reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Hej
WRESZCIE doczekałam się wyników z IgE białka krowiego, które robiłysmy w pt...
No i s tego co laborantka mówiła przez tel to wychodzi na to że skazy nie mamy :-)
chociaz szczerze to ona ledwo ten wynik potrafiła odczytać...
Mówi że ona się na tym nie zna... :eek::-D "Nieważne" że przy badaniach laboratoryjnych podawane sa normy i to kwestia logicznego myślenia... :sorry:
No ale tak jak mi czytała to chyba nie ma tej skazy - bede wiedziała na bank jak jutro moja mama odbierze ten wynik...
Tak więc to AZS prawdopodobnie ma inne podłoże...
Pytanie tylko jakie...? powodów moze być przecież wiele... :sorry:

reklama
bylysmy u lekarza i mala dostala kremik na twarz, takinawilzajacy i podobno wysypka ma przejsc...a na kaszelek inchalator....powiedziala, ze nie mowi, ze mala ma astme, ale kaszelek brzmi tak i, ze powinno jej pomoc..juz widze co sie bedzie dzialo z tym inchalatorem.... :sorry:
katrenki jak malutka nie będzie chciała maski to jej ją odłącz i tym wężykiem jej koło buzi jeździj :tak:

U nas dziwna sprawa. Dziecko me przestawilo sie z kilku kup dziennie na jedna. I to taka ze dzis miala pelna pieluche kupy - doslownie cala pomaranczowa od jednego konca do drugiego, do tego cale plecy az do ramion :szok: ... Ale szczerze powiem, ze wolalam kilka kup dziennie, bo przynajmnie ubranka nie byly zakichane ;-)

Hehe u nas jakos 1,5 tygodnia tak jest, raz a do vivatu i od razu wanna :-D:-D
też wolałam kilka mniejszych, ale ciesze sie ze jest jakakolwiek codziennie :laugh2:

Mamuski,
jak "wyglada" ząbkowanie?
Maly dzis marudzi i placze, nie to dziecko...:-(
Goraczki nie ma, a za to dolne dziaselko, tam gdzie maja byc jedynki ma takie "wyzsze" niz reszta dziasla i ma w tym rejonie 2 symetryczne biale kropki, jakby sie mialy pokazac zabki...:-( Do tego slina na maxa...
Czy to mozliwe ze to zabki?
Wy mi nawet nie mówcie o ząbkowaniu! U nas też już się zaczęło. Był jeden taki tydzień, że myślałam, że z domu ucieknę! Młode wyły bez przerwy, na raz, w dzień i w nocy. A ja razem z nimi.
Lena jeszcze jakoś spokojnie to przechodzi. Popłacze trochę, ślini się, gryzie i tyle. Ale Olga - masakra! Gorączka + wycie + hektolitry śliny + gryzienie + brak apetytu (300 ml na dobę). Byliśmy z nimi nawet u pediatry i ta powiedziała, że to może iść falami i potrwać nawet kilka miesięcy. Odpukać na razie wszystko się uspokoiło. Mają czasem takie dni, że płaczą, nie chcą jeść, a ja tylko chodzę i śliniaki wymieniam. Ale mija im to, więc póki co ząbków się nie spodziewam. Oby jak najpóźniej!

Na ataki ząbkowania polecam mizianie dziąsełek smoczkiem (moje to kochają) i żel Bobodent. W ekstremalnych sytuacjach czopki Viburcol N.

u nas tez chyba zabkowanie się zaczyna mały płacze non stop gryzie rączki-bo gryzaka nie chce-no i sllini sie...na dodatek je mało a czesto nie wiem czy to przez to...

u nas tez chyba zabkowanie się zaczyna mały płacze non stop gryzie rączki-bo gryzaka nie chce-no i sllini sie...na dodatek je mało a czesto nie wiem czy to przez to...

moze to bardziej skok rozwojowy? jak slini sobie raczki moze sie uspokaja w ten sposob albo pokazuje ci ze jest glodny?:sorry:

reklama
Do góry