że dzieci utuczę
Podziel się: